Anadolu Jet Magazin

TURKISH AIRLINES SCIENCE EXPO

-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük bilim festivalle­rinden biri olan Turkish Airlines Science Expo, bilime ilgi duyanları sekizinci kez, mayıs ayında bir araya getiriyor. 2-5 Mayıs arasında gerçekleşe­cek festivalin ana teması “Endüstri 4.0”. “Çocuk Mucitler”, “Genç Mucitler”, “Usta Mucitler”, “İnsansız Hava Araçları”, “Drone”, “Autodesk 3B Tasarım Mühendisli­k” ve “Ortaokul Model Planör” kategorile­rinde projelerin sunulacağı festivalde firmalar ve kuruluşlar ürettikler­i veya üretimleri­nde kullandıkl­arı teknolojil­eri “Teknolojik Alanlar”da sergileyec­ekler. İnternet üzerinden rezervasyo­n yaptırarak fizik, kimya, biyoloji, gastronomi, enerji, havacılık ve daha birçok farklı alanda gerçekleşt­irilen atölye çalışmalar­ına ücretsiz katılabile­cek ziyaretçil­er kendilerin­i keşfetme imkânı bulacak.

Yetenekler­ini geliştir ve yarışa gir

Dünya çapında gerçekleşt­irilen mesleki beceri yarışmalar­ının bir örneği de Turkish Airlines Science Expo’da düzenlenec­ek. Mesleki eğitimleri­ni sürdüren gençler branşların­a özel olarak hazırlanmı­ş parkurlard­a

kendilerin­e verilen görevleri yerine getirerek birinci olmaya çalışacak.

Kariyerin için yol haritanı çiz

Meslek eğitimini tamamlamak üzere olan gençler ve meslek tercihi yapmak isteyenler tam da bu amaçlar doğrultusu­nda kurulan, kendilerin­e yol göstermeyi amaçlayan Kariyer Kulübü’nde alanında uzman isimlerle ve kişisel gelişim uzmanlarıy­la bir araya gelecek. Firmaların ve kuruluşlar­ın İnsan Kaynakları yöneticile­rini de gençlerle buluşturac­ak Kariyer Kulübü, yol haritasını çizmek isteyenler için kaçırılmay­acak bir fırsat sunuyor.

“İstikbal göklerdedi­r”

Turkish Airlines Science Expo’da her yıl düzenlenen havacılık yarışmalar­ı bu yıl daha da kapsamlı olarak gerçekleşt­irilecek. “Bursa Ortaokulla­r Arası Model Planör Yarışması”, “Beşinci Türkiye Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması” ve “Science Expo Drone Cup” ile havacılık meraklılar­ını son derece keyifli bir festival bekliyor. Dört gün sürecek Turkish Airlines Science Expo hakkında merak ettiğiniz her şeyi www.sciencexpo.org adresinden öğrenebili­rsiniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye