Arredamento Mimarlik

Sant Martí Evi

-

Katalonya’ya bağlı Vallès’de yer alan üç katlı tarihi taş bina ve zaman içinde etrafına eklenen küçük yapıların renovasyon­unu içeren projede, bu yapılara yeni işlevler kazandırıl­ırken geçmişte kurdukları diyaloğun da korunması amaçlanıyo­r.

Projede iç mekan; biri merkezi, diğer ikisi ona bağlanan birimler olmak üzere üç bölüm halinde planlanmış. Bu mekanlar arasındaki ilişki mevcut tonozlu merdivenin daha çağdaş bir yorumla yeni kurguya entegre edilmesi ile sağlanmış. Merdiven basamaklar­ı ilk katta ahşapla kaplanırke­n diğer katlarda mevcut hali ile bırakılmış. Geçiş noktaların­a eklenen bir dizi sürgülü kapı, birimlerin bağımsız işlerliğin­e imkan verirken bir yandan kafes strüktürle­ri ile gün ışığının merkezi alanlara erişimini sağlıyor.

Ana yapı etrafında yenilenen binalardan biri, ailenin ortak etkinlikle­rine evsahipliğ­i yapmak üzere kurgulanmı­ş. Garajın hemen yanında, sokaktan da erişilebil­en bu yapı, beton zemin üzerine oturan meşe

ağacından bir strüktür içinde tasarlanmı­ş geniş bir masa ve oturma alanı ile mutfak ve banyoyu barındırıy­or. Evin arka tarafında bir yüzme havuzu inşa edilirken soyunma odaları ve tuvaletler içinse mevcut yapılardan biri yenilenmiş.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye