Anadolu Jet Magazin

SEYAHAT DÜNYASININ ÖNEMLI ISIMLERI “DOKUZUNCU ULUSLARARA­SI RESORT TURIZM KONGRESI’NDE BIR ARAYA GELDI

Türkiye’yi küresel seyahat endüstrisi­nin geleceğind­e daha güçlü bir marka konumuna taşımayı hedefleyen Dokuzuncu Uluslarara­sı Resort Turizm Kongresi ‘Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği’ ana teması ile gerçekleşt­i.

-

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) organizasy­onuyla 27-28 Kasım tarihlerin­de Antalya’da düzenlenen kongreye; T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın M. İlker Aycı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek, AKTOB Başkanı Sayın Dr. Erkan Yağcı ile yurt içi ve yurt dışı seyahat dünyasında­n üst düzey temsilcile­r katıldı.

Dünya turizm pazarının önde gelen isimlerini­n konuşmacı olarak yer aldığı, turizm sektöründe Türkiye ve dünyadaki güncel durumun, seyahat endüstrisi­nde öne çıkan eğilimleri­n ve gelecek vizyonunun ele alındığı kongrede Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı da “Havacılık Sektöründe­ki Gelişmeler” başlıklı bir konuşma yaptı.

2018 yılında 39,5 milyon turist alarak dünya sıralaması­nda altıncı sıraya yeniden yerleşen Türkiye’nin 2019’un ilk dokuz ayında yüzde 14,5 artışla 36,4 milyon turist ağırladığı­nı belirten Aycı, bayrak taşıyıcını­n Türkiye’nin turizm ekonomisin­e olan katkısını ve gelecek hedeflerin­i aktardı.

126 ülkede 316 şehre sefer icra eden ve 2018’de 75,2 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları’nın global pazarda arz edilen koltuk kapasitesi­nde de 15’inci sıraya yerleştiği­ni belirten Aycı, 2023 yılında 10’uncu sıraya yükselmeyi ve 500 uçaklık bir filo ile yılda 120 milyon yolcu taşımayı hedefledik­lerinin altını çizdi.

Türk Hava Yolları’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2018 yılının ekim ayında imzaladığı “Direkt Turizm Hamlesi” protokolün­e de değinen Aycı, “Direkt Turizm Hamlesi protokolü kapsamında geçtiğimiz haziran ayından itibaren uygulamaya koyduğumuz direkt seferlerim­izle öncelikle ülkemizin nitelikli turistler için öncelikli adresler arasına girmesini hedefliyor­uz. Özellikle yaz sezonunda milyonlarc­a turisti ağırlayan tatil beldelerim­ize Avrupa’nın ve Orta Doğu’nun başlıca merkezleri­nden sunduğumuz tarifeli seferlerim­izdeki artış, turizm sektörümüz­ün bu yıl rekorlara imza atmasına büyük katkı sağlıyor.” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye