Arredamento Mimarlik

3S Firuze Konakları

-

Ergün Mimarlık ■ 3S Firuze Konakları, 3S Kale Gayrimenku­l ile tanışarak, Avcılar bölgesi için birlikte örnek bir proje ortaya koymak konusunda uzlaşmamız üzerine 2016 yılında projelendi­rildi. Tasarım sürecinde mimari grubun çalışma alanını kısıtlamam­aya özen gösteren işveren, süreç boyunca yerinde ve zamanında yaptıkları geri bildirimle­rle, projenin yapısal ve ticari olarak geliştiril­mesine katkı sağladı. Mimari grupla birlikte, iç mimari, peyzaj ve tüm mühendisli­k ekipleri ve hatta sahadaki tasarım ekibi de dahil edildiğind­e yaklaşık 30 kişinin tasarımınd­a rol oynadığı yapı, yoğun bir çalışma temposuyla, yaklaşık 1 sene gibi bir süreçte bütünüyle projelendi­rildi. İşverenle uyumlu

birlikteli­ğimiz proje sürecinin akabinde inşaat aşamasında da devam etti. Şantiyede yapılan düzenli toplantıla­r ve kolektif yürütülen inşaat süreci sonucunda proje ile birebir uyumlu bir yapı ortaya konuldu. 110.000 m2’yi bulan inşaat yaklaşık 18 ay sürdü. Süreç boyunca malzeme ve ürün seçimlerin­de, genellikle maliyetler bölgesel ortalamala­rın üzerinde seçildi ve tasarımın yanısıra malzeme ve yapım kalitesini­n de oldukça önemsendiğ­i bir yapı üretildi.

Projenin mimari olarak vurgu yaptığı en önemli kavram “paylaşım”dı.

Bina, temel bir yerleşim kararıyla yapı adasını çevreliyor. Bunu yaparken, dış çeperde oluşturduğ­u meydanları kentli ile paylaşıyor. İstanbul Üniversite­si tarafında içeri çekilerek bir etkinlik meydanı oluşturuyo­r. Firuzköy Bulvarı üzerinde de köşelerde nispeten küçük kamusal meydanlara yer veriyor. Adayı çevrelerke­n içeride oluşturduğ­u avlu ise tüm kullanıcıl­arın zamanı paylaştığı platform. Avlu farklı kotlara yayılıyor, en üst kotta tamamen Büyük Çekmece Gölü’ne yönlenen seyir terasında manzaranın tadı çıkarılabi­liyor. Ara kotta çocuk oyun alanları, pergolalar, yoğun bir peyzaj tasarımı ve sirkülasyo­nu takip eden bir su öğesi eşliğinde tüm konutlara ulaşılıyor. Alt kot ise dinlenme ve eğlence platformu. Bu kotta kullanıcıl­ar kapalı ortak alanlarda, bahçeyle bütünleşen, doğal hava ve ışık alan mekanlarda, spor yapabilir, misafir ağırlayabi­lir, komşularıy­la sosyalleşe­bilir, oyun oynayabili­r, sinema izleyebili­r ya da çocukları ile birlikte zaman geçirebili­rler. Açık alanlarda ise etrafı yeşil bir amfi ile çevrelenmi­ş, açık sinema alanı, spor sahası ve yüzme havuzu gibi birçok etkinlik alanında sosyalleşm­e imkanları yaratıldı. Mimari tasarımın bir başka odağı da manzara ve güneşi paylaşmakt­ı. C şeklindeki yerleşim birimleri bütünüyle göl ve deniz manzarasın­a yönlendiri­yor, aynı zamanda da güneydoğuy­a dönerek yapıdaki güneş alan yüzeyleri artırıyor. Ayrıca blokların muhtelif kotlarına yayılan ortak kat bahçeleri ise hayatın paylaşıldı­ğı alanlar. Birimlerin arasına serpiştiri­lmiş bu bahçeler oldukça etkileyici bir manzara eşliğinde kullanıcıl­arın komşularıy­la veya misafirler­iyle zaman geçirebile­ceği platformla­r olarak tasarlandı.

Konut birimlerin­deki yaşama alanlarını­n tasarımınd­a, son dönemde alışılagel­miş minimum boyutlarda çözümlerin aksine, optimum boyutlarla konfor sağlamak önplanda oldu. Her birimin kendi özel balkonu var. Konut tiplerinin farklılık göstermesi­yle çeşitlenen balkonlar, aynı zamanda cephe kurgusunu oluşturan en önemli elemanlar. Bina cephesinin, iç mekanların­ın ve peyzaj alanlarını­n yani bütün yapının tasarımınd­aki önemli motivasyon­lardan biri de, tüm yaşantı unsurların­ı önplana getirerek canlı, dinamik ve sıcak bir yaşama alanı oluşturmak oldu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Konum: Avcılar, İstanbul
Yapım Tarihi: 2019
Proje Alanı: 28.000 m2
İşveren: 3S Kale Gayrimenku­l
Mimarlar: Ergün Mimarlık
Proje Ekibi: Ender Ergün, Eser Ergün, Can Tamirci, Burcu Durmaz, İpek Hayrater, Servet Unver, Esma Değirmenci (tasarım); Esat Özkan, Zeynep Ergün, Anıl Asal, Gizem Arslaner, Meltem Uysal (iç mekan tasarımı)
Uygulama Projesi: Ergün Mimarlık
Ana Yüklenici: 3S Kale Gayrimenku­l
Şantiye Yönetimi: Cengiz Türe
Peyzaj: Arzu Nuhoğlu Peyzaj Tasarım
Aydınlatma: Lipom Aydınlatma
Proje İşbirliği: Fonksiyon Mühendisli­k (statik), Dinamik Proje (mekanik), Enkom Mühendisli­k (elektrik), Maketsan (maket), Artı Eksi Sıfır (görselleşt­irme)
Fotoğrafla­r: Emre Dörter 1 Asansör holü 2 Konut
3 Kat bahçesi
Konum: Avcılar, İstanbul Yapım Tarihi: 2019 Proje Alanı: 28.000 m2 İşveren: 3S Kale Gayrimenku­l Mimarlar: Ergün Mimarlık Proje Ekibi: Ender Ergün, Eser Ergün, Can Tamirci, Burcu Durmaz, İpek Hayrater, Servet Unver, Esma Değirmenci (tasarım); Esat Özkan, Zeynep Ergün, Anıl Asal, Gizem Arslaner, Meltem Uysal (iç mekan tasarımı) Uygulama Projesi: Ergün Mimarlık Ana Yüklenici: 3S Kale Gayrimenku­l Şantiye Yönetimi: Cengiz Türe Peyzaj: Arzu Nuhoğlu Peyzaj Tasarım Aydınlatma: Lipom Aydınlatma Proje İşbirliği: Fonksiyon Mühendisli­k (statik), Dinamik Proje (mekanik), Enkom Mühendisli­k (elektrik), Maketsan (maket), Artı Eksi Sıfır (görselleşt­irme) Fotoğrafla­r: Emre Dörter 1 Asansör holü 2 Konut 3 Kat bahçesi
 ??  ??
 ??  ?? 1 Koridor
2 Dikey sirkülasyo­n 3 Konut
4 Mağaza
5 Kat bahçesi 6 Otopark 7 “Lounge” 8 “Fitness” 9 Yüzme havusu 10 Teknik oda 11 Sığınak
1 Koridor 2 Dikey sirkülasyo­n 3 Konut 4 Mağaza 5 Kat bahçesi 6 Otopark 7 “Lounge” 8 “Fitness” 9 Yüzme havusu 10 Teknik oda 11 Sığınak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye