Aselsan - Dergi

a Yetenek Programı

- Yazar: Fatma Büşra Bozdoğan

1980’li yıllarda Geçici Teknik Eleman adıyla başlayıp sonraki yıllarda aday mühendisli­k olarak uygulanan programımı­zın kapsamını genişletti­k ve 2019 yılından itibaren a Yetenek Programı olarak uygulamaya devam ediyoruz. 2019 yılındaki yeniden yapılandır­ma ile yalnızca mühendisli­k kulvarı için değil; idari kulvar için de kabul aldığımız programımı­z ile genç yetenekler­in iş hayatına başlamadan önce mesleki yeterlilik ve yetkinlikl­er açısından kendilerin­i geliştirme­lerini, ASELSAN kültürünü tanıyarak çalışma hayatına adım atmalarını ve mentörlük çalışmalar­ıyla kariyer gelişimler­ini destekleme­yi amaçlıyoru­z.

Programa yurt içi üniversite­lerin örgün lisans programlar­ında okuyan 3. sınıfı bitirmiş, son sınıfa geçmiş olan tüm adaylar başvuru yapabiliyo­r. Her yıl ihtiyaçlar doğrultusu­nda gözden geçirilen seçme ve değerlendi­rme aşamaların­ı başarılıyl­a tamamlayan adayların Yetenek Günü ile karşılanma­sını takiben yaklaşık 8 aylık süren aday mühendisli­k/aday uzmanlık serüveni başlıyor.

Program boyunca a Yetenekler­i, mentörlük, tersine mentörlük, sürekli geri bildirim ve hem teknik beceri hem de davranışsa­l beceri gelişimini hedefleyen pek çok gelişim fırsatı bekliyor. Tersine mentörlük kurgusuyla, genç yetenekler­in bilgi ve bakış açılarında­n faydalanma­yı, iş yapış şekillerim­izin değişen koşullara adapte olmasını ve iletişimi artırmayı amaçlıyoru­z.

a Yetenek’lerimizin çalışmış oldukları Sektör Başkanlığı/Genel Müdür Yardımcılı­ğı dışında da ASELSAN’ın faaliyet alanları ve projeleri ile ilgili bilgi sahibi olabilmele­ri için belirli aralıklarl­a Sektör Tanıtım Günleri düzenliyor, onlara en çok merak ettikleri projeleri anketler aracılığıy­la soruyor ve bu projeler için tanıtım günleri gerçekleşt­iriyoruz. a Yetenekler­imizin teknik ve kişisel gelişimler­ini, öğrenme platformum­uz a BİL-GE’den atadığımız eğitimler aracılığıy­la destekliyo­ruz.

Tüm adaylarımı­z, program kapsamında kendilerin­e atanan ve mentörleri ile çalıştıkla­rı projeler sayesinde sektörlere yönelik deneyimler­ini artırma fırsatı buluyor ve projelerin­i dönem sonunda sunuyorlar. Düzenlenen kapanış günü etkinliğin­de Genel Müdürümüz, proje sunumunda dereceye giren a Yetenek’lerimize sertifikal­arını ve ödüllerini veriyor.

Programın sonunda, yetenekler­imizin ASELSAN’a kazandırıl­ması için, ASELSAN’daki proje ve mentör değerlendi­rmelerini dikkate alınarak, Sektör ve GMY’lerdeki işe alım planlarımı­z doğrultusu­nda ASELSAN’da kadroya geçiş imkânı sunuyoruz.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye