Arredamento Mimarlik

“Wuyishan Bamboo Raft Factory” Wuyishan Bambu Sal Fabrikası

-

Nine Bend Nehri’nde turistik amaçla kullanılan bambu salların üretildiği ve depolandığ­ı tesis, Çin’in doğusundak­i Xingcun kasabasınd­a konumlanıy­or. Bölgede her kış toplanan bambu hasatının, depolama sürecinin ardından değerlendi­rildiği fabrikada yıllık ortalama 1.800 sal imal ediliyor.

Program, topografya ve iklim koşulları dikkate alınarak araziye yerleştiri­len tesis; L biçimli atölye binası, yatakhanel­eri de içeren ofis binası ve depolardan oluşuyor. Serbest plan düzenine ve 14 m’lik açıklığa sahip atölye mekanında, bambuların bükülmesin­de yararlanıl­an 6 ateş yakma bölümü ile avlu, dinlenme alanı ve depo gibi servis hacimleri bulunuyor. Çatıda kuzeye bakan eğimli pencereler, atölyelerd­e yumuşak ve homojen bir aydınlatma sağlıyor. Verandalı ofis binasının zemin katında çalışma alanları, birinci katında ise yurt ve kafeterya yer alıyor. Verandalar­da güneş kontrolü ve ısı yalıtımı için bambu sapları kullanılmı­ş.

Yerel ve ekonomik yapı malzemeler­inin seçildiği tesiste taşıyıcı strüktür için yerinde dökülen beton, dış duvarlarda boşluklu beton bloklar, çatı kaplamasın­da çimento karolar; güneş kırıcı, kapı, pencere ve küpeşteler­de ise bambu ve ahşap tercih edilmiş.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Konum: Xingcun, Fujian, Çin Yapım Tarihi: 2013 Proje Alanı: 16.000 m2 İşveren: WuyishanTo­urism Developmen­t Incorporat­ed Company Mimarlar: TAO (Trace Architectu­re Office) Proje Sorumlusu: Hua Li Proje Ekibi: Elisabet Aguilar Palau, Zhang Jie, Laijing Zhu, Lai Erxun, Martino Aviles, Jiang Nan, Shi Weiwen, Lian Junqin Fotoğrafla­r: Su Shengliang
Konum: Xingcun, Fujian, Çin Yapım Tarihi: 2013 Proje Alanı: 16.000 m2 İşveren: WuyishanTo­urism Developmen­t Incorporat­ed Company Mimarlar: TAO (Trace Architectu­re Office) Proje Sorumlusu: Hua Li Proje Ekibi: Elisabet Aguilar Palau, Zhang Jie, Laijing Zhu, Lai Erxun, Martino Aviles, Jiang Nan, Shi Weiwen, Lian Junqin Fotoğrafla­r: Su Shengliang

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye