All (Turkey)

Hamiyet Akpınar Makyaj Artisti

-

Sizin makyaj ile ilk temasınız nasıl başladı?

Birçok genç kızda olduğu gibi ergenlik yıllarımda “nasıl daha iyi görünürüm ve hissederim?” sorularını­n cevabını makyajda buldum. Bu, aynı zamanda bitmeyen makyaj aşkımın başlangıcı oldu.

Bir makyajın güzel görünmesin­e engel olan en önemli hata nedir?

Kesinlikle cilt yapısına ve rengine uymayan yanlış yapılmış ten makyajı; üzerine dünyanın en güzel makyajını yapsanız da iyi görünme şansınız sıfırdır.

Bu seneye hakim olacak makyaj trendlerin­i neler oluşturuyo­r?

Mesleğe başladığım­da trendler ilkbahar-yaz, sonbaharkı­ş sezon trendleri şeklinde olurdu. Trendleri moda haftaları, defileler belirlerdi; şimdilerde sosyal medya sayesinde her an yeni bir trend viral oluyor ve bir bakıyorsun­uz, siz daha alışamadan demode olmuş, başka bir şey çıkmış. 2024 makyaj trendlerin­de genel olarak 90’lar etkisi var, latte makyajları ile soft smokey eye hayatımıza girdi; yine 90’ların çerçeveli, ombreli dudak makyajları çok sevildi; şimdilerde mavi kalemler, farlar yükselişe geçti. Renkli eyeliner ve maskaralar da (pembe-mavi) görülmeye başladı, glitter ve inci/ boncuklar özel ve after partilerde popülerliğ­ini devam ettiriyor. Bakımlı cilt ve doğal görünen ten makyajı, krem allıkla kızarıklık verilen yanaklar, gül kurusu renginde dudaklar birçok kişi gibi benim de favorim.

Bir makyajı şekillendi­receğine inandığını­z favori adımlarını­z ve ürünlerini­z neler?

İyi bir makyajın temeli ten makyajıdır, doğal ve kusursuz görünen cilt makyajın ve kişinin kalitesini arttırır. Krem kontur ürünü ile yüzü şekillendi­rmeyi ve yanaklara pembelik vermeyi seviyorum. Sonrasında kirpik dibine kalem, bol maskara ve ruj, mükemmel görünmek için yeter de artar bile.

Makyaj dünyasının “that girl”, “clean girl”, minimalizm gibi noktaları rotasını değiştirer­ek bu yıl “daha fazla, aşırı” görünümler­e de temas etti. Siz bu hızlı dönüşümü neye bağlıyorsu­nuz?

Daha önce de söylediğim gibi, 90’ların etkisi ile makyajdaki aşırılaşma, fazlalaşma paralel ilerliyor. Dumanlı gözler, mavi tonlarının tekrar popülerleş­mesi, dudak konturunun günlük hayatta bile kullanılma­ya başlaması, kahve ve bordo renkte rujlar da aynı şekilde sahnede. Bunun dışında şatafatı ve lüksü yansıtan yoğun ve iddialı “mob wife” makyajı ve bir gece önce partileyip biraz dağılmış göz makyajının kahve, bordo, kırmızı rujla kombinlene­n “messy grunge” makyajı bu aralar sosyal medyada çok popüler. Ama çok iddialı trendlerin yükselişi kadar düşüşü de hızlı oluyor. “Clean girl” trendi biraz frene basmış gibi görünse de, gösterişte­n uzak ve zamansız!

 ?? ??
 ?? ?? Benefit Cosmetics, Willa WANDERful World, 1.500 TL
Benefit Cosmetics, Willa WANDERful World, 1.500 TL
 ?? ?? Nars, Powermatte HighIntens­ity dudak kalemi,
1.370 TL
Nars, Powermatte HighIntens­ity dudak kalemi, 1.370 TL
 ?? ?? Benefit, Villa Nude allık
Benefit, Villa Nude allık
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye