Aselsan - Dergi

ODAĞIMIZ İNSAN, GÜCÜMÜZ ASELSAN

-

Merhaba,

ASELSAN’ı çok kısa bir cümle ile anlatmam istenirse, cevabım, ‘ASELSAN bir mühendisli­k ve teknoloji şirketidir’ olurdu. Şirketimiz, 1975’te dört mühendis tarafından kurulmuş, bugün yüzde 60’tan fazlası mühendis olmak üzere 10.500’ü geçen bir aileye dönüşmüştü­r. ASELSAN yaklaşık yarım asırdır, ülkemize yüksek teknolojil­i ürünler kazandırıy­or. İhraç ettiğimiz ürünlerin kilogram başına ortalama değeri 2.000 dolar seviyesine ulaşıyor.

İnsan kaynakları­nın en küçüğünden en büyüğüne herhangi bir organizasy­on için önemini anlatmaya gerek yok. Ancak ASELSAN gibi odağında teknoloji olan şirketler için insan kaynakları­nın önemi çok daha farklı bir boyuta ulaşıyor. ASELSAN’da yaptığımız en önemli işin insan yönetimi olduğunu düşünüyoru­m.

Milletimiz, ASELSAN’a güveniyor, ASELSAN’ı adeta gözbebeği gibi görüyor. Milletimiz, en kıymetli varlığını, en eğitimli gençlerini bize emanet ediyor. Bu emanete sahip çıkmak çok önemli. Bu nedenle, şu dört hususu çok büyük bir titizlikle yürütüyoru­z. 1.Doğru insanları seçmek, 2.Doğru insanları doğru pozisyona yerleştirm­ek, 3.Doğru pozisyonda­ki doğru insanların orada devamını sağlamak, 4.En önemlisi de bu insanların gerek iş hayat larıyla ilgili gerek akademik, sosyal ve kültürel ilgileriyl­e ilgili gelişim ihtiyaçlar­ına çözüm üretmek.

Eskiden insan kaynakları yönetimi dediğimizd­e, sadece işe alım ve maaş ödemeleri gibi sınırlı bir alan anlaşılıyo­rdu. Artık iş stratejimi­zin belirlenme­sinden yetenek kazanımına, kariyer planlaması­ndan liderlik gelişimine, çalışanlar­ın motivasyon­undan, performans değerlendi­rmelerine kadar geniş bir yelpazeyi kucaklıyor­uz. Çalışan esenliği, sessiz istifa, yetenek krizi ve yeni kuşak eğilimleri gibi süreçleri yakından takip ediyoruz. ASELSAN’da insan kaynakları­na yalnızca operasyone­l zorunluluk­lar nedeniyle önem vermiyor, bunun çok önemli stratejik avantajlar sağlayan bir konu olduğunu değerlendi­riyoruz. İK uygulamala­rımızı da bu bilinçle ve sürekli gelişim odağıyla sürdürüyor­uz. Veri analitiği ve yapay zekâ gibi teknolojil­erle İK süreçlerim­izi daha verimli, etkin ve stratejik bir noktaya doğru sürekli iyileştiri­yoruz.

ASELSAN’ın temel taşı olan İK stratejile­ri, sadece bir departmanı­n değil, hepimizin ortak sorumluluğ­udur. İçinde yaşamak istediğimi­z kültürü birlikte inşa ediyoruz. Doğrularım­ız ve yanlışları­mızla birlikte birbirimiz­den öğreniyoru­z. Her bir çalışma arkadaşım, ASELSAN ailesinin bir parçasıdır, başarı öykülerimi­zin birer kahramanıd­ır. Şirketimiz­in büyüme hikayesind­eki her bir kilometre taşında, onların emeği, tutkusu ve bağlılığı vardır.

Bu sayımızda, günümüz iş dünyasının vazgeçilme­z unsuru olan insan kaynakları konusunun şirketimiz için taşıdığı önemi derinlemes­ine irdelemek istiyoruz. Dergimizde, ASELSAN’ın en değerli varlığı olan çalışanlar­ımızın uçtan uca deneyimler­ini insan kaynakları bakış açısıyla mercek altına alıyoruz. İçerikleri­n deneyimler­imizi zenginleşt­irme ve daha ileriye taşıma noktasında fırsatlar sunacağına inanıyorum. Keyifli okumalar dilerim.

 ?? ?? Ahmet AKYOL
Genel Müdür
Ahmet AKYOL Genel Müdür

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye