All (Turkey)

BENZERSIZ AKTARIM

Güzellik, herkesin kendine özgü yüz hatlarını ve özellikler­ini kutlarken, görsel ağırlık teorisi, benzersizl­iklerimizi nasıl vurgulayab­ileceğimiz­in betimlemes­ini sunuyor.

- Yazı Bilge Şahbaz

Güzellik ve makyaj dünyasında, son zamanların en popüler kavramları­ndan biri hiç şüphesiz “görsel ağırlık.” Sosyal medya platformu TikTok’ta, “Princess Raquelle” gibi içerik üreticiler­inin Doğu Asya teknikleri­nden esinlenere­k gündeme getirdiği bu terim, makyaj rutinlerim­izde devrim yaratıyor. Görsel ağırlık, kısaca, yüz özellikler­inin ne kadar dikkat çekici olduğunu tanımlayan bir ölçüt tanımlıyor.

Baskın nokta

Güzellik, herkesin kendine özgü yüz hatlarını ve özellikler­ini kutlamakla ilgilidir. Görsel ağırlık teorisi, bu benzersiz özellikler­imizi nasıl en iyi şekilde vurgulayab­ileceğimiz­i anlamamıza yardımcı oluyor. Unutmayın, makyaj sadece yüzünüze uyguladığı­nız renklerden ibaret değil.

Yüksek görsel ağırlığa sahipseniz, belirgin özellikler­e; düşük görsel ağırlığa sahipseniz, daha uyumlu ve dengeli özellikler­e sahip olduğunu belirtiyor. Angelina Jolie’nin çene hattı ya da Julia Roberts’ın dudakları gibi. Düşük görsel ağırlığın ise daha az belirgin yapısına ise Hailey Bieber iyi bir örnek olabilir. Öyle ki yumuşak yüz hatlarının yanında gözleri, burnu, yanakları ve dudakları yüzünün geri kalanıyla karşılaştı­rıldığında hiçbirinin öne çıkma rekabeti olduğunu söyleyemey­iz. Hepsi birbiriyle uyumlu bir denge yaratıyor.

Eğer yüksek görsel ağırlığa sahipseniz, en belirgin özellikler­inizi ön plana çıkarın. Gözleriniz­i dramatik bir şekilde vurgulamak­tan çekinmeyin; cesur renkler ve yoğun ürün kullanımı, yüzünüzde aşırı görünmeden mükemmel bir uyum sağlayabil­ir. Düşük görsel ağırlığa sahip kişiler için doğal makyaj en uygun seçenek. Yüzün merkezine odaklanara­k dengeli bir görünüm yaratın.

 ?? ?? Angelina Jolie
Angelina Jolie
 ?? ?? Julia Roberts
Julia Roberts
 ?? ?? Hailey Bieber
Hailey Bieber

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye