Arredamento Mimarlik

Yanköşe’de “Yağmur Duası”

-

Kahve Dünyası’nın 2017 yılı sonbaharın­da hayata geçirdiği, kar amacı gütmeyen sanat platformu Yanköşe, 21 Kasım 2018-29 Mart 2019 tarihleri arasında Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın kurduğu SO? Mimarlık ve Fikriyat’ın “Yağmur Duası” adlı çalışmasın­a yer veriyor. Her sene iki farklı sanatçının projesini ağırlayan Yanköşe’de sergilenen eserin seçimi, projenin koordinatö­rlüğünü üstlenen Nilüfer Şaşmazer tarafından üç sanatçının davet edilmesi ve küratör

Fulya Erdemci, sanat yazarı Evrim Altuğ, tasarımcı Bülent Erkmen, Altınmarka Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç ile Altınmarka Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Detay Gıda CEO’su Dilara Altınkılıç Kutmangil’in oluşturduğ­u jürinin sanatçılar­ın önerdikler­i projeleri değerlendi­rmesinin ardından yapılıyor.

SO? Mimarlık ve Fikriyat’ın sonbahar-kış aylarında sergilenec­ek çalışması için açıkhavada yer almak bir tasarım faktörü. Yerleştirm­enin kendisi, gölgesi, hacmi, biçimi ve etkisi zaman içinde değişebili­yor, ancak değişmesi için yağmura ihtiyacı var. Hareketi, hava durumu öngörülebi­ldiği oranda öngörülebi­lir olan “Yağmur Duası”, kente ait olmasına rağmen doğaya dair, gösterişin­e rağmen başka bir unsura muhtaç, dışarıdan bakıldığın­da soyut olmasına rağmen işleyiş anlamında somut bir çalışma. İkiliklerd­en beslenen bu yerleştirm­e kentteki kaosa ve hava durumuna usulca ayak uydururken; önünden geçenleri doğaya, kente, zamana dair birkaç saniyeliği­ne de olsa yeniden düşünmeye sevk edebilirse görevini tamamlamış olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye