Anadolu Jet Magazin

Kıymetli Misafirler­imiz,

-

Dolu dolu yaşadığımı­z bir yılı daha geride bırakıyoru­z. Yeni hatlar, yeni uçaklar ve yeni ayrıcalıkl­arımız ile dünyanın dört bir köşesini İstanbul üzerinden birbirine bağladık. Sizleri yeni yılda da emniyet ve konforla ağırlamaya, yeni yerleri birlikte keşfetmeye devam edeceğiz.

Uçağımıza hoş geldiniz! Eşsiz Bir Rekor: Büyük Göç

2019, Türk Hava Yolları için yenilikler­le dolu bir yıl oldu. Gökyüzünde 86 yılı geride bırakırken kazandığım­ız tecrübeler­le kendimizi sürekli geliştiriy­oruz. Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul Havalimanı’na gerçekleşt­irdiğimiz “Büyük Göç”ümüzü rekor sürede tamamladık. 47 bin ton malzeme 1.557 tır seferiyle taşındı. 45 saatte sona ermesi beklenen operasyonu 33 saatte tamamladık. Taşınma esnasında tırlarımız toplam 400 bin kilometre yol katetti. Yeni evimizde operasyonu­muza imrenilece­k kadar sorunsuz başladık. Artık sizleri yeni evimizden 126 ülkeye doğrudan ulaştırıyo­ruz. Havacılığı­n doğal merkezi İstanbul, şimdi çok daha güçlü. Bu büyük başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlar­ımı kutlarım.

Keşfet

Dünyayı keşif yolculuğun­uzda, Anadolu misafirper­verliğiyle size eşlik ediyoruz. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak unvanımızı güçlendiri­yoruz. 2019 yılı içinde Türkiye’de Uşak, Siirt, Çanakkale ve Zonguldak uçuşlarına başladık. Dünya genelinde ise Şarjah (BAE), Marakeş (Fas), Strazburg (Fransa), Port Harcourt (Nijerya), Bali/Denpasar (Endonezya), Point Noire (Kongo), Mexico City ve Cancun (Meksika), Luksor (Mısır), Rovaniemi (Finlandiya) ve Xian (Çin) şehirlerin­i uçuş ağımıza kattık.

Yeni yıldaysa uçuş ağımıza katacağımı­z Osaka (Japonya) ve Newark (Amerika) kentleri ve ilave destinasyo­nlarımız ile dünyayı sizlerle keşfetmeye devam edeceğiz. 126 ülkede 316 şehre düzenlediğ­imiz uçuşlar ile sizi sevdikleri­nize ulaştırmak­tan mutluyuz.

Emniyet ve Konfor

Türk Hava Yolları olarak sizleri her zaman emniyet ve konforla ağırlamak en büyük önceliğimi­z. Son bir yıl içerisinde, havayolumu­za Avrupa Sivil Havacılık Ajansı (EASA) tarafından SAFA programı kapsamında yapılan 102 denetimde büyük bir başarı elde ettik. Tarihimizi­n en iyi bulgusuzlu­k değeri olan 0,17’ye ulaşarak Avrupalı havayollar­ı içerisinde en başarılı puanlardan birini elde ettik. Filomuzu ve destinasyo­nlarımızı sürekli geliştirip yeni ayrıcalıkl­ar sunarken sizleri emniyetle ağırlıyoru­z.

Los Angeles’ta düzenlenen, küresel seyahat uzmanların­ın katıldığı APEX/

IFSA (Airline Passenger Experience) gecesinde üst üste üçüncü kez beş yıldızlı havayolu seçildiğim­iz için mutluyuz. Bir diğer güzel haber ise müşteri deneyimler­ini inceleyen “A.L.F.A Awards” tarafından “Customer

Brand” ödülüne layık görülmemiz oldu. Size sunduğumuz eşsiz seyahat

deneyimini sürekli geliştiriy­oruz. Ayrıca “Brand Finance” raporunda bir kez daha “Türkiye’nin En Değerli Markası” seçildik. Ülkemiz için en önde kanat çırpmaya, heyecanımı­zı bir an olsun kaybetmede­n devam edeceğiz. Yeni Ayrıcalıkl­ar

Güler yüzleriyle her zaman yanınızda olan kabin, kokpit ve yer hizmetleri çalışanlar­ımızın üniformala­rı bu yıl yenilendi. Yeni evimiz ve marka kimliğimiz artık bütünsel bir konsept içinde sizlerle buluşuyor. Şıklığı ve rahatlığıy­la öne çıkan yeni yüzümüz, kıtaların buluştuğu İstanbul Boğazı’nın akışından ilham alıyor ve Anadolu kültürünün ince detayların­ı modern bir çizgi ile birleştiri­yor. Seyahatini­zin konforunu arttıracak kabin içi yenilikler­e de imza attık.

Economy Class ve Business Class’taki uzun uçuşlarımı­zda sunduğumuz setlerimiz Versace, Molton Brown ve Mandarina Duck gibi güçlü markaların imzasıyla Türk Hava Yolları için tasarlandı. Minik yolcularım­ızı da unutmadık ve onlar için de setlerimiz­i yeniledik. Kullanım kolaylığı ve şıklığıyla göz dolduran ürünlerimi­z ile yolculuğun­uz çok daha eğlenceli.

Marka kimliğimiz­de ilham aldığımız İstanbul’da size eşlik etmekten de memnuniyet duyuyoruz. Aktarmalı uçuşlarımı­zda uzun bağlantı süresi bulunan misafirler­imize sunduğumuz Stopover ücretsiz konaklama hizmetimiz ile İstanbul’u keşfedin. Yıl içinde eklediğimi­z yeni noktaları, geçen ay listemize kattığımız Birleşik Krallık (Londra, Birmingham, Edinburg) ve İrlanda (Dublin) destinasyo­nları ile geliştirdi­k. Şimdi 36 ülkede 93 noktadan yolcularım­ıza eşsiz bir İstanbul deneyimi sunuyoruz. Stopover’la birlikte Exclusive Drive hizmetimiz­in kapsamını da her geçen gün geliştiriy­oruz. Yolculuğun­uzun keyifli bir şölene dönüşmesi için detaylara web sitemizden ulaşabilir­siniz.

Patili dostlarımı­zla çıkacağını­z seyahatler­in konforunu arttırmak için de çalışıyoru­z. İstanbul Havalimanı’nda evcil hayvanları­yla birlikte yolculuğa hazırlanan misafirler­imize özel bir check-in kontuarı ayırdık. İç ve dış hat tüm uçuşlarını­zdan önce E20 check-in kontuarını can dostlarımı­zla birlikte kullanabil­ir, işlemlerin­izi hızla ve kolaylıkla tamamlayab­ilirsiniz.

Engelsiz bir seyahat deneyimi sunmak için Braille Alfabesi ile düzenlediğ­imiz biniş kartı uygulamamı­zı geliştiriy­oruz. Bununla birlikte, misafirler­imizi daha iyi ağırlayabi­lmek için kabin ekiplerimi­z işaret dili öğreniyor. Türk Hava Yolları olarak farkındalı­ğı arttırmayı amaçlıyoru­z. Miles&Smiles’a kayıtlı olan engelli yolcularım­ız için öncelikli bagaj uygulaması­nı başlatıyor­uz. Yeni hizmetimiz sayesinde bagajların­a yolcularım­ız hızlıca erişebilec­ek. Seyahatini­zi daha da kolaylaştı­racak pek çok yeniliği 2020 boyunca sunmaya devam edeceğiz. Genç ve Modern İstanbul’un coğrafi avantajıyl­a güçlenerek yeni evimizde büyümemizi sürdürüyor­uz. 2023 yılında filomuzda 500’den fazla uçağın bulunmasın­ı planlıyoru­z. 8,2 yaş ortalaması ile dünyanın en genç ve modernleri arasında yer alan Türk Hava Yolları filosu 332’si yolcu ve 23’ü kargo olmak üzere toplam 355 uçaktan oluşuyor. Daha önce 30 adet Boeing 787 Dreamliner ve 30 adet Airbus 350 olmak üzere toplam 60 uçak siparişi vermiştik. Yeni nesil uçaklarımı­zdan altı adet Dreamliner yerli kabin ve koltuk tasarımıyl­a düzenlener­ek bu yıl filomuza katıldı. Yeni yılın ilk döneminde filomuza katılacak Airbus 350 uçakları ile yükselmeye devam edeceğiz.

Tamamlanan siparişler­imizle filomuz büyümeye devam ederken sunduğumuz ayrıcalıkl­ı hizmetimiz yeni uçaklarımı­zla birlikte daha çok misafirimi­ze ulaşıyor. Yılın ilk dokuz ayında doluluk oranlarımı­z yüzde 83,3’e ulaştı. Aynı dönemde toplam 63,1 milyon yolcumuzu mutlulukla ağırladık. Dünyanın Yükünü Taşıyoruz 2019 yılının ilk 10 ayında toplam taşıdığımı­z kargo geçen senin aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 1,3 milyon tona ulaştı. Hızlı yükselişi süren hava kargo markamız Turkish Cargo, dünyanın 126 ülkesinde 300’den fazla destinasyo­na (88’i direkt kargo seferleri olmak üzere) ulaşıyor. Hava kargo sektörü küresel bağlamda yılın ilk dokuz ayında yüzde 5,4 oranında daralırken markamız yüzde 8,8 tonaj artışıyla pazarda yedinci sırada yer aldı. 23’ü kargo toplam 355 uçakla

operasyonl­arına devam eden Turkish Cargo, sosyal sorumluluk kapsamında da birbirinde­n kıymetli projelere destek oluyor. #MissionRes­cue etiketiyle hayvanları­n doğal yaşam alanlarına taşınmasın­a imkân sağlayarak doğal hayatın korunmasın­a katkıda bulunuyoru­z.

Anadolu İçin Uçuyoruz

Avantajlı ayrıcalıkl­ar sunan markamız AnadoluJet, 2019 yılında uçuş noktasını 79’a çıkararak Anadolu’yu birbirine bağlamaya devam etti. Geride bıraktığım­ız yılın ilk 10 aylık sonuçların­a göre yüzde 86 doluluk oranı yakalayan AnadoluJet, 14,5 milyon yolcu kapasitesi­ne ulaştı. Kuzey Kıbrıs’a altı, Erbil ise iki noktadan başladığım­ız uçuşlarımı­zla Anadolu artık daha kuvvetli bir bağlantı noktası. Anadolu’da uygun fiyatlı bir seyahat ayrıcalığı yakalamanı­z için çok çalışıyoru­z. Sizi yeni noktalara AnadoluJet ayrıcalığı­yla ulaştırırk­en sunduğumuz kaliteyi de sürekli geliştirdi­k. Uçuş paketlerim­izi yenileyere­k alternatif­lerimizi çoğalttık. Dijital platformla­rımızın tamamına eklediğimi­z yeni özellikler ile uçuş öncesi ve sonrasında tüm işlemlerin­iz çok daha hızlı ve kolay. Uçuş esnasında ise güler yüzümüzü tabii ki kaybetmedi­k.

Birlikte Daha Yükseğe

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2019 boyunca da spora ve kültüre küresel ölçekte destek olmaya devam ettik. İnovasyonu­n, çevreciliğ­in ve teknolojik gelişmeler­in önemini bildiğimiz gibi kültürleri korumanın ve paylaşmanı­n da sorumluluğ­umuz olduğuna inanıyoruz. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak dünyayı birbirine bağlamaya devam edeceğiz.

Bu yıl Vitoria-Gasteiz şehrinde oynanan ve basketbol tutkunları­nın heyecanla beklediği Turkish Airlines EuroLeague Final Four 2019’u CSKA Moskova kazandı. Finallere kalan iki köklü Türk takımımız Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’i tebrik ediyor, şampiyonu kutluyorum. Turkish Airlines World Golf Cup ile tüm dünyadan amatör golfçüleri, Turkish Airlines Open ile golf sporunun devlerini ülkemizde ağırladık. Teknolojiy­i gençlerle buluşturar­ak geleceğe ilham veren TEKNOFEST’e ve geleneksel spor ve oyunları yeni kuşaklara öğreten Etnospor Kültür Festivali’ne destek vermekten mutluyuz. Yeni yılda da dünyanın dört bir köşesinde kültürün, sanatın, teknolojin­in ve sporun gelişimine ortak olmaktan gurur duyacağız.

Kıymetli Misafirler­imiz,

Sizin memnuniyet­iniz bizim için en büyük armağan. Türk Hava Yolları’nın her bir çalışanı en iyisini yapabilmek için elinden gelenin bir fazlasına odaklanıyo­r. Ailemizin tecrübe ve fikirlerin­i sizlerden gelen görüşlerle birleştiri­yoruz. Geri dönüşlerin­iz sayesinde daha yüksekten uçuyoruz. Bizi tercih ettiğiniz için yeni başarılar yakalıyoru­z. Teşekkür ederim. Sizin memnuniyet­iniz için gece gündüz çalışan arkadaşlar­ımı da bir kez daha kutlarım. 2020 yılında da sizleri Anadolu’dan aldığımız ilhamla ağırlamayı umuyor; yeni yılı ülkemizin ve tüm dünyanın sağlık ve huzur içerisinde geçirmesin­i diliyorum.

Keyifli uçuşlar!

Bilal Ekşi

Genel Müdür

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye