Arredamento Mimarlik

Taksim: İstanbul’un Kalbi

İstanbul’un Kalbi

- iae.org.tr ■

İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü, gösterildi­ği dönemde ilgi toplayan geçmiş sergilerin­den bir bölümünü Google Arts & Culture çevrimiçi platformun­da izleyici ile buluşturuy­or. Bu sergilerde­n biri de, Enstitü’nün 2014 yılında ziyarete açmış olduğu “Taksim: İstanbul’un Kalbi”.

İstanbul’un toplumsal ve kültürel belleğinin merkezi olmayı sürdüren Taksim Meydanı’nın 19. yüzyıldan 1960’a uzanan süreçte geçirdiği değişim ve dönüşümler­e fotoğraf, gravür ve haritalar üzerinden ışık tutan sergi son olarak, güncellene­n içeriğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taksim Meydanı’na kurduğu “Kavuşma Durağı” adlı etkinlik ve sergi platformun­da ziyarete açılmıştı.

“Taksim: İstanbul’un Kalbi”nin yanısıra enstitünün erişime açtığı diğer dijital sergiler ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon­larından bir seçki de Google Arts & Culture’da görülebili­r. Platform üzerinden, sergilerin İngilizce ve Türkçe metinleri ile birlikte çok sayıda görsel malzemeye erişilebil­iyor.

 ??  ?? 1 3 1 Antoine-Ignace Melling, Taksim’deki düzlüğün Boğaz manzarasın­a açılan doğu sınırında bulunan kahvehanen­in ve mesire alanının görünümü (Voyage Pittoresqu­e de Constantin­ople et des Rives du Bosphore d’Apres les Dessins de M. Melling), 1819 (İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü). 2 Cumhuriyet Anıtı, 1930 (Oluşturan: Ali Enis Oza; İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü). 3 Elektrik İdaresi müdürlerin­in lojmanı olan köşk ve arkasında İstanbul Operası inşaatı, yak. 1950 (Fotoğraf: Anonim; İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü).
1 3 1 Antoine-Ignace Melling, Taksim’deki düzlüğün Boğaz manzarasın­a açılan doğu sınırında bulunan kahvehanen­in ve mesire alanının görünümü (Voyage Pittoresqu­e de Constantin­ople et des Rives du Bosphore d’Apres les Dessins de M. Melling), 1819 (İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü). 2 Cumhuriyet Anıtı, 1930 (Oluşturan: Ali Enis Oza; İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü). 3 Elektrik İdaresi müdürlerin­in lojmanı olan köşk ve arkasında İstanbul Operası inşaatı, yak. 1950 (Fotoğraf: Anonim; İstanbul Araştırmal­arı Enstitüsü).
 ??  ?? 2
2
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye