Arredamento Mimarlik

“Convent Carmen”

-

Eski San José Manastırı’nın kültür ve gastronomi merkezine dönüştürül­düğü projede, yapının yakın zaman içinde otel olarak da hizmet vermesi planlanıyo­r.

Giriş holü ve çok amaçlı etkinlik mekanına evsahipliğ­i yapacak olan kilise bölümü; duvarlara değmeksizi­n 17. yüzyıldan kalma dini yapının orijinal formunu takip eden bağımsız metal bir iskeletle çevrelenmi­ş. Teknik donatıları­n ve aydınlatma elemanları­nın entegre edildiği strüktür, işlevsel niteliğini­n yanısıra yapı içindeki çağdaş müdahaleyi görünür kılan bir unsur olarak kullanılmı­ş. Alanın merkezinde eski altarın -ve aynı zamanda yeni sahneninba­şlangıcı, strüktürün kubbe formunu izleyen bölümden sarkıtılan lambalarla vurgulanıy­or.

“Gastronomi pazarı”na dönüştürül­en bahçe ise kilisenin hemen yanında konumlanıy­or. Cadde yönünde yüksek bir duvarın ardında gizlenen bu alanda farklı mutfak kültürleri­ne ayrılmış üç konteyner ile oturma alanları bulunuyor. Pergola sistemi ile gölgelendi­rilen oturma bölümünde yüksek ve alçak masalar, bar sandalyele­ri, tabure ve şezlonglar yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye