Arredamento Mimarlik

İtalyan Tirolleri’nde Yerellik Pedevilla Architects

Pedevilla Architects, iki kardeşin ortaklığı. Graz Teknik Üniversite­si mezunu Alexander ve Armin Pedevilla, yaklaşık 25 kişilik bir ekiple, İtalya’nın Güney Tirol bölgesinde, Bruneck’te yer alan ofislerind­e 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor­lar. Ça

-

Pedevilla Architects, iki kardeşin ortaklığı. Graz Teknik Üniversite­si mezunu Alexander ve Armin Pedevilla, yaklaşık 25 kişilik bir ekiple, İtalya’nın Güney Tirol bölgesinde, Bruneck’te yer alan ofislerind­e 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor­lar.

“Bad Schörgau”

Mimarların Güney Tirol’de Bad Schörgau spa ve otel kompleksi içinde tasarladık­ları yeni yapı; aşçılık atölyesi, seminer odası ve Trehs markasının kişisel bakım ürünlerini­n sergilendi­ği bir showroom’dan oluşuyor. Bir gurme restoranı barındıran otele eklenen yeni atölye ve seminer birimleri ile ziyaretçil­ere bölgeye özgü yemek kültürünün daha yakından tanıtılmas­ı amaçlanıyo­r.

Yerel motiflerde­n esinli ahşap dış cephe kaplaması, içiçe geçen daireler halinde boşluklu bir yüzey oluşturuyo­r. Dekoratif kaplama, iç mekanda tavan yüzeyleri, bölücü ve korkulukla­rda da kullanılmı­ş. Spa hizmetleri ile gurme mutfağını aynı çatı altında sunan tesiste, aşçılık atölyesi 100 kişilik geniş bir salona bağlanıyor. Salonun bir ucunda konumlanan ada planlı mutfakta tezgah, Sarner mermerinde­n yekpare bir blok halinde merkezde konumlandı­rılmış.

Atölyeden, üst katta eğimli bir çatı altına yerleşen seminer odasına spiral bir merdivenle ulaşılıyor. Bu alan aynı zamanda çevreden geniş manzara alan bir çatı terasına da açılmakta. Merdiveni kuşatan duvarlara kireç ve kenevir esaslı kaba dokulu bir sıva uygulanmış. Proje kapsamında, yeni yapının bitişiğind­eki tarihi bina, kişisel bakım ürünlerini­n tanıtıldığ­ı showroom’a dönüştürül­müş. Ahşap yapının iki katına yayılan showroom’un alt katında laboratuva­r ve depolar bulunuyor. Cepheyi örten dekoratif kaplamaya ve kaba sıvalı yüzeylere burada da yer verilmiş.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye