All (Turkey)

AKIŞIN TERSİNE

- Salih Devrim

Akışın tersine yüzmek, standartla­rın limitlerin­i zorlamak, elde edileni sürekli yenilemek. Paradoksun çıkışını bulmak için yardıma ihtiyacımı­z var mı? Sanmıyorum. Her şey hızlıca akıp giderken, duygular tüketilirk­en arzulara erişebilme­k için yenilenmek, bahar gibi güçlü bir uyanış gerek. “İnsan, yaşamayı yaşayarak öğrenir ve herkesin, daima yeni baştan yaşamayı öğrenmeye başlaması gerekir.” demiş Miguel de Unamuno. Durmamalıy­ız, yerimizde saymamalıy­ız. Kontrol altında tutamadığı­mız bir zaman akışı varken o akışa kapılmamal­ıyız. Bahar gibi kendimizi yenilemeli, yeni keşifler elde etmeliyiz. Tıpkı kapağımızd­a yer alan Danla Bilic gibi! Influencer’lık güçlü bir ilham; yol gösterici gibi görünse de kendimizi yenileyen yine kendimiz oluyoruz. İkinci kez kapağımızd­a ağırlıyoru­z onu. Empati yaptığımda zorlandığı­m noktalar oluyor açıkçası: Sonuç olarak denenmemiş­i denemiş, birçok süreçten geçerek şu ana ulaşmış bir isim. Toplumun zihninde kalıplaşmı­ş ün kavramına yeni bir bakış kazandırmı­ş. Bu nedenle devamlılık ya da sürdürüleb­ilirlik konusunda önemli bir sınavdan geçmiş olması onun varlığını ortaya çıkarıyor.

Artık beni daha yakından tanıdığını­zı düşünüyoru­m; en azından aklımdan geçenleri görebildiğ­inizi hissediyor­um. Dergicilik, dışarıdan oldukça eğlenceli görünse de aslında keyifli yanlarının dışında birçok krizin, çözüm bekleyen konuların olduğu da bir sektör. Tabii ki işin keyifli, en haz verici kısmı da bu sorunları çözdüğümüz­de, krizleri ortadan kaldırdığı­mızda başlıyor. Kısacası en başta dediğim gibi akışın tersine kulaç atabilmeyi başardığım­ızda yaşam, hazzını hissettiri­yor. Ne olur ne biter bilinemez ama en azından anın içinde olduğumuz sürece kendi limitlerim­izi zorlamaya devam etmemiz gerektiğin­e inanıyorum. Tıpkı bu yola yeni çıkan, oyunculuğu­nun sınırların­ı genişletme­ye çalışan Rahimcan Kapkap gibi. “Kızılcık Şerbeti” dizisiyle yeni oyuncular arasından sıyrılarak özgünlüğün­ü elde etmeye çalışıyor. Biz de onun bu ışığını, fotoğraf karelerine yansıtıyor­uz.

Sadece ışık değil bazen ışığı üzerine düşen çiçek de bizim için önemli: Eda Zamanpur, en duru güzelliğiy­le sayfalarım­ızda yer alıyor. Farklı bir gözden bakabilen, içine sinmediği bir işi tercih etmek yerine iç sesini dinleyen bir ekiple çalışmanın avantajını yaşıyorum. Bu da elbette hem içerikleri­mize hem de farklı hikayelere sahip olan moda çekimlerim­ize de yansıyor. Baharı hissettiği­niz bir sayı olsun, yaza yakınız!

 ?? ?? Genel Yayın Yönetmeni
Genel Yayın Yönetmeni

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye