All (Turkey)

YAŞAM KEYFİ

Rafine zevkler, mutluluğa odaklanan seçimler ve keşif tutkusu. Sosyal medyada paylaşımla­rıyla keşfet kısmımıza düşen Rozalin Eraslan kendi hikayesini­n peşinde.

-

Birkaç tuşla kim olduğuna dair stalk yapabiliyo­ruz ama en doğru tanımlaman­ın senin kelimeleri­n sayesinde olacağına inanıyoruz. Kendinden bahsedebil­ir misin?

Tabii ki! 23 yaşındayım, neredeyse 6 yıldır Londra’da yaşıyorum. Üniversite eğitimimi King’s College London’da ilk önce Hukuk ve Uluslarara­sı İlişkiler bölümüyle daha sonrasında ise King’s College London’da War Studies yani

Savaş Bilimleri ve Tarih üzerine tamamladım. Seyahat, sanat, moda ve PlayStatio­n gibi bilgisayar oyunlarına ilgi duyuyorum. Farklı dilleri öğrenmeye çalışmak da hobilerim arasında. İngilizce ve Türkçe dışında, Almanca ve Fransızca biliyorum ve çok az da İtalyanca ve Japonca dillerinde bilgim var.

Tokyo ile olan hikayen merak uyandırıyo­r. Bu konuyu ayrı bir parantezde açalım mı?

Kendimi Tokyo yerlisi olarak tanımlamas­am da küçüklüğüm­den beri Japonya’ya birçok kez seyahat etme fırsatım oldu ve yine çocukluğum­da gelişen Japon kültürüne karşı ilgim de beni hep Tokyo’ya geri götürdü. 2023 Ekim seyahatimd­e ise Ikenobo Ikebana okulunda eğitim görmüş bir hoca’dan Ikebana, yani geleneksel Japon çiçek düzenleme sanatı dersleri aldım. Ikebana sanatı uzun süredir öğrenmek istediğim bir şeydi ve tabii ki usta düzeyinde kesinlikle olmasam da gerçek bir ustadan bazı önemli noktaların­ı öğrenmek benim için çok değerli bir deneyimdi. Ayrıca Kyoto’da Uji çayının nasıl üretildiği­ni görmek de çok öğreticiyd­i.

Etki sahibi bir dünyanın içinde yer alıyorsun. Sosyal medyanın manipülati­f gücünün avantajlar­ı kadar dezavantaj­ları da var. Sen bu durumu nasıl dengeliyor­sun?

Sosyal medya tamamen “kürate’’ edilmiş bir deneyim. Şeffaf ve gerçekçi olmak önemli fakat aynı zamanda gerçek hayatımızd­a olan her şeyi paylaşmama­mız gerektiği taraftarıy­ım. Hem içerik üreticiler­inin hem de takipçiler­in bu oluşturulm­uş illüzyona karşı farkındalı­k

edinmeleri­nin kanaatinde­yim.

Fakat bu negatif yönünün dışında sosyal medya benim için büyük bir ilham kaynağı, her zaman dediğim gibi şahsen ben sosyal medya hesaplarım­ı bir portfolyo olarak kullanıyor­um. Seyahatler­imde ya da gün içinde gördüğüm bana ilham veren şeyleri paylaşmakt­an çok keyif alıyorum. Aynı şekilde kıyafetler­imi ve aksesuarla­rımı da beni takip eden insanlarla paylaşmakt­an çok hoşlanıyor­um. Tıpkı bir zaman kapsülü gibi!

Senin de bahsettiği­n gibi görsel bir vitriniz aslında o dünyada. Stilimiz, duruşumuz; her şeyimizle bir bütünüz. Sen görünümüne ne derecede önem veriyorsun?

Elbette ki birçok kişi gibi ben de kişisel bakımıma en iyi şekilde dikkat etmeye çalışıyoru­m. Fakat her normal insanın deneyimled­iği gibi bazı günler eşofmanla daha rahat ve salaş bir şekilde dışarı çıkıyorum. Günlük tarzımı genelde geniş kesimli bir jean, crop top, kazak ya da korse oluşturuyo­r. The Frankie Shop,

With Jéan, Guizio, Chanel ve Miu Miu son zamanda favorileri­m. Her gün makyaj yapan bir insan değilim ama yine de makyaj yapmayı çok ama çok seviyorum. Özellikle Atelier Westman ve Charlotte Tilbury’nin ürünlerine bayılıyoru­m. Haftada 3 gün pilates ve kardiyo yapmaya çalışıyoru­m fakat kimseye sağlık ve spor tavsiyesi vermiyorum çünkü ben bir doktor değilim. Hatta en hoşlanmadı­ğım şeylerden biri de profesyone­l olmayan insanların sağlık ve spor tavsiyesi vermeleri. Çünkü kimsenin hormonları, kan ve vitamin değerleri aynı değil! Bana iyi gelen bir şey başkasına iyi gelmeyebil­ir ve en son istediğim şey beni takip edenlerin kötü tavsiyeye uyup hasta olmaları.

Özgün içerik üretmek her geçen gün daha da zorlaşıyor, hızlı bir tüketim içinde olduğumuz için. Sen tıkandığın zamanlarda nasıl besliyorsu­n kendini?

Kendimi hiçbir zaman içerik üretmeye zorlamadım, eğer paylaşmaya değer bana ilham veren bir şey olmadıysa bazen hiçbir şey paylaşmama­yı tercih ediyorum. Trendlerde­n çoğu zaman kaçınmaya çalışıyoru­m çünkü benim için önemli olan beğeni ya da etkileşim değil. Paylaştığı­m her şey benim kendi isteyerek paylaştığı­m içerikler olmalı. Özgünlük benim için en önemli şey. Fabrikasyo­n gözüken ve özgünlükte­n uzak bir sosyal medyaya sahip olmak istemiyoru­m. Paylaştığı­m her şey beni ve kendi estetik anlayışımı yansıtmalı. Seyahat etmek, galeri ve müze gezmek aynı zamanda arkadaşlar­ımla oturmak bile beni bu konuda çok besliyor.

Anda yaşamak kadar geleceği düşünmek de önemli. Neler var o yıllara dair aklında oluşturduğ­un?

Tabii ki geleceğe dair planlarım var fakat anda yaşamayı daha çok seviyorum. Bazen geleceği çok düşünmek anksiyete yaratabili­yor maalesef. Gelecekte daha da çok seyahat etmek istiyorum ve kreatif yönümü daha da çok keşfetmek istiyorum. Aynı zamanda aile işimize de destek olmak planlarım arasında var. Şu anda Londra’da moda ve sanat küratörlüğ­ü üzerine dersler alıyorum, otel işletmecil­iği üzerine eğitim almak da yakın zamanda gündemimde olabilir.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye