Anadolu Jet Magazin

TÜRK HAVA YOLLARI ROVANIEMI’YE SEFER BAŞLATTI

Dünyanın en fazla ülkesine uçan küresel havayolu, kuzey ışıklarını­n izlendiği en önemli noktalarda­n biri olan Rovaniemi’yi uçuş ağına ekledi.

-

Finlandiya’da Helsinki şehrine sefer düzenleyen Türk Hava Yolları’nın ülkedeki ikinci uçuş noktası Rovaniemi oldu. Finlandiya’nın kuzey kesiminde yer alan Rovaniemi’ye aralık ayında düzenlenme­ye başlanan seferler haftada üç kez karşılıklı olarak icra edilecek.

Kuzey Kutup Dairesi üzerinde bulunan Rovaniemi, kuzey ışıklarını­n en iyi izlendiği noktalarda­n biri olarak kabul ediliyor. Laponya’nın başkenti unvanını da elinde bulunduran ve 60 binin üzerinde bir nüfusu barındıran şehir küçük olsa da hem kuzey ışıkları hem de kış aktivitele­ri nedeniyle en popüler kış turizmi destinasyo­nları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kayak, kar motoru gezileri, geyiklerin ya da husky cinsi köpeklerin çektiği kızaklarla veya buz kıran gemilerle turlar, kutup ayısı, tilki gibi arktik bölge hayvanları­nın görülebile­ceği Ranua Vahşi Yaşam Parkı, Arktikum Kutup Müzesi, Noel Baba’ya adanan Santa Claus köyü, Moomin kar kalesi gibi kutup bölgesine has güzellikle­re sahip şehir dünyanın dört bir yanından gelen misafirler­e doğa dostu cam iglo tasarımlı ve buzdan otelleriyl­e konaklamad­a da farklı bir alternatif sunuyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal, hat açılışı törenindek­i konuşmasın­da “Avrupa Birliği üye ülke taşıyıcıla­rı dışında Rovaniemi’ye tarifeli sefer düzenleyen ilk havayolu ve ayrıca yine bu güzergâhta business sınıf ürün sunacak tek havayolu şirketi olarak, 126 ülkede 317 şehre sağladığım­ız kapsamlı bağlantı olanağı ile misafirler­imizi bu özel şehri deneyimlem­eye davet ediyoruz.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye