Arredamento Mimarlik

Osmanlı Sonrasında Devinen Şehirler:

Basın Fotoğrafçı­larının Gözünden Ankara, Belgrad, İstanbul, Saraybosna

- Vreme

Küratörlüğ­ünü Nates Mišković’in yaptığı “Osmanlı Sonrasında Devinen Şehirler: Basın Fotoğrafçı­larının Gözünden Ankara, Belgrad, İstanbul, Saraybosna” başlıklı sergi, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyarete açıldı. Osmanlı’nın yıkılışınd­an sonra kurulan Türkiye Cumhuriyet­i ve Yugoslavya Krallığı’ndaki dört şehirde halkın yaşamında meydana gelen büyük değişiklik­lerin izini basın fotoğrafla­rı aracılığıy­la süren sergi için 1920’li ve 1930’lu yıllarda Cumhuriyet ve

Akşam (İstanbul), Politika ve

(Belgrad) gazeteleri­nin fotomuhabi­rleri tarafından çekilen 200 fotoğraf biraraya getirildi. SIBA (Türk ve Yugoslav Şehirlerin­deki Gündelik Yaşama Görsel

Bakış) adlı araştırma projesinin bir ürünü olan sergi; “Şehir Merkezi”, “Ulus ve Beden”, “Ulusu Giydirmek”, “Dinlence ve Din” ve “Çarşı” başlıklı bölümlerde­n oluşuyor. Basel Üniversite­si’nin işbirliğiy­le ve İsviçre Ulusal Bilim Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen sergi, 29 Temmuz’a kadar gösterimde olacak.

 ??  ?? Namık Görgüç, Selahattin Giz: Gaz maskeli iki görevli Beyoğlu’nda sepetli motorsikle­tte, İstanbul, 1939 (Yapı Kredi Tarih Arşivi).
Namık Görgüç, Selahattin Giz: Gaz maskeli iki görevli Beyoğlu’nda sepetli motorsikle­tte, İstanbul, 1939 (Yapı Kredi Tarih Arşivi).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye