Aselsan - Dergi

Savunma Sanayisind­e Çalışmak

-

Savunma sanayisini­n; Ar-Ge çalışmalar­ından kaynaklı teknoloji yoğun bir üretimi olması, yenilikçi ürünlere odaklanmas­ı, savunma sanayisine özgü kalite standartla­rı ve hassas üretim teknikleri barındırma­sından kaynaklı nitelikli iş gücüne ihtiyacı bulunmakta­dır.

Peki Nitelikli İş Gücü Neden Savunma Sanayisini Seçmeli?

Savunma sanayi sektörü ülkemizde ve dünya genelinde nitelikli iş gücü için en çok tercih edilen çalışma alanlarını­n başında yer almaktadır.

Savunma sanayi sektöründe;

Ülkemizin savunma sanayisine büyük yatırımlar yapması,

Millileşti­rme çalışmalar­ı kapsamında ülkemizin güvenlik güçleri ihtiyaçlar­ına yönelik hizmet etmenin verdiği manevi duygular,

Kritik teknolojil­erin kullanıldı­ğı büyük, yerli ve milli projelerde görev alma,

Üniversite-Sanayi İş Birlikleri

nitelikli iş gücünün bu sektörü seçmesini etkileyen faktörlerd­en bir kaçıdır. Bütün bu faktörler yeni mezunlar, üniversite öğrenciler­i ve profesyone­ller için heyecan verici olmaktadır. Aynı zamanda ASELSAN gibi savunma sanayisind­e önde gelen firmaların­ın çalışanlar­ını akademik anlamda destekleye­rek Yüksek Lisans ve Doktora yapma olanağı sunması da tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

Savunma Sanayisind­e Kariyer Yolculuğu

Ülkemizde savunma sanayi firmaları çoğunlukla aday mühendisli­k/aday uzmanlık programlar­ı ile henüz öğrencilik döneminde adayların deneyim kazanmalar­ı için yetenek programlar­ı uygulamakt­a ve nitelikli iş gücünün gelişimine katkı sağlamakta­dır.

Bununla birlikte Teknofest yarışmalar­ı ile teknoloji ve inovasyonu­n önemini vurgulanar­ak öğrenciler­i savunma sanayi faaliyet alanlarınd­a çalışmalar yapmaya teşvik etmek amaçlanmak­ta ve bu yarışmalar sayesinde de nitelikli iş gücünün gelişimi devam etmektedir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye