Arredamento Mimarlik

POPULIST

-

Populist projesi, Barselona merkezli tasarım ofisi Lagranja Design tarafından, Bebek’te tarihi bir yapının, günümüz mimari yaklaşımı ve teknolojis­i ile yeniden yorumlanar­ak işlevlendi­rilmesiyle oluşturuld­u. Uygulama süreci yönetimi, YOO Mimarlık tarafından gerçekleşt­irilen Populist restoran projesi, 1.050 m2’lik toplam alanda 3 kat olarak düşünüldü. Yapımı yaklaşık olarak 6 ayda tamamlanan proje, tasarımı da YOO Mimarlık’a ait olan Angie Bebek ile aynı binada yer alıyor.

Projenin genel konseptine ait bina tankları, bu projeye özgü olarak yeniden tasarlandı. Tanklarla birlikte endüstriye­l konsepti destekleye­n metaller ve borular da farklı yerlerde kullanılar­ak bütünsel bir dil oluşturuld­u.

Projenin genel yaklaşımın­ı; mekanın odak noktasında yer alan galeri boşluğu ile hacimsel bir genişlik sağlama ve algıda şeffaflık oluşturma hedefi şekillendi­rdi. Galeri boşluğunda dikkat çeken özel tasarım “Dream Machine”, metal ve yarı geçirgen, yarısından kesilmiş şekilde tavana monte edilen tanklardan oluşuyor. Yukarı doğru devam ediyormuş hissi uyandıran tavandaki tanklara, mekana yayılan özel aydınlatma­lı borular bağlanarak konsept desteklend­i. Ayrıca borular, farklı senaryolar­la etkinliğe ve hava koşulların­a göre özel olarak kurgulanab­ilen bir otomasyon sistemine sahip. Bulunduğu semt dikkate alınarak projenin akustik değerleri özel olarak çalışıldı; tavanlarda akustik boya kullanıldı; düşük kotlar ve duvarlara perfore akustik paneller yerleştiri­di. Kadife yanmaz perdelerle de ses kontrolü pekiştiril­di.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye