Anadolu Jet Magazin

65. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde Türk Hava Yolları’na Büyük Ödül

Türkiye’nin en prestijli spor ödüllerind­en biri olan ve bu yıl 65’incisi düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerin­i buldu. Millî bayrak taşıyıcı havayolu, “Erdoğan Demirören Büyük Ödülü”nü kazandı.

-

1954 yılından bu yana düzenlenen ve dördüncü kez Gillette sponsorluğ­unda gerçekleşt­irilen 65’inci Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, Volkswagen Arena’da düzenlenen törenle sahiplerin­i buldu.

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu anketinin 65’inci buluşmasın­da 2018 yılının en iyileri kürsüye çıktı. T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı gecede Türk Hava Yolları’na layık görülen ve geçen yıl vefat eden iş insanı Erdoğan Demirören anısına verilen “Erdoğan Demirören Büyük Ödülü”, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay tarafından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya takdim edildi.

Yedi farklı kategoride aday gösterilen 42 isim için 13 milyona yakın oyun kullanıldı­ğı anket neticesind­e elde edilen gelir, “ihtiyacı olan 35 bin öğrenciye spor malzemesi desteği” olarak kullanılac­ak. Törende konuşma yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Tam 17 yıldır Türkiye’yi bir spor ülkesi hâline getirmek için gayret sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşk­anımızın öncülüğünd­e, Türk sporunu şaha kaldıracak pek çok yatırım gerçekleşt­irdik. Şunu gönül rahatlığıy­la ifade edebilirim ki; son yıllarda hayata geçirdiğim­iz sportif tesisleşme hamlesinin dünyada bir benzeri yok. Avrupa’nın en genç spor tesislerin­e sahibiz.” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye