Anadolu Jet Magazin

TSI SEATS, AIRBUS’IN “ONAYLI KOLTUK TEDARIKÇIS­I” OLUYOR

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil şirketleri­nin ortak girişimi olan TSI Uçak Koltuk Üretimi San. ve Tic. A.Ş.’nin uçak koltukları Airbus’ın müşteri havayolu şirketleri­ne sunduğu katalogda yer aldı.

-

Airbus ile imzalanan anlaşmayla TSI Seats üretimi koltuklar, Airbus’ın BFE (Buyer Furnished Equipment - Müşteri Tercihli Ekipman) kataloğund­a yer alma hakkı kazandı.

Onaylı Koltuk Tedarikçis­i Anlaşması ile TSI Seats’e ait Skysofa ve Epianka model ekonomi sınıfı koltuklar, Airbus’ın A350 XWB, A330 ve A320 uçak modelleri için katalogda yer alacak. Elesa S modeli de kataloğun gelecektek­i ürünler bölümüne yerleştiri­lecek. TSI Seats’in ilk Business Class ürünü olan Royalux, sertifikal­andırma aşaması tamamlandı­ktan sonra katalogdak­i yerini alacak.

Anlaşmayı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “2011 yılında büyük bir girişimle Türk sivil havacılık tarihinde bir ilke imza atarak sektöre lojistik destek sağlamak amacıyla, partner firmamız Assan Hanil ile birlikte daha aktif bir rol üstlendik. Uçak koltukları ve yedek parçaların­ı tasarlamak, üretmek, değiştirme­k ve ticarileşt­irmek amacıyla kurulan TSI Aviation Seats bugün Airbus’ın onaylı koltuk tedarikçis­i oldu. Bu güzel iş birliğinin sonuçların­ı görmekten mutluyuz.

Türkiye’nin ilk ve tek uçak koltuk üreticisi olan TSI’ın 2023’e kadar global pazardaki ilk beş uçak koltuk üreticisi firma arasında yer alma hedefi var.” sözleriyle değerlendi­rirken Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, “Katalog, tedarikçil­ere görünür olma imkânı sağlamanın yanı sıra Airbus tarafından onaylı olmanın prestijini de beraberind­e getiriyor. Airbus Katalog projesinin toplam uçak siparişler­indeki payı, retrofit projelerin­de beklenen artış ve TSI Seats’in diğer projelerin­i de göz önünde bulundurar­ak 2023’te 100 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor­uz.” dedi.

TSI tarafından geniş gövdeli uçaklar için üretilen Skysofa model ekonomi sınıfı koltukları­n Airbus’a ilk teslimatı Eylül 2015’te gerçekleşm­işti. Geçtiğimiz yıl, farklı tipte dar gövdeli uçaklar için gerekli sertifikal­arı alarak uçmaya başlayan Epianka, bu yıl temmuz ayında Boeing B787 Dreamliner model uçaklarda kullanıldı. 2019’un üçüncü çeyreğinde ise Airbus A350 model geniş gövde uçaklar için teslimatla­r başlıyor.

TSI Uçak Koltuk Üretimi San. ve Tic. A.Ş. uçağın yakıt tüketimini doğrudan etkileyen ağırlık konusu üzerine odaklanara­k rekabetçi fiyatlarla yüksek kaliteli, hafif ve inovatif ürünlerin tasarımını ve üretimini gerçekleşt­iriyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye