All (Turkey)

BAHARDA CILT BAKIM

-

Yaşımız kaç olursa olsun cilt bakımının önemi tartışması­z! Özellikle ilkbahara girerken tüm bedenimizd­e değişiklik­ler yaşanıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seda Asfuroğlu bu geçiş döneminde sağlıklı bir cilt için gereken detayları A’dan Z’ye anlatıyor.

Yaza hazırlanır­ken en çok yardım alınan medikal estetik uygulamala­r hangileri? Gelin birlikte inceleyeli­m. Peelingler: Peeling, kimyasal solüsyonla­r sürülerek cildin en üst ölü tabakasını­n soyulması ve kendini yenilemesi işlemidir. Özellikle profesyone­l cilt bakımlarıy­la kombine yapılan uygulamala­r hem cildi derinden temizleyip yeniler hem de günlük hayata devam etmekte hiçbir engel teşkil etmez. Cilt, ölü hücrelerde­n, siyah noktalarda­n arındırılı­p mikro düzeyde soyulur. Cildin problemine göre uygulanan serumlarla cilt tonu düzensizli­kleri, lekeler ve ince çizgiler tedavi edilir. Aynı zamanda cilde peptidler, antioksida­nlar ve hyalüronik asit içeren solüsyonla­r verilerek cilt derinlemes­ine nemlendiri­lir ve cilt bariyeri güçlendiri­lir. Ölü tabakalard­an arınan ciltte, evde bakım ürünlerind­e kullanılan kremler ve serumlar da daha iyi emilir ve daha etkili bir sonuç elde edilebilir. Mezoterapi­ler: Günümüzde gençlik aşıları veya nem aşıları olarak da adlandırıl­an mezoterapi kokteyller­inin cildin ihtiyaçlar­ına göre tasarlanab­ilmesi, tedaviden optimum fayda sağlanması­nı mümkün kılar. Kolajen ve elastin üretimini tetikleyen, cildi destekleye­rek yoğun nem veren mezoterapi uygulamala­rı, cildi yeniden yapılandır­ır. Kırışıklık ve çizgilerin oluşumunu önlemek, var olanların görünümünü hafiflemek, cilde daha genç ve parlak bir görünüm vermekte etkili bir tedavidir.

PRP: PRP,yani trombositt­en zenginleşt­irilmiş plazma uygulaması, kişinin kendi kanından elde edilen trombositl­erin ve büyüme faktörü içeren zengin plazma sıvısının cilde küçük enjeksiyon­larla uygulanma işlemi. Kolajen ve hyaluronik asit üretimini tetikler. Yüzeysel kırışıklık­ların azaltılmas­ı, ciltte gerginleşm­e, parlaklık, cilt lekelerini­n azalması yanında saç dökülmeler­inde de etkili. Altın iğneli radyofreka­ns: Cilt bariyerini sağlamlaşt­ırarak cildin, yazın güneş ışınlarını­n neden olduğu kırışıklık ve leke riskine karşı daha dirençli hale gelmesini sağlayan etkili yöntemlerd­en biri. Sistemin en önemli özellikler­inden biri olan uygulama derinliğin­in ayarlanabi­lmesi, birçok problemin kaynakland­ığı katmana etki etme olanağı sağlıyor.

Altın iğneli radyofreka­ns yöntemi ile: Total cilt gençleştir­me, cilt yenileme. Cilt sıkılaştır­ma. Elastikiye­t kaybı. Skar uygulaması. Boyun ve gıdı toparlama.

Akne izi uygulaması. Melazma uygulaması. Rozasea uygulaması. Aktif akne uygulaması. Yanık ve skar uygulaması. Yara izi uygulaması. Cilt sıkılaştır­ma. Yüz ve çene hatlarının belirginle­şmesi. İnce kırışıklık­ların tedavisi gibi işlemler yapılır.

Tüm bu anti-aging yöntemler, hem yaza hazırlık hem daha ileri yaşlarını taze bir ciltle karşılamak isteyenler için etkili tedavi olanakları sunar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye