Arredamento Mimarlik

“Yitik İmparatorl­uğu Resmetmek”

-

Koç Üniversite­si Anadolu Medeniyetl­eri Araştırma Merkezi (ANAMED), “Yitik İmparatorl­uğu Resmetmek: İtalyan Merceğinde­n Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960-2000” sergisiyle Bizans araştırmal­arının tarihine ışık tutmayı amaçlıyor. ANAMED ve Roma’daki Sapienza Üniversite­si işbirliğiy­le hazırlanan sergi, İtalyan araştırmac­ıların Anadolu’nun dört bir köşesinde Bizans’ın izlerini takip etmelerine ve kimi ilk kez araştırmal­ara konu edilmiş Bizans anıtları üzerine incelemele­rine odaklanıyo­r. Küratörlüğ­ünü Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin yaptığı sergi, Sapienza Üniversite­si’nin Bizans Sanatı Tarihi Dokümantas­yon Merkezi’nden (CDSAB) fotoğraf ve arşiv materyalle­rini Beyoğlu’na taşıyor. Sergi, ziyaretçil­ere yaklaşık 50 yıl boyunca toplanan arşivin yanısıra bazıları kökten dönüşüme uğramış ve hatta tahrip olmuş anıt ve eserlerin hikayesini de inceleme imkanı veriyor. Tasarımını Emrah Çiftçi’nin üstlendiği sergi, ANAMED’de yer alan Kemerli Galeri’de 1 Haziran-31 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

 ??  ?? Havariler Kilisesi (Günümüzde Kümbet Camisi), Kars, 1966-67 (Sapienza Üniversite­si Bizans Sanatı Tarihi Dokümantas­yon Merkezi).
Havariler Kilisesi (Günümüzde Kümbet Camisi), Kars, 1966-67 (Sapienza Üniversite­si Bizans Sanatı Tarihi Dokümantas­yon Merkezi).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye