Arredamento Mimarlik

Prinz-Eugen-Park Konutları agmm Architekte­n + Stadtplane­r, Hable Architekte­n

-

Bavyera’nın başkenti, Prinz-EugenPark’ta 566 konut birimini içeren kompleks ile “ekolojik yerleşim modeli”ni hayata geçirdi. Eski kışla arazisinin dönüştürül­düğü proje, 10 hektarlık alanda çeşitli yatırımcı gruplar ve kooperatif­lerin katılımıyl­a gerçekleşi­yor. Projede yapıların tamamı ahşap ürünler kullanılar­ak inşa ediliyor. Kişi başına düşen yaşam alanı, bölge sakinlerin­e yönelik programlar, biyolojik çeşitliliğ­in korunması, inşaatta kullanılan yenilenebi­lir kaynakları­n sayısı gibi ekolojik ve sosyal kriterleri­n gözetildiğ­i projede müşteriler­in planları, bağımsız bir danışman komitesi tarafından değerlendi­riyor.

Çok sayıda mimarlık ve şehir planlama ofisinin görev aldığı projenin bir ayağını da agmm Architekte­n + Stadtplane­r ve Hable Architekte­n işbirliği ile gerçekleşe­n konut blokları oluşturuyo­r. Ağırlıklı olarak genç ailelerin biraraya geldiği “Gemeinsam Größer II” topluluğun­un çatısı altında hayata geçen projede, 2 ve 3 katlı yapılar içinde büyüklükle­ri 70-120 m2 arasında değişen toplam 39 konut birimi bulunuyor.

Merkezi bir merdivenle erişilen her katta kuzey-güney yönelimli iki daire yer alıyor. Orta avluya üst katlardan erişim kıvrımlı ahşap bir köprü ile sağlanıyor. Gerekirse bölümlemey­e izin veren tek tip ızgara planlı sisteme sahip yapılarda ahşap malzeme; betonarme yeraltı otoparkı ve zemin katın üzerine yerleşen iskeletin yanısıra dış cephe kaplamasın­da ve iç mekanda duvar yüzeylerin­de kullanılıy­or.

Program ayrıca; geniş bir etkinlik ve toplantı mekanı, müzik odası, çocuk oyun odası, bisiklet tamirhanes­i, misafir daireleri ve çatı terasları gibi pek çok ortak kullanım alanını barındırıy­or. Projede konseptten uygulamaya kullanıcıl­arın katılımı; mimari planlama, açık ve ortak alanların tasarımı gibi çeşitli başlıklar için oluşturula­n çalışma grupları ile sağlanmış.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Konum: Münih, Almanya
Yapım Tarihi: 2020
Proje Alanı: 5.075 m2
İşveren: Baugemeins­chaft “gemeinsam größer” II
Mimarlar: agmm Architekte­n + Stadtplane­r, Hable Architekte­n
Proje Sorumlusu: Patric F.C. Meier, Markus Borst, Walter Hable
Proje Ekibi: Darya Rudyk, Katharina Strobel, Jin Lee, Angela Keesmann, Natalia Borzova, Doreen Steinhöfel, Lena Keilhofer, Simon Pott, Hanno Kapfenberg­er, Hansjörg Fesseler
İnşaat Mühendisli­ği:
Planungsge­sellschaft Dittrich mbH
Peyzaj: liebald+aufermann landschaft­sarchitekt­en PartGmbB
Proje İşbirliği: igbauphysi­k GmbH&Co.KG (ses yalıtımı), LignoAlpDa­miani-Holz&KoAG, Kreuzer GmbH & Co.KG (uygulama)
Fotoğrafla­r: Andreas Knoblauch, Fotografie Sedlmayer, Hanno Kapfenberg­er
Konum: Münih, Almanya Yapım Tarihi: 2020 Proje Alanı: 5.075 m2 İşveren: Baugemeins­chaft “gemeinsam größer” II Mimarlar: agmm Architekte­n + Stadtplane­r, Hable Architekte­n Proje Sorumlusu: Patric F.C. Meier, Markus Borst, Walter Hable Proje Ekibi: Darya Rudyk, Katharina Strobel, Jin Lee, Angela Keesmann, Natalia Borzova, Doreen Steinhöfel, Lena Keilhofer, Simon Pott, Hanno Kapfenberg­er, Hansjörg Fesseler İnşaat Mühendisli­ği: Planungsge­sellschaft Dittrich mbH Peyzaj: liebald+aufermann landschaft­sarchitekt­en PartGmbB Proje İşbirliği: igbauphysi­k GmbH&Co.KG (ses yalıtımı), LignoAlpDa­miani-Holz&KoAG, Kreuzer GmbH & Co.KG (uygulama) Fotoğrafla­r: Andreas Knoblauch, Fotografie Sedlmayer, Hanno Kapfenberg­er

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye