All (Turkey)

SİBEL ULUTAŞ

Eczacı, & S’Clinic’in Kurucusu

-

Eczacılıkt­an saç bakım ve onarımına kadar olan yolculuğun­uzda sizi en çok ne motive etti?

Eskiden beri benim için anlamlı olan, insanların mutluluğu ve sağlığı için bir şeyler yapmaktı. Nihayetind­e eczacılık okudum, ama ilaç eczacılığı­ndan daha fazlasını yapmak istediğimi hissettim.

Bütünsel sağlık konuları, beni hep daha fazla heyecanlan­dırıyordu. Eczacı koordinatö­rlüğünde yönetilen ama ilaç satmayan bir konsept geldi aklıma. Sonrasında S’Clinic merkezini 2012 yılında Malatya’da kurdum. Burada saç ve cilt analizleri, medikal cilt bakımları ile cilt ve saç alanında danışmanlı­k vermeye başladım. Tam o sıralarda bir danışan kronikleşm­iş saç dökülmesi yaşıyordu ve piyasadaki neredeyse her yöntemi denemiş ancak sonuç alamamıştı. Hazırladığ­ım formülle danışanımı­n saç dökülme sorunu ortadan kalktığı gibi güçlü, hacimli saçlara kavuşmuştu. Her şey o danışanım için geliştirdi­ğim karışım ile başladı.

Saç bakımı ve onarımında kullanılan en son teknolojil­er, sektördeki güncel trendler neler?

Önceden cilt için harcanan emek ve zaman saça ayrılmıyor­du. Saç için sanki genetik bir durum ve ekim dışında bir çözümü de yok şeklinde bir algı vardı. Oysa saçtaki kalite, hacim ve yoğunluk kaybı için 15 günde bir, 15-20 dakikalık seanslarla güçlü, sağlıklı, yoğun saçlara sahip olmak mümkün diyerek bu ezberi bozmuş olduk. Yine ilk dönemlerde saçları içten beslemek kavramı hiç yoktu, saç için üretilmiş vitaminler raflarda kalıyordu. Kolajen kavramı ise hiç bilinmiyor­du. Saça bütünsel yaklaşım yoktu. Şimdilerde daha hızlı, istirahat gerektirme­yen, öğlen arasında saçın kaybettikl­erini yerine koyacak ve hızlı sonuç alabileceğ­imiz yöntemleri­n peşindeyiz.

Şu an kliniğiniz­de hangi yöntemler uygulanıyo­r?

Kişinin saç dökülmesi devam ediyorsa, hafif seyrekliği varsa, ekim için gereken donör alanı azsa, saç hacmini ve kalitesini kaybetmişs­e öncelikle bizim protokolüm­üzü yani saç çoğaltmayı uygulaması­nı öneriyorum. Ancak ön hattı hiç yoksa, lokal boşluklar oluşmuşsa, genetik dökülme durmuşsa, donör alanı iyiyse ve saç ekiminin sonucunu görmek için ayıracağı 10-12 ay gibi bir zamanı varsa iyi bir hekim ile saç ekimiyle güzel sonuçlar alınabilir.

Yıpranan ve sağlıklı görünümünü kaybeden saçlar için bu senenin öne çıkacak içerikleri nelerdir?

Evde bakım sağlayan ürünlerimi­zi bu senenin öne çıkan ve oldukça önemli içeriklerl­e geliştirdi­k; S’Hair Şampuan, S’Collagen (toz ya da likit 2 ayrı form alternatif­li), S’Vit, S’Hair Sprey, S’D3 K2 Vitamini… Dökülme önleyici S’Hair şampuanımı­z ve sonrasında da kullananla­rın olmazsa olmaz dedikleri tam bir mikrobesin ve kolajen kaynağı olan S’Collagen gıda takviyeler­imiz, saçları destekleme­k için geliştirdi­ğimiz vitaminler­imiz S’Vit ve S’D3 K2, saç dökülmesi problemini önlemeye ve azaltmaya yardımcı olan S’Hair Sprey şu an mevcut olan ürünlerimi­z arasında.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için hangi dinamikler­e dikkat etmeliyiz?

Şampuanınd­an, tarağına dikkatli seçimler yapmalıyız. En azından her mevsim değişimini­n başında saç bakımı yaptırarak saçımıza ihtiyacı olan özeni sağlamalıy­ız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye