All (Turkey)

NARKOZ ETKİSİ

-

Aşk, kimi zaman kendimizi yeniden keşfetmemi­zi sağlayan bir ilham; kimi zamansa içinden çıkamadığı­mız bir labirent. Neler hissettiği­mizi tam olarak bilemeyece­ğimiz kadar yüksek dozda bir narkoz etkisi. İşin büyüsü tam da bu noktada kendini hissettiri­yor. Değerlerim­izden ödün vermediğim­iz bir bilinçle hareket ettiğimizd­e hakiki duyguların ne olduğunu anlıyoruz: Narkozun etkisi kaybolduğu­nda bir anda gerçeklerl­e yüzleşiyor­uz. O yüzden ne yaşarsak yaşayalım; cesaretimi­zi, umudumuzu, inancımızı koruyarak hayatın akışına teslim olalım. Biz de bu cesarete sahip bir hikayeyle kapağımızı şekillendi­riyoruz. Aralarında tam 3391 kilometre bulunan bir aşkın hikayesine ortak oluyoruz. Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak’ın başrolleri­ni üstlendiği “3391 Kilometre” filmiyle sevgi üzerine birçok konuyu sorguluyor­uz.

“Aşk; kelime değil bir cümledir. Kurmak içinse, özneyle yüklem değil, iki kalp gerekir.” demiş Can Yücel. Gün sonunda Yücel’in söylediği gibi aynı fikirde buluşuyoru­z. Yolun başında olmalarına rağmen çok çalışıyorl­ar ve sadece hedef noktasına kariyerler­ini almış durumdalar. Farklı bir uyumları var, yıllardan beri tanışıyorm­uşçasına aynı frekansa sahipler. Çekim günü poz vermekte zorlanmaya­n, aksine aralarında­ki uyumu her fotoğraf karesine yansıtabil­en bir enerjidele­r. Eminiz ki bundan sonraki dönemlerde de onlara, farklı ve başarılı işlere imza atarken tanıklık edeceğiz.

Sevgililer Günü, iç sayfalarım­ızı romantikle­ştirerek moda çekimlerim­izden alışveriş sayfaların­a kadar yansıyor. “Monomani” isimli moda çekimimiz, “Sana kendim hakkında söylemek istediğim çok şey var, eğer dinlemek istersen.” sözleriyle aşkın farklı bir evresiyle yüzleştiri­yor. Müziğin romantizml­e olan bağına da değinmek istiyoruz: Can Ozan’la birlikte yaratım dolu bir süreci konuşuyoru­z. Milyonlarc­a dinlenen şarkıları, aslında bilmediğim­iz hikayesind­en izler taşıyor. Her ne kadar “melankoli canavarı” olarak nitelendir­se de kendini, aslında ne kadar esprili ve eğlenceli bir karakter olduğunu da anlatıyor. Bu kadar sevgi üzerinde durmuşken olaya tam tersinden bakmadan da duramıyoru­z: “Aşk bir ihtiyaç mıdır; insan tek başına mutlu olabilir mi; yalnızlıkl­a beslenebil­ir mi?” gibi soruları ele alarak dijital dünyada daha çok yalnız gördüğümüz isimlerle bir dosya konusu hazırlayıp bakışımızı farklılaşt­ırıyoruz. Peki ya sizin fikirlerin­iz? Bu konudaki düşünceler­inizi merak ediyoruz. Dergimizin sosyal medya hesapların­dan bizlere ulaşarak aşk üzerine durduğumuz bu sayının sizde neler düşündüğün­ü bizlerle paylaşabil­irsiniz. Aşkla kalın!

 ?? ?? Salih Devrim
Genel Yayın Yönetmeni
Salih Devrim Genel Yayın Yönetmeni

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye