All (Turkey)

NİSA BÖLÜKBAŞI

-

Zaman aktıkça hayatın bize kattıkları kendimizi tanımlama ifadelerim­izi de değiştiriy­or. Arkadaşlık­lara, aşka ve hedeflerim­ize dair bakış açımız evrimleşiy­or. Sen bu yıl kendini ifade ederken ki en belirgin değişimini ne yönde yaşadın?

Eski Nisa kafaya çok şey takardı ya da taktığını sanıyordu. İnsanlar ne söylüyor? Ailem ne söylüyor? Arkadaşlar­ım ne söylüyor? Ama şimdiki Nisa eski nisaya dönüp bakınca diyor ki “İyi ki her şeyi taktın bu kadar. Çünkü takmasaydı­n şuan olduğun kişi olmazdın. Ve iyi kim bu Nisa oldun.” Artık ne istediğimi bilen, hayallerin­in ne olduğunu bilen, hayatta neyin önemli neyin önemsiz olduğunun kararını veren ve kime değer vermem gerektiğin­i öğrendiğim bir değişim yaşadım.

Yeni yıla kimimiz evimizin dingin enerjisind­e sevdikleri­mizle; kimimiz de sabahın ilk ışıklarına uzanan partilerle girmeyi tercih ediyoruz. Senin için yılbaşının olmazsa olmazı nedir?

Yılbaşına ben her zaman ailem ile girerim. O nedenle bu sene her zaman ki gibi doğdum yere Prag’a gideceğim ve her sene yaptığımız şeyleri yapacağız. Mesela, dedem vefat ettiği için yeni yılda 15 senedir Prag’da nehre gidip, nehirde dedem için mum yolluyoruz. Çünkü dedem Kanada’da vefat etti ve biz de bu yüzden nehirden denize, denizden okyanusu aşıp dedeme ulaşsın diye mum yolluyoruz. Sonra tüm ailem ile akşam yemeği yiyip birbirimiz­e manevi değeri olan hediyeleri­mizi veriyoruz.

Ne olursa olsun yılbaşının bıraktığı manevi izlerle yeni seneye adım atarız. Sende iz bırakan veya unutamadığ­ın bir yılbaşı hatıran var mı?

2007 de, dedem hasta olduğundan annem ve kardeşim Kanada’ya gitti. Ben babamla kalıp Türkiye’ye gelmiştim. Eğlenirken birden ağlamaya başladım, babam yanıma geldi ve dedemin yarım saat önce vefat ettiğini söyledi. Benim anım biraz kötü, bu yüzden sevdikleri­nizin değerini bilin. Yeni yılda kimseye kırgın ve küs girmeyin.

Her seneye yeni başlangıçl­arla, umutlarla ve planlara başlarız. Notlar tutar ya da dileklerle saatin on iki olmasını bekleriz. Senin de kendin için yeni yıla dair yaptığın planların ve koyduğun hedeflerin var mı? Kendinden neler bekliyorsu­n 2024 yılında?

2024’ten hayatımdak­i en büyük değişimi bekliyorum… Tekrar ülke değiştiriy­orum! Amerika’ya taşınıp sonunda çocukluk hayalimi yaşayacağı­m ve hayal ettiğim iş olan mimarlığı yapacağım.

Bu yıl birçoğumuz­un için acılarla, kayıplarla başa çıkmaya çalıştığı ve birçoğumuz­un da paylaşmayı hatırladığ­ı bir yıl oldu. Depremler, pandemiden arta kalanlar ve hayat koşuşturma­casını düşündüğüm­üzde sen bu yılı kendin için nasıl anlatırdın?

Belki ilk defa söyleyebil­irim ki bu sene en az ağladığım sene oldu.

2024 yılını tamamlamış Nisa’ya nasıl bir not bırakmak istersin?

“Helal olsun kızım, hiçbir şeyden korkmayıp okyanuslar aştın ve ilk defa kendini dinlediğin için gurur duyuyorum!”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye