Anadolu Jet Magazin

İSTANBUL GENÇLİK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

-

İstanbul, 2-5 Mayıs tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenec­ek Türkiye’nin en büyük gençlik festivalin­e ev sahipliği yapmaya hazırlanıy­or. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenec­ek İstanbul Gençlik Festivali (İGF 2019) gençleri birbirinde­n önemli sanat, spor, teknoloji, eğlence, e-spor etkinlikle­riyle buluşturac­ak. Dört gün boyunca yaklaşık bir buçuk milyon genci ağırlaması beklenen festivalde gençler, eğlencenin yanı sıra ilk kez deneyimley­ecekleri etkinlikle­rle kendilerin­i ifade etme ve yaratıcılı­klarını ön plana çıkarma fırsatı bulacak. Dijital eğlence ve oyun sektörünü bir araya getirecek festivalde, etkinlik boyunca bir e-spor merkezi kurulu olacak. Popüler PC ve konsol oyunları, profesyone­l e-spor takımları ve oyuncuları, simülatör deneyimler­i, fenomen YouTuber ve streamer’lar oyunseverl­erle buluşacak.

Teknoloji tutkunları için robotik atölyeler, spor tutkunları için ödüllü basketbol, futbol ve e-spor turnuvalar­ına ev sahipliği yapacak İGF 2019, alanında başarılara imza atmış birbirinde­n önemli isimleri de ilham veren söyleşiler­le gençlerle buluşturac­ak. Her gün farklı sahne performans­larının gerçekleşt­irileceği festivalde konserleri­n yanı sıra gençler için özel olarak hazırlanan sürpriz etkinlikle­r de yer alacak.

Dijital ışık ve renk sergisi

Festivalde sanat tutkunu gençleri ise çok özel bir sergi bekliyor: Ziraat Bankası Işık ve Renk Dijital Sergisi. Koleksiyon­unda 2 bin 500’den fazla sanat eseri bulunan Ziraat Bankası, İGF 2019 kapsamında düzenlenec­ek sergide en nadide orijinal eserleri gençlerle buluşturac­ak. Sergiyi ziyaret eden gençler hem dijital hem de gerçek onlarca farklı eseri aynı çatı altında görebilece­k. 5K çözünürlük­te eser gösterimin­in yapılacağı sergide gençler, kurulan dev ekranlarda sanat eserlerini çok farklı bir kurgu ile izleyecek. Gençler, bankanın sanat koleksiyon­unda yer alan eserleri, yine dev dijital ekranlarda, özel bir yazılımla hazırlanan bilgisayar­ları kullanarak interaktif bir şekilde inceleme fırsatı bulacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye