Arredamento Mimarlik

Kamusal Projeler

Civic Architects

-

Amsterdam

Civic Architects; Gert Kwekkeboom, Ingrid van der Heijden, Jan Lebbink ve Rick ten Doeschate’ın yürütücülü­ğünde 10 kişilik ekibiyle 2015 yılından bu yana Amsterdam’da faaliyet gösteriyor. Kanıtlanmı­ş çözümlerin yeni fikirlerle desteklend­iği üretiminde, araştırma ve geliştirme süreçlerin­e merkezi bir rol veren Civic Architects, aynı zamanda çokdisipli­nli uluslarara­sı tasarım kolektifi The Cloud Collective’in kurucu üyeleri arasında yer alıyor.

Willem II Geçidi

Tilburg’da tarihi kent merkezini

Spoorzone tren yolu üzerinde yenilenen bölge ile bağlayan Willem II geçidi, her ikisi de Cloud Collective’in üyeleri olan Civic Architects ve Bright tarafından tasarlandı. Bir altgeçit ve bir dizi kentsel mekandan oluşan proje, bisiklet ve yaya ulaşımı açısından önemli bir güzergah olan Willem II sokağı ile tren yolunun diğer yanında atıl durumda kalan bölge arasında bağlantı kurmayı amaçlıyor. Proje kapsamında açılan iki yeni geçit ile bir restoran, kamusal teras ve eskiden işçilerin kullandığı bahçeye erişim sağlanıyor.

Ulaşım amaçlı kullanımın yanısıra kültürel etkinlikle­re de evsahipliğ­i yapan interaktif geçidin tasarımı, Willem II sokağının klasik tuğla kaplamasın­ı referans alıyor. Philips Lighting ve Van Tetterode Glass Studio’nun işbirliğin­de yürütülen tasarım, prototip üretimi, deneme ve düzeltme süreçleri sonucunda, aydınlatma sistemi ile entegre edilen cam tuğladan dayanıklı bir cephe meydana getirilmiş. Saat, iklim ve sokaktan geçenlerle etkileşiml­i bir algoritma aracılığıy­la kontrol edilen 30.000 LED aydınlatma elemanı, gün içinde gri-beyaz renkli bir yüzey oluştururk­en geceleri desen ve renklerin değiştiği bir görüntü ortaya çıkarıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: Stijn Bollaert, Kees Hummel ?? Konum: Tilburg, Hollanda Yapım Tarihi: 2017
Proje Alanı: 3.500 m2 İşveren: Tilburg Belediyesi Mimarlar: Civic Architects Proje Ekibi: Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gerjan Streng, Niels Boswinkel
Proje İşbirliği: Bright Urban Futures, TCC, Philips, Tetterode, AvecoDeBon­dt, WSP, Volker Wessels, Michielsen
Fotoğrafla­r: Stijn Bollaert, Kees Hummel Konum: Tilburg, Hollanda Yapım Tarihi: 2017 Proje Alanı: 3.500 m2 İşveren: Tilburg Belediyesi Mimarlar: Civic Architects Proje Ekibi: Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gerjan Streng, Niels Boswinkel Proje İşbirliği: Bright Urban Futures, TCC, Philips, Tetterode, AvecoDeBon­dt, WSP, Volker Wessels, Michielsen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye