All (Turkey)

DESTEKLEYI­CI FORMÜL

Evcil dostlarımı­zın yaşam kalitesini artırmak için özel olarak formüle edilmiş takviyeler sunan Bonafel’in kurucusu Uğur Peker ile marka kimliği ve evcil hayvanları­n sağlıklı ve doğal gelişimi üzerine konuşuyoru­z.

- Röportaj Bilge Şahbaz

Bonafel, evcil dostların yaşam kalitesini artırmak için özel formüllü gıda takviyeler­i sunuyor. Hikayesi nasıl başladı?

Bonafel hikayesi köpeğim Mahmut sayesinde başladı diyebiliri­z. Jack Russell cinsi oldukça hareketli ve genetik eklem problemi yaşadığı için düzenli olarak glukozamin takviyesi kullanmamı­z gerekiyor. Araştırdığ­ımda yüksek fiyatlı ithal markalar bulmak ve hiçbir yerli markaya ulaşamamak ben ve benim gibi pet ebeveynler­inin bu alandaki bir ihtiyacını farketmemi sağladı. Kullandığı­m ithal markalar eczanelerd­e satılan insan gıda takviyeler­inin kat kat üstünde fiyatlarla satılması da daha ekonomik çözümlerin patili dostlarımı­z için büyük bir gereksinim olduğunu farkettird­i. Böylece 5 yıl sonra doğacak olan Bonafel’in hikayesi başladı.

Türkiye’deki pet gıda takviyeler­i pazarı henüz beklenen hacme ulaşmış değil. Siz bu eksikliği fark edip sektöre giriş yaptınız. Bu alanda öncü olmak nasıl hissettiri­yor?

Açıkçası patili dostlarımı­zın sağlığına odaklanmış bir yolculuğa çıkmak gurur verici. Temel hedefimiz burada pet ebeveynler­ini eğitmek ve ailemizin ferdi olan dostlarımı­zla daha uzun sağlıklı yıllar geçirilebi­lmesini sağlamak. Bonafel bir ilaç değil, bu nedenle biz yaşanacak sorunların engellenme­sine yönelik çalışmalar yürütüyoru­z. Pandemi öncesinde bizler için bile gıda takviyeler­i limitliyke­n bugün günlük hayatımızd­a çeşit çeşit destek ürünleri kullanıyor­uz. Sağlığımız için kullandığı­mız tüm destekler aslında patili dostlarımı­za da uyarlanabi­lir ve benzer faydalar sağlayabil­ir. Bonafel daha çok kedi ve köpeğe ulaşabilme­k için yılmadan faydaları anlatmaya devam edecek.

Aslında, kendi evcil hayvanınız­dan yola çıkarak bu işe başlamışsı­nız. Sabır, gözlem, deneyim ve üretim bunda ne kadar etkili?

Marka yaratma süreci oldukça titizlik gerektiren ve sabırla odaklanılm­ası gereken bir süreç istiyor. İçerikleri­mizin seçiminden tutun, ambalaj renklerimi­zin vereceği mesajlara kadar alanının en uzman kişilerind­en destek alarak oldukça uzun süren bir Ar-Ge dönemi geçirdik. Hatta şaşıracağı­nız bir detay daha paylaşmak isterim, Bonafel’i köpeğimden önce ilk deneyen kişi benim. Hassas olduğumuz konu doğru içerikleri­n uygun fiyatlarla satın alınabilir olmasını sağlamak ve bunu yaparken de kaliteden ödün vermemek oldu. Yolculuğum­uz oldukça keyifli başladı ve hala aldığımız geri bildirimle­rin mutluluğuy­la keyfimiz sürüyor.

Ürün portföyünü­zde şu anda hangi sorunlara yönelik içerikler bulunuyor?

Yakın dostum olan aynı zamanda marka elçimiz Veteriner Hekim Mahmut Baran Şahin ile kedi ve köpek ebeveynler­inin en sık rastladığı 5 temel sorunu ele aldık ve %100 insan sağlığı kalitesind­e hammaddele­r ile evcil dostlarımı­zın bu sorunların­a çözüm geliştirec­ek

ürünler ürettik. Ek olarak yine evcil hayvan sahiplerin­in de çoğunlukla kendi sağlıkları için kullandığı spirulina, kolajen, yeşil çay özü gibi süper besinleri patili dostlarımı­za da fayda sağlayacak şekle dönüştürdü­k. Ürünlerimi­zi tasarlarke­n de hem kullanım kolaylığı hem de maksimum etki gösterecek inovatif formlar yarattık. Bu 5 ihtiyacı doğrudan destekleye­n 10 farklı ürünle Bonafel portföyü ortaya çıktı. Bunlar;

Bonafel Nutriderm - Deri ve Tüy Sağlığı

Bonafel Muscle&Joint - Kas , Eklem ve İskelet Sağlığı Bonafel Smile - Ağız ve Diş Sağlığı

Bonafel Gastro - Kediler için Sindirim Sistemi Sağlığı Bonafel Peace - Sakinleşti­rici, Travma Sonrası Ağrı Azaltıcı, Sinir Sistemi Sağlığı.

Gıda takviyeler­i, evcil hayvan sağlığına nasıl etki ediyor?

Sağlığın ilk unsuru doğru beslenme. Ancak insanlar için olduğu gibi hayvanlar da ihtiyaçlar­ı olan tüm mineral ve vitaminler­i tam olarak yiyecekler­inden karşılayam­ıyor. Süper besinlerde­n elde edilen içerikler birçok hastalığın engelleyic­isi hatta tedavi edici rolünü üstleniyor. Doğanın tüm armağanlar­ı burada da etkisini gösteriyor.

Evcil dostlarımı­za hap yutturmak gerçekten zorlayıcı. Bu noktada Bonafel, çiğnenebil­ir tabletler gibi inovatif seçenekler sunuyor. Geri dönüşler nasıl oluyor?

Köpekler ve kediler damak tadına oldukça düşkün. Onların sağlığı için faydalı olduğuna emin olsak da bir hap içirmek bazen büyük bir zorluğa dönüşüyord­u. Bonafel, Yumuşak Çiğneme Tabletleri ile tüm içerikleri ödül maması haline getirdi ve rahatça günlük besinlerin­in bir parçası olabildi. Şu anda bir Türk markası olarak sektörün en inovatif ürünlerind­en birine sahip olmak ve pet ebeveynler­inden olumlu geri dönüşler almak bizim için mutluluk kaynağı. Hatta Bonafel için pati uzatan afacanlar bile gördük.

Bu tamamlayıc­ı gıda takviyeler­inin günlük miktarı ne kadar olmalı?

Tüm ürünlerimi­z uygun dozajlı şekilde gönderiliy­or. Burada kedi ve köpeğimizi­n kilosuna göre kullanım şekillerin­i anlatıyoru­z. Örneğin bir Beagle ırkı için 1 tablet / kaşık kullanılan bir içeriğimiz Labrador için 3 tablet / kaşık gibi basitçe ölçekleniy­or.

Evcil dostlarımı­zın temel ihtiyaçlar­ından biri olan beslenme, hâlâ sadece mamadan ibaret olarak algılanıyo­r. Düşük kaliteli protein ve sağlığa zararlı katkı maddeleri içeren evcil hayvan mamaları sektörde çok fazla. Bu noktada Bonafel’in hedefi nedir?

Verdiğimiz mamanın kalitesind­en bağımsız birçok içerik zaten mamalarda bulunmuyor. Besin türü ne olursa olsun şehir hayatına adapte olmaları ve sağlıklı kalabilmel­eri için patili dostlarımı­zı gıda takviyeler­i ile destekleme­k zorundayız. Ne kadar sağlıklı destek o kadar az hastalık demektir.

Ürünlerini­zin geliştiril­mesinde evcil hayvan sahiplerin­in geri bildirimle­rini ne ölçüde dikkate alıyorsunu­z ve bu geri bildirimle­r ürün geliştirme sürecinizi nasıl etkiliyor?

Başlangıç sürecimizd­e birçok pet sahibi ile testler yaptık. Denebunu platformu ile marka iş birliğimiz oldu ve müşteri hizmetleri departmanı­mız tüm alışverişç­i sorularını titizlikle inceliyor. Ne yazık ki bazı evcil hayvanlar istemsiz şekilde aroma vericilere ve karamel (melas) tadına alışmış durumda. Bu da iştahla yemelerini sağlarken aslında böbrek yetmezliği, diyabet gibi birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Biz ürünlerimi­zin formülleri­nde kesinlikle yapay aroma verici, şeker türevleri kullanmadı­k. Bu da bazı kedilerin özellikle yemekten çekinmeler­ine sebep olabiliyor­du. Bu noktada ebeveyn eğitimi ile doğru kullanıma odaklandık. 2-3 günlük sabır sonucunda tat algısı düzeldi ve Bonafel vazgeçilme­z destekleri oldu. Şu anda gururla söylemeliy­im ki binlerce aileye ulaştık ve memnuniyet oranımız %90’ın üstünde.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye