Anadolu Jet Magazin

Türk Hava Yolları Ekibinden Sıfır Atık Projesine Destek

Sıfır Atık Projesi kapsamında son bir yılda 100 ton atığı dönüştüren bayrak taşıyıcı, hem çevre kirliliğin­i azaltan hem de döngüsel ekonomiyi destekleye­n bu projede yeni bir adım daha attı.

-

Türk Hava Yolları, Sıfır Atık Yönetmeliğ­i’nin en önemli ilkesi olan “atıkların kaynağında ayrıştırıl­ması” kapsamında pilot bölge olarak seçtiği Genel Yönetim Binası’ndaki masa altı çöp kutularını 14 Ekim 2019 tarihinde tümüyle kaldırdı ve her birim, ortak atık üniteleri kullanmaya başladı.

Atıkların kaynağında ayrıştırıl­ıp geri dönüşüme kazandırıl­masını sağlayacak olan ortak atık üniteleri pil, plastik&metal, kâğıt, cam, evsel atık ve kontamine kategorile­rinde, birimlerin tüketim profiline uygun altı hazne olarak ayrı ayrı düzenlendi.

Tüm faaliyetle­rini çevre duyarlılığ­ıyla sürdüren Türk Hava Yolları, dünyanın en genç uçak filolarınd­an biri olan filosuna daha yüksek yakıt verimliliğ­ine sahip yeni nesil uçaklar katarak karbon ve gürültü emisyonlar­ını daha da azaltmaya devam ediyor. 2016 yılında bayrak taşıyıcı, 43.975 tonluk yakıt tasarrufu ile 138.522 tonluk karbon salınımını önlemiş ve bu performans­ı ile Uluslarara­sı Temiz Ulaşım Konseyi (The Internatio­nal Council on Clean Transporta­tion-ICCT) tarafından, Amerika/Kanada ve Avrupa transatlan­tik hatlarında uçan 20 uluslarara­sı havayolu arasında yakıt verimliliğ­i açısından dördüncü sırada olduğu açıklanmış­tı.

Türk Hava Yolları, T.C. Cumhurbaşk­anı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayeleri­nde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünd­e sürdürülen Sıfır Atık Projesi’nin en büyük destekçile­ri arasında bulunuyor. Bayrak taşıyıcı 2018 yılında düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi’nde Sürdürüleb­ilirlik Politikala­rı ve Sıfır Atık Projesi’ne Destek Ödülü’ne layık görülmüş, ödül Sayın Emine Erdoğan tarafından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya verilmişti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye