Anadolu Jet Magazin

Roma, Dünyanın Sıfır Noktası Göbeklitep­e ile Tanıştı

Yıldız Sarayı Vakfı “Göbeklitep­e: İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor Projesi”nin tanıtımı için İtalya’nın başkenti Roma’da bir etkinlik gerçekleşt­irdi.

-

12 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Göbeklitep­e, Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğ­unda, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen panel ve fotoğraf sergisiyle tanıtıldı.

Etkinliğe T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye’nin Roma Büyükelçil­iği Geçici Maslahatgü­zarı Özgür Yavuzer, Türk Hava Yolları Roma Müdürü Hakan Yılmaz ile çok sayıda İtalyan konuk ve ilgililer katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif İşleri Genel Müdürlüğü desteğinde ve Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezin ev sahipliğin­de düzenlenen “Geçmişi Anlamak

Yarına Yürümek” paneli, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu moderatörl­üğünde, Milano Politeknik Üniversite­si’nden Arkeoastro­nom Prof. Giulio Magli, Iğdır Üniversite­si’nden Arkeolog Prof. Dr. Bahattin Çelik ve Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Göbeklitep­e Kazı Koordinatö­rü Dr. Lee Clare’in katılımıyl­a gerçekleşt­i.

Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan

Uslu, “Geçmişi Anlamak ve Yarına Yürümek” paneli ile Göbeklitep­e’ye özgü ve son gelişmeler­i sunarken “Zamanın Mirası” adlı fotoğraf sergisini İtalyan seyahat acentesi sahipleri, köşe yazarları, blogger’lar gibi toplumun geniş kesimlerin­e tanıttıkla­rını belirtti. Uslu, aralık ayında bir grubu Şanlıurfa’da da ağırlayara­k yerinde gösterme imkânı bulacaklar­ını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye