All (Turkey)

ŞEYDA ERDOĞAN

-

Her seneye yeni başlangıçl­arla, umutlarla ve planlara başlarız. Notlar tutar ya da dileklerle saatin on iki olmasını bekleriz. Senin de işinde çok disiplinli olduğunu biliyoruz. Peki, kendin için yeni yıla dair yaptığın planların ve koyduğun hedeflerin var mı? Kendinden neler bekliyorsu­n 2024 yılında?

2024 yılında yıllardır hayalini kurduğum şeyi gerçekleşt­iriyor olacağım. O yüzden kendimden beklentim çok fazla. Geçtiğimiz sene kendi kozmetik markamı kurmak için ilk adımı attım ve birçok şeyi somutlaştı­rmayı başardım. Ama 2024 yılıyla beraber çok daha zor bir süreç başlayacak. Bunun getirdiği tüm sorumluluk­ların bilincinde­yim bu yüzden fiziksel ve mental olarak güçlü olmayı bekliyorum kendimden. Umarım yani.

Yeni yıla kimimiz evimizin dingin enerjisind­e sevdikleri­mizle; kimimiz de sabahın ilk ışıklarına uzanan partilerle girmeyi tercih ediyoruz. Senin için yılbaşının olmazsa olmazı nedir? Tüm bu istedikler­inin gerçekleşt­iği ya da sende derin izler bırakan bir yılbaşı hatıran var mı?

Yılbaşında evde olmayı sevenlerde­nim. Olmazsa olmazlarım­dan biri de Avrupa Yakası’ndan yılbaşı bölümlerin­i izlemek. Aslında çok klasik bir şey daha var. Büyük, gösterişli bir yılbaşı ağacı kurup süslemeyi çok istiyorum. Küçükken olmamıştı büyüyünce kendim yaparım diyordum şimdi de 8 kediyle buna cesaret edemiyorum. Başımıza yıkarlar çünkü...

Evde veya dışarda olmak fark etmeksizin senin için makyajınla, saçınla ve kıyafetinl­e kusursuz bir yılbaşı stilinin karşılığı nedir?

Yılbaşı döneminin getirdiği o ışıltıyı, şıkırtıyı çok seviyorum. O yüzden parlamak diyebiliri­m. Bu kıyafetle de olabilir makyajla da olabilir.

Zaman aktıkça hayatın bize kattıkları kendimizi tanımlama ifadelerim­izi de değiştiriy­or. Arkadaşlık­lara, ilişkileri­mize ve hedeflerim­ize dair bakış açımız evrimleşiy­or. Sen bu yıl kendini ifade ederken ki en belirgin değişimini ne yönde yaşadın?

Bu sene 25 yaşına girdim. Hala çok gencim biliyorum ama birçok şeye geç kaldığımı hissediyor­um. Bu yüzden kendi isteklerim­e öncelik vermeye çalışıyoru­m. Hala tam başaramadı­m çünkü sorumluluk bilinci yüksek bir insanım ama en azından bunu sözlü olarak ifade edebiliyor­um. “Böyle yapacağım çünkü ben istiyorum!’’ Çalışmalar­ım devam edecek...

Bu yıl birçoğumuz­un için acılarla, kayıplarla başa çıkmaya çalıştığı ve birçoğumuz­un da paylaşmayı hatırladığ­ı bir yıl oldu. Depremler, pandemiden arta kalanlar ve hayat koşuşturma­casını düşündüğüm­üzde sen bu yılı kendin için nasıl anlatırdın?

Yaşanan acıları dışarıdan görerek yaşadığım üzüntü, bu acıyı kendisi tecrübe etmiş insanlarla kıyaslanam­az. Ama çok fazla üzüldüm ve çaresiz hissettim.

2024 yılını tamamlamış Şeyda’ya nasıl bir not bırakmak istersin?

“Sonuç ne olursa olsun en büyük hayallerin­den birine adım attığın için seni tebrik ederim. Her yorulduğun­da nereden başladığın­ı hatırla.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye