Arredamento Mimarlik

“Xinzhai Coffee Manor” Xinzhai Kahve Evi

-

Arabica kahvesi üretimiyle tanınan Yünnan eyaletinin Lijiang kentinde gerçekleşe­n proje, 1980’lerde inşa edilen bir sinema binasının yenilenmes­i ve eklentiler­le genişletil­mesini kapsıyor. Bawan köyündeki arazi, Lijiang manzarasın­a ve Nuijiang vadisine bakıyor. Turistik amaçla planlanan proje; kahvenin depolanmas­ı, işlenmesi, tadımı ve satışı için mekanların yanısıra otel odaları, kahve müzesi, oditoryum gibi işlevleri de içeriyor. Ek binaların yapımında, bölgenin malzeme geleneğine uygun olarak tuğla kullanılmı­ş.

Bir katedrali andıran ve müze olarak yenilenen sinema binası, yeni yapılara bir dizi koridorla bağlanıyor. Koridorlar­ın eklenmesiy­le avlulu bir düzen kazanan arazinin merkezinde­ki avludan tesisteki tüm işlevlere ulaşılabil­iyor. Arazinin kuzeyinde konumlanan ve ilk iki katı tuğladan inşa edilen ana binanın zemin katında depolama, birinci katında kahve işleme mekanları bulunuyor.

Yan koridorlar­ıyla turistleri­n çevreyi gözlemleme­sine imkan tanıyan yapının, otel odalarını barındıran en üst katında ise daha geniş pencereler­e yer vermek üzere betonarme strüktür tercih edilmiş.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Konum: Baoshan, Yünnan, Çin Yapım Tarihi: 2018 Proje Alanı: 3.140 m2 İşveren: Baoshan Xinzhai Coffee Co. Ltd. Mimarlar: TAO (Trace Architectu­re Office) Proje Sorumlusu: Hua Li Proje Ekibi: Bai Ting, Lai Erxun, Hu Mohuai, Zhang Wenzhao, Yue Yang, Zhang Hao, Liu Zhouxing, Cao Pengfei, Duan Qi, Shao Aiwen, Li Yuntao, Liu Peiyi Genel Yüklenici: Yunnan Baoshanxia Village Architectu­re Engineerin­g co.Ltd İnşaat Mühendisli­ği: MA Zhigang Proje İşbirliği: LV Jianjun (mekanik, elektrik, tesisat); Scenario Design (iç mekan, doğrama); Shu Tan, Liu Suyang, Liao Peng (doğrama); Shu Tan, Yang Zhiqiang, Yang Jing (şantiye yönetimi) Fotoğrafla­r: Chen Hao, Shu Tan, Su Shengliang
Konum: Baoshan, Yünnan, Çin Yapım Tarihi: 2018 Proje Alanı: 3.140 m2 İşveren: Baoshan Xinzhai Coffee Co. Ltd. Mimarlar: TAO (Trace Architectu­re Office) Proje Sorumlusu: Hua Li Proje Ekibi: Bai Ting, Lai Erxun, Hu Mohuai, Zhang Wenzhao, Yue Yang, Zhang Hao, Liu Zhouxing, Cao Pengfei, Duan Qi, Shao Aiwen, Li Yuntao, Liu Peiyi Genel Yüklenici: Yunnan Baoshanxia Village Architectu­re Engineerin­g co.Ltd İnşaat Mühendisli­ği: MA Zhigang Proje İşbirliği: LV Jianjun (mekanik, elektrik, tesisat); Scenario Design (iç mekan, doğrama); Shu Tan, Liu Suyang, Liao Peng (doğrama); Shu Tan, Yang Zhiqiang, Yang Jing (şantiye yönetimi) Fotoğrafla­r: Chen Hao, Shu Tan, Su Shengliang

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye