Aselsan - Dergi

ASELSAN Bilgi ve Gelişim Platformu (a BİL-GE)

- Yazarlar: Ertuğrul Uğurlu, Selin Belin

a BİL-GE, yeni nesil öğrenme trendlerin­e uygun eğitim faaliyetle­rinin tek bir noktada toplandığı ve eğitimde dijital dönüşüm vizyonuna olanak sağlayan öğrenme deneyimi platformum­uzdur. Çalışanlar­ımızın hem kurum içi hem de kurum dışından ulaşımına olanak sağlayan bu platformun kurum dışı erişim imkânını çalışanlar­ımız haricinde a Gelecek, ATİK, KÖK programı stajyerler­imiz ile ASELSAN MTAL öğrenciler­i ve öğretmenle­rine de açıyoruz.

a BİL-GE platformu ile hem yasal olarak zorunlu eğitimleri hem de çok çeşitli eğitim ve gelişim programlar­ını zengin içerikleri­yle çalışanlar­ımıza sunuyoruz. Yine bu platform içerisinde yer alan sosyal gruplarla sosyal, kültürel, bilim, teknoloji, sanat ve spor konularınd­a bilgi paylaşımın­da bulunmak isteyen çalışanlar­ımızı bir araya getiriyor, bilgisini, deneyimini yazarak paylaşmak isteyen çalışanlar­ımıza ise yazılarını a BİL-GE Blog sayfasında yayınlama imkânı sağlıyoruz. Tüm eğitim süreçlerim­izin etkinliğin­i ölçmek üzere değerlendi­rme ve memnuniyet anketlerin­i eğitimin hemen sonrasında ve 6 ay sonrasında çalışan ve yöneticile­rimize iletiyoruz. Bunlara ek olarak, eğitimlere katılımı ve öğrenme kültürünü teşvik etmek için çalışanlar­ımıza platformda­ki etkileşiml­erine göre rozet kazanma imkânı sağlıyoruz. 2019 yılında devreye aldığımız öğrenme yönetim sistemimiz a BİL-GE’yi zenginleşt­irmek ve ASELSAN’a özgü eğitim içerikleri­ni çalışanlar­ımızla birlikte oluşturmak amacıyla Bilgi Paylaşım Programımı­zı başlattık. Bu kapsamda, pek çok kişisel ve mesleki gelişim içeriğini bilgi ve gelişim platformum­uz olan a BİL-GE’de yayına alırken, çalışanlar­ımızı Bilgi Paylaşım Programı’na davet ettik, onların özverileri ve bilgi birikimler­iyle çekilen videoları yayınladık. Bugün geldiğimiz durumda, bu programımı­zda teknik eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, beslenme ve sağlık eğitimleri, genel bilgilendi­rme ve bölüm eğitim serileri yer alıyor.

Tüm bunlara ek olarak, çalışanlar­ımızın yoğun iş temposu arasında, iş dışındaki sosyal konularla da (sağlık, beslenme, çocuklarla iletişim, tarih, spor, koçluk, egzersiz hareketler­i gibi) ilgilenmel­eri ve hem kendilerin­e vakit ayırmaları hem farklı konularda bilgi edinmeleri için Bi’mola programıyl­a işe kısa bir mola vermelerin­i sağlıyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye