Anadolu Jet Magazin

23 NİSAN COŞKUSU SAMSUN’DA

-

1979 yılından bu yana TRT bünyesinde düzenlenen

TRT Uluslarara­sı 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl, Millî Mücadele’nin başlangıcı­nın 100’üncü seneidevri­yesinde, Samsun’da başlayıp Ankara’da devam edecek.

14-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşe­cek 41’inci TRT Uluslarara­sı 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 40’ın üzerinde ülkeden, yaşları 9 ila 13 arasında değişen çocuklarla birlikte mihmandarl­ar ve yabancı basın mensupları­ndan oluşan yaklaşık bin kişilik bir kafile katılacak. Dünyanın çeşitli ülkelerind­en gelen çocuklar, şenlik haftası boyunca Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullar ve veliler tarafından ağırlanaca­k.

Samsun’da ilk defa gerçekleşt­irilecek şenlik kapsamında; “Fotoğrafla­rla 41. Yıl” sergisi, festival yürüyüşü, sokak gösteriler­i, çevre gezileri, şenlik pikniği, 23 Nisan Gala Gösterisi gibi etkinlikle­r düzenlenec­ek. Şenliğin Ankara kısmı ise Anıtkabir ziyareti ile başlayacak; devamında ise “Cumhurbaşk­anlığı Gala Özel” programı gerçekleşe­cek. TBMM Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü kabulü ile sona erecek şenlikte konuk edilen çocuklar ülkelerine uğurlanaca­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye