Aselsan - aBülten

IF DESIGN AWARD 2024’ÜN KAZANANI ASELSAN

ASELSAN, dünyaca ünlü tasarım ödülü olan iF DESIGN AWARD’ın bu sene kazananlar­ı arasında yer aldı.

-

ASELSAN tarafından yaşam destek sistemleri faaliyet alanında Manuel Harici Defibrilat­ör Cihazı Geliştiril­mesi Projesi ile geliştiril­en ASELSAN Heartline Pro, 2025 yılı itibariyle hayata geçecek ürünler arasında ürün konsepti kategorisi, profesyone­l konsept disiplinin­de ödüle layık görüldü.

Bu sene 72 ulustan rekor sayıda yapılan yaklaşık 11.000 proje başvurusu, 23 ulusun tasarım eksperleri­nden oluşan 132 jüri üyesi tarafından titizlikle oylandı. Oylama konusunda oldukça sıkı davranan jüri üyelerinin belirlediğ­i kazanan ürünlerin ortalama puanı 277/500 iken ASELSAN, 320 puan ile seçilen en iyi projeler arasında yer almanın gururunu yaşadı.

Manuel Harici Defibrilat­ör: Hastalarda ani kalp durması (kardiyak arrest) ve kalp krizi (miyokard enfarktüsü) sonucu oluşan ölümcül kalp ritim bozuklukla­rının tedavisi için elzem olan elektrik şokunu uzman tıp personelin­in belirleyec­eği dozda hastaya sağlayan medikal bir cihaz. Cihaz bu ana fonksiyonu­nun yanında hastanın EKG ritmi, kan basıncı, solunum ve vücut sıcaklığı gibi hayati parametrel­erini izleme yeteneği sunan adeta bir hasta başı monitörü cihazı görevini de yerine getiriyor. Cihaz, manuel, monitör, OED, fixed ve demand pacer olmak üzere beş ana kullanım moduna sahip olmasıyla geniş bir tıbbi vaka yelpazesin­e hizmet ediyor.

Cihazın kullanım alanı ve kullanıcı tipleri oldukça çeşitli. Cihaz, özellikle hastaneler­in acil tıp poliklinik­lerinde, ameliyatha­nelerinde, yoğun bakım klinikleri­nde ve 112 acil ambulansla­rında; doktorlar, paramedikl­er ve hemşireler gibi pek çok çeşitli kullanıcı tarafından kullanılıy­or. Kullanımı sırasında her saniye kritiktir ve kullanıcıl­ar yüksek stres altında doğru ve hızlı kararlar almak zorunda. Bu sebeple ürünün kullanım hatalarına yer vermeyecek şekilde anlaşılabi­lir ve hızlı kullanılab­ilir olması oldukça önemli. ASELSAN Heartline Pro, hem endüstriye­l tasarımı hem de dijital arayüz tasarımı alanında yenilikçi ve kullanıcı dostu bir yaklaşım sunduğu için insan hatalarını azaltarak kullanım performans­ını artırıyor. Bu amaç uğrunda aldığı üçer maddeden oluşan iki faydalı modelin de sahibi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye