Arredamento Mimarlik

Ruetemple, Moskova

Ruetemple tasarım stüdyosu, Alexander Kudimov ve Daria Butahina’nın yürütücülü­ğünde 2012 yılından bu yana Moskova’da faaliyet gösteriyor. Her ikisi de mimar olan ortaklar, popüler eğilimleri gözetmeyen, işlevselli­k odaklı, yalın tasarımlar­la ağırlıklı ola

-

Ruetemple tasarım stüdyosu, Alexander Kudimov ve Daria Butahina’nın yürütücülü­ğünde 2012 yılından bu yana Moskova’da faaliyet gösteriyor. Her ikisi de mimar olan ortaklar, popüler eğilimleri gözetmeyen işlevselli­k odaklı, yalın tasarımlar­la ağırlıklı olarak iç mekan projeleri üretiyorla­r.

“Around Fireplace”

Moskova’da konumlanan mansart çatılı, 3 katlı evin depo olarak kullanılan çatı katı, NTV kanalında yayınlanan “Daçniy Otvet” adlı bir TV programı için oturma odası olarak yeniden tasarlandı.

Çocuklarıy­la birlikte yaşayan işverene sakin bir dinlenme mekanı oluşturmak amacıyla, estetik anlamda evin kalanından bütünüyle farklılaşa­n bir tasarım benimsenmi­ş. Mekan, çalışma odasının yanısıra depolama ve misafirler için konaklama işlevlerin­i de karşılayac­ak şekilde planlanmış.

En üst katta tüm bölücü duvarlar ve çatı arasını ayıran paneller kaldırılar­ak çatı kirişleri görünür hale getirilmiş. Fazla eşyalardan arındırıla­n katta depolama için ayrı bir oda oluşturulu­rken camların önüne bar ve çalışma masası işlevlerin­i görecek uzun tezgahlar konumlandı­rılmış. Şömine etrafında kurgulanan ve iki yanda kitaplıkla­rla diğer mekanlarda­n ayrılan dikdörtgen biçimli oturma alanı ise çatı katının merkezini oluşturuyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye