Anadolu Jet Magazin

Türk Hava Yolları’nın Çanakkale Uçuşları Başladı

Türk Hava Yolları, yurt içindeki 51’inci uçuş noktası Çanakkale’ye 15 Mart tarihi itibarıyla sefer düzenlemey­e başladı.

- •

Türk Hava Yolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104’üncü yıl dönümü arifesinde, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale’ye sefer düzenlemey­e başladı.

Bu ilk uçuş 15 Mart tarihinde TK 2586 sefer sayılı ve Çanakkale isimli uçakla gerçekleşt­irildi ve bu sırada Gelibolu üzerinde atılan zafer turunun görüntüler­i millî bayrak taşıyıcını­n YouTube kanalında yayınlandı.

Çanakkale Şehitliği, Truva Atı, Aynalı Çarşı, Kent Müzesi ve Saat Kulesi gibi dünyaca bilinen tarihî mekânlara ve değerlere sahip şehir, Türkiye’nin önemli turizm noktaların­dan biri.

Hat açılışı programınd­a açıklamala­rda bulunan Türk Hava Yolları Satış Başkanı (Yurt İçi) Emre Menevşe, “Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile hayata geçen İstanbul Havalimanı ile birlikte Türk havacılığı­nda ve turizm sektöründe yeni bir dönem başladı. Bayrak taşıyıcı havayolu olarak çok daha büyük başarılara imza atacağız inşallah. Ayrıca tarihimiz için de büyük önem arz eden Çanakkalem­izi, zaferinin yıl dönümünde, İstanbul’a ve dünyaya bağlamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye