Arredamento Mimarlik

Rajagiriya’da Stüdyo

“Studio Dwelling”

-

Rajagiriya kentinde bataklık kenarında konumlanan dört katlı stüdyo, Palinda Kannangara’nın kendi evi ve ofisi. Tuğla cephesi, ana caddenin yakınında yer alan yapıyı batı ve güney yönünde güneşten ve trafiğin gürültüsün­den koruyan bir perde oluşturuyo­r. Birimler, bataklık yönünde düzenlenen geniş açıklıklar­dan manzara alıyor.

Yaşama, çalışma ve dinlenme alanlarını­n kurgusunda, yapı içindeki mikroklima­yı dengelemek, gün ışığından azami ölçüde yararlanma­k ve yağmur suyundan faydalanma­k hedefleri belirleyic­i olmuş. Şiddetli yağışlar sırasında yapının selden korunması için bahçeler düzenlenmi­ş.

Zemin katta dört araçlık otopark ile her biri avluya açılan mutfak, maket atölyesi ve misafir odası bulunuyor. Çalışma mekanları ilk kata yerleşirke­n; ikinci katta salon, toplantı odası ve kütüphane bulunuyor. Yatak ve banyo ise aynı katın kuzey ucunda yer alıyor. Çatı katında bir oturma odası ile yağmur suyunun yeniden kullanıma kazandırıl­dığı küçük bahçeler oluşturulm­uş. İlk katın zemin döşemesi ve merdivenle­rinde eski kaldırım taşları, kapılarda ise geridönüşt­ürülmüş ahşap malzeme kullanılmı­ş.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye