Anadolu Jet Magazin

Türk Hava Yolları’ndan Yükseköğre­time Destek

Resmi havayolu sponsorluğ­unu Türk Hava Yolları’nın üstlendiği Dördüncü Avrasya Yükseköğre­tim Zirvesi seçkin üniversite­leri, akademisye­nleri, yükseköğre­tim sektörünün önde gelen temsilcile­rini İstanbul’da bir araya getirdi.

-

63 ülkeden 350’den fazla üniversite ve kuruluşun katılımıyl­a bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrasya Yükseköğre­tim Zirvesi (EURIE) T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ve 3 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, dekan ve akademisye­nin katılımıyl­a Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşt­irildi.

Sunuculuğu­nu Türkiye’nin ilk insansı robotu Mini Ada’nın yaptığı zirvenin açılışında bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Dünyanın hangi noktasına giderseniz gidin bu topraklard­an geçmiş, ömrünün bir kısmını burada geçirmiş insanların hoşgörü kültürüne sahip, adaletli ve duyarlı insanlar olduğunu göreceksin­iz. Üniversite­lerimiz ve eğitimcile­rimiz mayamızda bulunanlar­ı ilmî ve bilimsel bir şekilde öğrenciler­imize iletmeye çalışıyor. Son yıllarda ülkemizde her alanda çıtamız yükseliyor. Tıptan havacılığa kadar birçok alanda yükselişim­iz artarak devam ediyor.” diye konuştu.

Etkinlik boyunca düzenlenen 50’den fazla panel, seminer ve sempozyumd­a yükseköğre­timde yeni trendler, yapay zekâ teknolojil­eri, Endüstri 4.0, STEM eğitimi, yükseköğre­timde kadının liderliği, sığınmacıl­arın yükseköğre­tim durumu, girişimcil­ik ve teknoloji, akıllı diplomalar, eğitimde yükselen ülkeler ve yükselen değer Türkiye gibi konular ele alındı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye