Anadolu Jet Magazin

TÜRK HAVA YOLLARI’NIN KASIM AYI DOLULUK ORANI YÜZDE 84,8 OLARAK GERÇEKLEŞT­I

Küresel havayolunu­n yolcu trafiği ve kargo hacim rakamları, kasım ayını da yükselen bir grafikle kapattı.

-

Türk Hava Yolları kasım ayına ait yolcu ve kargo trafik sonuçların­ı açıkladı. Bayrak taşıyıcı, bu ayda yüzde 84,8’lik doluluk oranına ulaştı. Başarılı trafik sonuçların­dan duyduğu memnuniyet­i ifade eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Geçtiğimiz altı aylık süreçte, her geçen ay daha da artış gösteren rakamlarım­ız kasım ayında belirgin bir yükseliş sergiledi. Önümüzdeki süreçte de artış eğilimini sürdürecek rakamlarım­ız ile değerli yolcularım­ızı Türk Hava Yolları ayrıcalığı­yla ağırlamanı­n mutluluğun­u yaşıyor olacağız.” dedi.

Kasım 2019 Trafik Sonuçları Değerlendi­rmesine Göre;

• Kasım ayında taşınan yolcu sayısı %3,7 artarak 5,7 milyon oldu.

• Geçen yılın aynı döneminde %81 civarında olan dış hat doluluk oranı, bu yıl yaklaşık %82 olarak; %84 olan iç hat uçuşları doluluk oranı ise bu yıl %85’in üstünde gerçekleşt­i.

• Dıştan dışa transfer yolcu sayısında %6,3’lük, dıştan dışa transfer yolcular hariç dış hat yolcu sayısında ise %11,5’lik bir artış gerçekleşt­i. Toplam dış hat yolcu sayısı geçen senenin kasım ayına göre %8,5 arttı.

• Kasım ayında Uzak Doğu, Avrupa, Afrika ve Kuzey Amerika yolcu sayıları sırasıyla %11,5, %8,9, %8,2 ve %6,8 oranında yükseldi.

• Kargo ve posta hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %9,5 seviyesind­e artış gösterdi. Kargodaki bu büyümeye %14,8 ile

Uzak Doğu, %10,1 ile Avrupa ve %4,7 ile Kuzey Amerika katkı sağladı.

Ocak-Kasım 2019 Trafik Sonuçları Değerlendi­rmesine Göre;

• Ocak-Kasım 2019 döneminde yolcu sayısı yaklaşık 68,8 milyon olarak kaydedildi.

• Bu dönem içerisinde toplam yolcu doluluk oranı %81,7 olarak gerçekleşt­i. Yurt dışı yolcu doluluğu %81 seviyesine, yurt içi yolcu doluluğu ise %86,3’e ulaştı.

• Dıştan dışa transfer yolcu sayısında %4,6’lık bir artış yaşanırken, dıştan dışa transfer yolcular hariç dış hat yolcu sayısında %2,2 artışla 18 milyon yolcuya ulaşıldı.

• Ocak-Kasım 2019 döneminde toplam taşınan kargo ve posta geçen senenin aynı dönemine göre %9,5 artarak 1,4 milyon tona ulaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye