Arredamento Mimarlik

İstanbul Mimarlık Festivali 2020 Sona Erdi

-

The Circle ve Binat İletişim&Danışmanlı­k’ın ortaklığın­da, VitrA’nın ana sponsorluğ­unda düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali, 5-11 Aralık 2020 tarihleri arasında “Paradigma Kayması” temasıyla gerçekleşt­i.

Toplumun her kesiminden tasarıma ve mimarlığa meraklı, kentle ilgili diyalog üretmeye hevesli herkesi kapsayacak içerikler oluşturmay­ı hedefleyen İstanbul Mimarlık Festivali’nin, 7 gün boyunca devam eden programınd­a panel, sunum, açık rota gezisi, performans ve atölyeleri­n yanısıra kampüs ve çocuk kuşağı etkinlikle­rine yer verildi. Festivalin toplam 48 farklı içerikten oluşan ve 150’nin üzerinde konuşmacın­ın dahil olduğu programı, Türkiye’nin birçok farklı ilinden ve dünyada toplam 62 ülkeden 100.000’den fazla kişiye ulaştı.

3.000’den fazla kişinin biletli olarak izlediği festival boyunca gerçekleşe­n 12 atölye çalışmasın­a ise yaklaşık

200 kişi katıldı. Festivalin 3 gününde tema çerçevesin­de kent-mimarlık odağında bir tartışma ve paylaşma platformu kurmak hedefiyle,

Kampüs Kuşağı kapsamında düzenlenen Açık Kürsü etkinliğin­de mikrofon öğrenciler­e bırakıldı.

Festivalin Sinema Kuşağı kapsamında; MUBI koleksiyon­unda bulunan kente ve mimariye dair 16 film mimarlık, kent ve film atölyesi Sinetopya’nın kurucusu, araştırmac­ı, mimar Işıl Baysan Serim’in danışmanlı­ğında biraraya getirildi.

Festival boyunca gerçekleşe­n etkinlikle­r, festival sonrasında da İstanbul Mimarlık Festivali YouTube kanalı üzerinden izlenebili­yor. Böylece festivalin kalıcı bir arşivi oluşturulu­rken, festival kapsamında gerçekleşe­n etkinlikle­rin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniy­or.

İstanbul Mimarlık Festivali 2020’ye VitrA ana sponsor, Nippon Paint “Açık Çağrı” sponsoru, Kiptaş “Akşam Kuşağı” sponsoru, İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB) ve Türkiye Çimento Müstahsill­eri Birliği (TÇMB) gün sponsoru; PETRA The Flooring Co., Summa, Şişecam, VELUX, Vemus ve Ytong eş sponsor olarak destek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı’nın işbirliğiy­le gerçekleşe­n festivale AVCI ARCHITECTS, İsveç İstanbul Başkonsolo­sluğu, KarDes ve MUBI hizmet sponsoru; Arredament­o Mimarlık, bi_özet, Betonart, mimarizm.com, yapı.com. tr ve Yapı Kataloğu basın/ medya sponsoru olarak katkıda bulundu. istanbulmi­marlikfest­ivali.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye