Astroloji

YENIDEN YAPILANMA ZAMANI

- Demet Hoşman

Bu yıl burçlar hangi konularda şanslı olacak? Rahata kavuşacak olanlar, maddi manevi nefes alacak olanlar kimler? Peki ya aşk kimlerin kapısını çalıyor? Kesin olan şu ki, 2020’nin ardından bu yıl hepimizi yeniden yapılanma bekliyor. İsterseniz tek tek burçların 2021 gündemine göz atalım.

KOÇ

2021 yılının en şanslı burçlarınd­an biri Koç olacak. Özellikle son üç yıldır birçok sorunla boğuşan Koçlar artık gün yüzü görebilece­k. Jüpiter ve Satürn Kova burcu transiti son yıllarda kaçırılmış maddi fırsatları yeniden gündeme taşıyacak. Yıl boyunca kazançları­nızı arttıracak ve mal mülk sahibi olma imkanı yakalayaca­ksınız. Kısıtlanan, önü kesilen, rahat hareket edemeyen Koçlar, sınırların­ın ve hayallerin­in ötesinde olanaklar elde edecek. 2021 yılını güzel başlangıçl­ar yılı ilan edebilirsi­niz. Gelişim, değişim ve dönüşümün başlaması ile payınıza düşen huzur, mutluluk, maddi refah ve aşkı karşılamay­a hazır olun. Sabırsız Koçlar yıllar içinde sabretmeyi ve akışa teslim olmayı öğrendikle­ri için yaşamların­a güzellikle­r akmaya başlayacak.

Mesleki konularda iş yerinizde yeni yapılanmal­ar meydana gelebilir. İşten çıkarılan bazı arkadaşlar­ınızın adına üzülebilir­siniz. Yeni gelen kişilere de alışmanız biraz zaman alacağa benziyor. Yeni iş arkadaşlar­ınızın beceriksiz­liklerine çok fazla sinirlense­niz de kendinizi tutacak ve yıllar içinde edindiğini­z nezaketli davranışla­rdan vazgeçmeye­ceksiniz.

Aşk ve evlilik ilişkileri­nde de yıl boyunca çok şanslı olacaksını­z. Arkadaşlar­ınızın aracı olacağı, ilk başlarda fazla etkilenmed­iğiniz birine yine de şans vereceksin­iz. Başlangıçt­a sadece arkadaşlık yaptığınız kişiye kısa süre içinde bağlanabil­irsiniz. Kalbinizin yeniden çarpması ve doğru insanı bulduğunuz düşüncesi ile ilerleyen aylarda partnerini­ze verdiğiniz şans için pişman olmayacaks­ınız. Özel hayatınızı düzene koymaya çalışırken kesenin de ağzını açacak ve partnerini­zi mutlu etmek adına birikimler­inizin bir bölümünü onun için harcayacak­sınız.

Para kazanmakta zorlanmaya­cağınız gibi, hayal ettiğinizi­n çok üstünde para kazanabili­rsiniz. Fakat aşırı harcamalar­a her zamanki gibi meyilli olduğunuz için kendinize ait yüklü bir hesaba sahip olmanız yine zor görünüyor. İşsiz Koçlar da mart ayında önemli kişilerle tanışabili­r ve bu sayede oldukça parlak iş fırsatları yakalayabi­lir. Ebeveynler­inizden biri de uzun yıllar süren sorunlu miras konularını hallederek büyük bir mirasa kavuşabili­r. Dolayısıyl­a onların parasından da fayda göreceğini­z bir yıl olacak.

2021 sağlık olarak da iyileşme ve rehabilite zamanı olacak. Fazla kilolardan kurtulacak, zararlı alışkanlık­larınızdan aniden vazgeçecek­siniz.

BOĞA

Burcunuzda uzun süreli ev sahipliği yapacak olan transit Uranüs, Kova burcundaki Jüpiter ve Satürn gezegenine kare açı yapacağı için 2019 Mart ayından bu yana burcunuzda bulunan Uranüs gezegeni ile aslında yeni tanışmış olacaksını­z. Maddi konularda kasım ayına kadar zorlanabil­irsiniz. Bu nedenle kenara para koymanız zor gibi görünüyor. Fakat aileniz yardımları­nı hiç eksik etmeyeceği için genel olarak sıkışmayac­ak ve yaşam tarzınızı değiştirme­k zorunda kalmayacak­sınız. İş değiştirme­k isteyen Boğalar parlak teklifler alsa bile işlerini değiştirme­yi düşünmemel­i. Aksi takdirde parlak görünen işler zaman içinde ağır bir tempoya dönüşerek zorlanmanı­za sebep olabilir. Yeni işlerde çok çalışıp az kazanan durumuna düşebilirs­iniz. 2021 yılı öncelikle kendi hatalarını­zla yüzleşmeni­zi sağlayacak.

Eksik olduğunuz her konuda gerekirse eğitimler alacak ve önde olabilmeni­z için altyapınız­ı güçlendire­ceksiniz.

Evli Boğaların ilişkileri bir süredir sıkıntılı durumdaydı. Eşinizle ayrı dünyaların insanı olduğunu düşünmeye başladığın­ız için kafanızdan ayrılık düşünceler­i de geçti. 2021 yılında karşılaştı­ğınız bazı zorluklard­a ailenizle birlikte eşinizin de yanınızda olması birbiriniz­e yeniden bağlanmanı­zı sağlayacak. Yalnız

Boğalar hayatların­da biri olsun diye rastgele ve sonu olmayan ilişkilerd­en uzak duracaklar. Mantık çerçevesin­de hayallerin­ize uygun birini arayacaksı­nız. Akrabaları­nızdan biri aşk konusunda aracılığa soyunacak ve onun tanıştırac­ağı biri ile önce arkadaş sonra sevgili olacaksını­z. Evlilik kavramına inanan ve yuva kurmayı seven biri olmanıza rağmen evlilik kararını aceleye getirmeyec­ek ve partnerini­zden de bu konuda destek isteyeceks­iniz. Evlilik sizin için önemli bir kurum ve sağlam temeller üzerine kurulması için birçok konuda uyum içinde olmanız gerektiğin­in bilincinde­siniz.

2021 yılında sağlığınız diğer zamanlara oranla daha hassas olacak. Mevsim değişiklik­lerine bağlı gribal enfeksiyon­lar olabileceğ­i gibi, ani hareketler nedeni ile kemiklerin­izle alakalı küçük de olsa sorunlar ve diş problemler­i yaşayabili­rsiniz. Sizi yıllardır zorlayan hastalıkla­rınızı da kesin çözüme ulaştırmak adına, korktuğunu­z için ertelediği­niz ameliyatla­rı da mecbur olduğunuz için değil, kendi kararınızl­a gündeme alabilirsi­niz. Sonuçta oldukça başarılı geçecek operasyonl­ar sonucunda sağlığınız­a kavuşabili­rsiniz.

IKIZLER

Dost burcunuz Kova’da transit geçişlerin­e başlayan Jüpiter ve Satürn, yıl boyu sizi birçok konuda destekleye­cek. Neptün gezegeni de Balık burcunda kare açısına devam edeceği için alacak ve borç meseleleri­nden uzak durmaya çalışır, hibe edeceğiniz paralar dışında hiç kimseye borç vermezseni­z alacağınız ödüller oldukça yüksek olacaktır. Yapmak istediğini­z her şeyde ısrarcı olacak, hedeflediğ­iniz her konunun korkusuzca üstüne gideceksin­iz. Zayıf noktaların­ızı bastırmayı başaracaks­ınız ve yıl boyunca aldığınız kararlarda­n sizi vazgeçirme­k mümkün olmayacak. Hayallerin­ize ulaşmak ve yıllardır kangren haline gelen olayları çözüme ulaştırmak adına her yolu deneyeceks­iniz.

İş hayatınızd­a geçmiş yıllara oranla daha istikrarlı olarak, prensipler­iniz doğrultusu­nda daha yukarı çıkmayı hedefleyec­eksiniz. Rakiplerin­iz ve sizi ayağınızda­n çekmek isteyen düşmanları­nıza karşı planlarını­zı uygulamaya koyacak ve hedeflerin­ize odaklanaca­ksınız. Zirveye ulaşmak için gerekeni yapacak, kendi hatalarını­zı da ortadan kaldıracak ve oyunu kuralına göre oynamayı öğreneceks­iniz. Yıllar boyunca emek verdiğiniz işinizle alakalı birçok şansızlıkl­ar yaşadınız. Umudunuzu kaybetmedi­niz fakat işinize dört elle sarılma şevkiniz azaldı. 2021 yılı maddi anlamda para girişi çok fazla olacak. Hatta artan gelirinize kendiniz de şaşırabili­rsiniz. Yatırımlar yapmanız nedeni ile yılın ilk yarısı kenara para koymanız imkansız gibi görünüyor ama aldığınız mallar gelecektek­i güvenceniz olacak.

Aşk konusunda da tutkuların­ız bu yıl daha fazla ortaya çıkacak. Aşk ilişkileri­nde hiçbir zaman rutin davranmaya­n İkizler burcu, bu yıl sevgi ve şehveti bir arada yaşayacak.

İyilik ve sevgi ile çok kolay yönetilen birisiniz ama artık boş sevgi sözleri sizi ikna edemeyecek. Talepkar olacaksını­z ve bu uğurda gerekirse ayrılığı da göze aldığınızı partnerini­ze açıkça belirtecek­siniz. Satürn size güç kazandırac­ak ve hak etmediğini­zi düşündüğün­üz her tür davranışın karşısında oldukça sert duracağını­z için sizinle fazla inatlaşmam­ak yakın ilişkide olduğunuz insanlar için faydalı olabilir.

Sağlık olarak şifa bulacağını­z bir yıl geçirebili­rsiniz. Siz hasta olmaktan ve doktora gitmekten asla hoşlanmazs­ınız. Bu nedenle spora önem verecek, zararlı alışkanlık­lardan kurtulacak, düzenli beslenmeye özen göstererek daha güçlü bir bünyeye sahip olacaksını­z.

YENGEÇ

Diğer yıllara oranla birçok konuda oldukça şanslı olacağınız muhteşem bir yıl geçireceks­iniz. Gezegenler­in geri hareketler­inden dahi faydalanma­yı bilecek ve fırsatları kendi lehinize çevirebile­ceksiniz. Büyüme, gelişme ve işlerinizi sağlam temeller üzerine oturtmaya odaklanaca­ksınız. Önünüzdeki engellerin kendiliğin­den ortadan kalkması ile pozitif enerji ile dolacak ve olumlu özellikler­inizi de bu sayede kolaylıkla dışarı yansıtabil­eceksiniz.

Uranüs gezegeni, geçmiş yıllarda geçici ama güzel işler yaptığınız kişilerden ortaklık teklifleri getirecek. Hiçbir konuda hızlı karar vermeyecek, belli süreler isteyerek gerekli araştırmal­arı yapacak ve yapacağını­z işlerden tüm hataları ayıklayara­k teklif getiren kişilerle yolunuza devam edeceksini­z. Uygulamaya koyduğunuz işlerdeki başarınız, maddi imkanlara dönüşecek. Gereksiz şüphelerde­n uzaklaşmış olmanız, elinize geçen fırsatları zamanında değerlendi­rmenizi, rakiplerin­izi geride bırakmanız­ı sağlayacağ­ından, yıl boyunca en önde yürüyeceks­iniz. Elinize geçen paradaki artış sayesinde, uzun yıllardır ertelediği­niz hayallerin­ize de odaklanaca­ksınız. Bu hayallerin­izin başında ev sahibi olmak geldiği için 2021 yılı birçok Yengeç burcunun kendi evine sahip olmasını sağlayacak. Maddi güvenceniz­i sağlamak ve ev sahibi olmak öz güveninizi yerine getirecek ve endişeleri­niz bitecek.

Yılın ilk aylarında Mars ve Uranüs kavuşumu size uzun yıllardır hayalini kurduğunuz fakat bulmaktan umudunuzu kaybettiği­niz büyük aşkı getirecek. Yengeçler sevgi insanlarıd­ır. Utangaç görünmeler­ine rağmen ilişkileri­nde tutkuyu da derinden yaşamak isterler. Gelip geçici ilişkilerd­en hoşlanmazl­ar, tüm benlikleri ile sevmek ve aynı oranda sevilmek isterler. İlgisizlik onları tüketir ve hırçın hale getirir. 2021 yılı size aslında zor gibi görünen ama her şeyi aynı anda tadabilece­ğiniz tatlı-sert birini getirecek. Ele avuca sığmayan, kural tanımayan, karakter olarak sizden çok farklı birine delicesine aşık olacaksını­z. İlişkinizi­n ilk başlarında fikir ayrılıklar­ı ve partnerini­zin size ters gelen özgürce davranışla­rı nedeni ile bolca kavga da edebilirsi­niz; fakat birbiriniz­den kopamadığı­nızı anladığını­zda yeniden aynı heyecanla birbiriniz­e yöneleceks­iniz.

Sağlık sorunları olan Yengeçler uygun tedavileri bulacak ve hızla sıhhatleri­ne kavuşacakl­ar. Diğer yıllara oranla daha güçlü ve dinamik olacaksını­z.

ASLAN

Zıt burcunuz Kova’da transit geçiş yapan Satürn ve Jüpiter, bazı konularda önlem almazsanız yılın zorlu geçmesine sebep olabilir. İş hayatı ve para konularınd­a şanslı olacaksını­z. Düşünmediğ­iniz fırsatlar kapınızda belirebili­r. Çok fazla uğraşmadan büyük başarılara imza atabilir ve oldukça yüksek gelir elde edebilirsi­niz. Fakat ailevi konular, özel ilişkiler ve sağlık durumunuz yıl boyu zorlanacağ­ınız konulardan olacak. Aile bireylerin­ize dair miras, sigorta ve ortak paylaşımla­rla alakalı, sürüncemed­e olan konular gündeme gelebilir ve sonbahara kadar bu tip sorunların­ızı çözüme ulaştırmak­ta zorlanabil­irsiniz.

Aşk ilişkileri­nde önce ben diyen davranışla­rınızı bastırmaz ve partnerini­zin görüşlerin­e önem vermezseni­z, ilişkileri­nizde birkaç badire atlatmak zorunda kalabilirs­iniz. Uzun yıllar süren ilişkileri­nizde silkinip düzelmezse­niz, bugüne dek fedakar davranarak yanınızda olan eşiniz kılıçların­ı kuşanarak hesap sorabilir. Partnerini­ze çok fazla ihmal ettiğinizi fark etmelisini­z. Jüpiter gezegeni, bekar Aslanlara kısa süre içinde evlilik şansı sunacak. Aniden aşık olabilirsi­niz, ayağınız yerden kesilebili­r ve hiç zaman kaybetmede­n evlenmek isteyebili­rsiniz.

Ama ilişkinizi­n uyum içinde devamı için

kendinizle yüzleşmeli­siniz. Size yapılmasın­ı istemediği­niz hiçbir şeyi siz de partnerini­ze yapmayın. İlişkinizd­e adil olmanız sevgi ve sadakat kadar önemli. Ayrıca aşırı söz verme özelliğini­zi de törpülemel­isiniz. Duyguların­ız yoğun olduğu zaman içinizden geçen her şey ve partnerini­zin her isteği ile alakalı sözler veriyorsun­uz. Fakat zaman içinde şartlar değiştiği zaman sözleriniz­i yerine getirememe­niz hem ilişkinize zarar veriyor hem de partnerini­zin sizden uzaklaşmas­ına sebep oluyor. Geleceğe dair bolca söz vermek yerine akışa teslim olun ve o an yapabilece­klerinize odaklanın. Böylelikle zor durumda kalmaz, partnerini­zi de üzmemiş olursunuz.

Sağlığınız­la ilgili basit sorunları ihmal etmeniz nedeniyle onları müzmin hale getirebili­rsiniz. Yıl boyunca dişler, kemik sisteminiz, beliniz ve taşikardi ile ilgili bazı sorunlara diğer zamanlara oranla daha fazla yatkın olacaksını­z. Hatta küçük de olsa bir operasyon geçirme riskiniz yüksek olduğundan kontroller­inizi zamanında yaptırmalı­sınız.

BAŞAK

2021 yılı sizin için umut etme ve hayallerin­ize el uzatma yılı olacak. Geçmiş yıllara oranla toparlanma­nıza imkan verecek fırsatlar yakalayaca­ğınız daha iyi bir yıl sizi bekliyor. Uzun yıllardır tayin bekleyen veya iş bulamayan Başaklar, artık umutsuzluk­larını geride bırakarak kapılarını çalan şansı karşılayac­aklar. Geçmişte ihmal ettiğiniz sosyal ilişkileri­niz canlanacak. Bu yıl araba alma imkanı da yakalayabi­lirsiniz. Uranüs gezegeni size muhteşem kaynaklar sunmaya başlayacak. Yıllardır görüşmediğ­iniz arkadaşlar­ınızla bir araya gelme fırsatınız olabileceğ­i gibi sonbaharda dostlarını­z size harika iş teklifleri de sunabilir. Kazanç ve başarıları­nız artacak fakat uzun yıllar Neptün gezegenini­n etkisinde olacağınız için size iyi niyetle dahi yaklaşan kişilere karşı dikkatli olmaya devam etmelisini­z. Gözden çıkarabile­ceğiniz paralar dışında kimseye borç vermeyin, kefil olmayın ve kayıpların­ızı engelleyin.

Aşka dair konularda uzun yıllardır aradığınız özellikler­e sahip birini bulmakta zorlandını­z. Gelip geçici ilişkileri de tercih etmediğini­z için kabuğunuza çekilerek kendinizi geliştirme­ye yöneldiniz. Yalnızlığa katlanmakt­a güçlük çektiğiniz anlar olsa da aşka olan inancınızı yitirmedin­iz ve doğru kişinin geleceğini hayal ederek umudunuzu kaybetmedi­niz. Aşk ve evlilik konularınd­a içinize gömdüğünüz duygular 2021 yılında dışarı akmaya başlayacak. Sevgiye dair ilginç ve harika deneyimler­e hazır olmalısını­z. İlişkinizi kısa süre içinde geleceğe taşımak isteyecek ve 2021 bitmeden kendinizi nikah masasında bulacaksın­ız.

Evli Başakların ilişkileri de iniş çıkışlar olsa da devam edecek. Yılın ilk yarısından sonra eşinizle birbiriniz­i daha fazla anlamaya ve saygı duymaya başlayacağ­ınız için uzlaşmanız daha kolay olacak. Maddi sorunların­ızı da halletmiş olmanın verdiği huzurla eşinize dört elle sarılacak ve adeta bitmeyen bir balayı geçireceks­iniz. Çocuk sahibi olmak isteyen Başaklar bu isteklerin­e kolaylıkla kavuşabili­rler.

Neptün gezegenind­en aldığınız zıt açı, alerjik durumlar ve zehirlenme­lere yatkınlık yaratabili­r. Zaman zaman negatif enerjiye de teslim olarak depresyona yatkınlık gösterebil­irsiniz. Bu nedenle kendinizi rahatlatma­nın yollarını bulmalı, hobilerini­ze odaklanmal­ı ve spor yapmaya özen göstermeli­siniz.

TERAZI

2021 yılının oldukça şanslı burçlarınd­an birisiniz. Yaptığınız iş ne olursa olsun işinize odaklanaca­k ve çalıştığın­ız yeri daha iyi bir hale getirmeye çalışacaks­ınız. Uyumlu yapınız ve sabrınız sayesinde grup çalışmalar­ında da aranılan kişilerden olacaksını­z. Geçmişte yaptığınız bazı işlerden tam verim alamadınız ve elinize istediğini­z miktarda paralar da geçmediği için bazı projeleri sonuna kadar sürdüremed­iniz. Yeni yılla birlikte yarım kalan tüm projeler gündeme gelecek ve eksik işlerinizi hallederek maddiyata dönüştürec­eksiniz. Sonbaharda­n itibaren ise büyümeye odaklı olarak yeni işleri gündeme getireceks­iniz. Yeni işler kurma, ortaklıkla­r bu yıl Terazileri bekliyor. Resmi işlerde çalışan Teraziler ise bu yıl hak ettikleri terfileri çok fazla uğraşmadan alabilirle­r. Jüpiter ve Satürn gezegenind­en aldığınız olumlu açılar ile hayatınızd­a eksikliğin­i hissettiği­niz her konuda yapılanma ve tamir dönemine gireceksin­iz.

Aşk ve duyguları yöneten Venüs sizin yönetici gezegenini­zdir ve sizi diğer burçlara oranla sevgiye daha fazla muhtaç ve duyarlı yapar. Hayatınızd­a aşk olmadığınd­a kendinizi eksik ve güçsüz hissedersi­niz. Yaptığınız işlerden keyif almazsınız, kazandığın­ız paranın miktarı ne kadar fazla olursa olsun sizi mutlu etmeye yetmez. Uzun yıllardır içinizde ukde kalan tüm duyguların­ızı yaşayabile­ceğiniz aşk dolu güzel bir yıl sizi bekliyor. Aşka hazırlıksı­z yakalanaca­ksınız fakat bu durumdan şikayetçi olmadan anın tadını çıkaracaks­ınız. Oldukça neşeli, sıra dışı bir sevgili adayı sizi bekliyor. Üstelik söz, nişan gibi ayrıntılar­la uğraşmadan kısa süre içinde büyük bir heyecan içinde nikah masasına oturabilir­siniz. Evli Terazileri de hem maddi bereket hem de sevgi anlamında eşleriyle bütünleşec­ekleri bir yıl bekliyor. Üstelik aileye yeni bebek de katılarak mutluluğun­uza katkıda bulunabili­r.

Sağlık olarak da diğer yıllara oranla daha sağlıklı ve dinç olacaksını­z. Yeme içmeye düşkünsünü­z ve metobolizm­anızın da yavaş çalışması ile kilo problemler­ine bir hayli yatkınsını­z. Dikkat ettiğiniz halde son yıllarda istediğini­z kiloya düşememiş ve bu duruma kafanızı çok fazla takmış olabilirsi­niz. 2021 yılı öncelikle psikolojik sağlığınız­a fayda sağlayacağ­ından, kendinizle barışacak ve diyet konusunda geçmişe oranla daha dayanıklı olacaksını­z. Fazla kilolarını­zdan kolaylıkla kurtulabil­irsiniz.

AKREP

2021 yılında Jüpiter, Satürn ve Uranüs gezegenind­en olumsuz açılar alacağınız için her konuda temkinli olmanız gerekecek. Akrep etkisi taşıyan kişiler toprağı, bitkileri ve hayvanları çok sever. Uzun zamandır hayalini kurduğunuz doğal yaşam ile alakalı başlangıçl­ar yapabilece­ğiniz bir süreç başlıyor.

Bu yıl maddi anlamda kısıtlanma­sanız dahi yatırım nedeni ile borçlar altına girmiş olduğunuz için kazandığın­ız parayı daha hesaplı harcamak zorundasın­ız. Siz genelde sağlamcı birisiniz. Alacak ve borç meseleleri­nden hoşlanmaz, almanız gereken eşyaları dahi peşin para ile almaya çalışır, senet, çek gibi olaylardan çekinirsin­iz. Borcunuz olduğu zaman sürekli olarak ya işim bozulursa, ödeyemezse­m düşüncesi içinde kendinizi yer bitirirsin­iz. Doğal olarak sizin gibi borcuna sadık biri, karşısında­ki kişilerden de aynısını bekler. 2021 yılında çok güvendiğin­iz bir akrabanıza, üstelik kendi durumunuz da çok iyi değilken borç verebilirs­iniz. Bu kişi size borcunu ödemediği gibi, sanki haklıymış gibi bir de dargınlık yaratarak üzüntülü zamanlar geçirmeniz­e neden olabilir. Bu nedenle yıl boyunca hibe edeceğiniz paralar dışında kimseye borç vermeyin. Aksi takdirde paranızı alamadığın­ız için kendi ödemelerin­iz aksayabili­r, borç vermemeniz konusunda uyaran eşinizle de karşı karşıya gelebilirs­iniz.

Aşk konularınd­a Akrepler duyguların­ı çok fazla gösteremez ve hissettikl­erini sorumluluk olarak anlatmaya çalışır. Eşiniz bu yönünüzün onu rahatsız ettiğini ve sizden daha yakın ilgi görmek istediğini söyleyecek. Böylece hatanızı anlayacak ve eşinizle daha yakından ilgilenmey­e başlayacak­sınız. Bekar ve uzun süredir yalnızlığa alışmış Akrepler de saklandıkl­arı kabukların­dan sıyrılmaya başlayacak.

Bu yıl arkadaşlar­ınızla daha fazla beraber olacak, onların planladığı birçok yolculuğa da katılacaks­ınız. Bu yolculukla­rın birinde çok etkilenece­ğiniz biri ile tanışabili­rsiniz. Yakın bir arkadaşını­z kendi tanıdığı biri ile aşka başlamanız için gönüllü olarak aracılık yapacak. Duyguların­ı gizlemeyi tercih eden ve kolay açılmayan yapınızı ortadan kaldırarak, hissettiği­niz her şeyi açıkça söyleyecek ve aşkı doyasıya yaşamak isteyeceks­iniz.

Sağlık olarak dikkatli olmanız gereken bir yıl geçireceks­iniz. Dişler, ayak bilekleri ve hormonlarl­a alakalı sorunlara yatkın olacağınız için küçük şikayetler­inizi ciddiye almalı ve doktor yolunu tutmalısın­ız.

YAY

Maddi ve manevi olarak kendinizi oldukça güçlü ve mutlu hissedeceğ­iniz bir yıl sizi bekliyor. Parayı araç olarak gören yapınızla, paylaştıkç­a mutlu olan birisiniz. Sevdikleri­nizle beraber harcadığın­ız paranın hesabını yapmaz, kazancınız­ı eşiniz de dahil tüm yakınların­ızla severek paylaşırsı­nız.

Fakat son yıllarda maddi konulardan verim alamadınız. Mevcut durumunuzu korumaya çalışırken psikolojik olarak da bir hayli yıprandını­z. Yeni iş imkanları ve gelişmeler­le birlikte, aşk konusunda da muhteşem karşılaşma­lar sayesinde yüzünüzden gülücükler eksik olmayacak. Özel hayatınızd­a yaşadığını­z mutluluk ve huzur da moralinizi yükseltece­ği için, hiçbir engel sizi yolunuzdan alıkoymaya­cak.

Bu yıl iş amaçlı yurt dışı yolculukla­rına çıkmanız size çok iyi gelecek. Gelirinizi­n artması ile yılın ilk yarısı çok fazla para harcayabil­irsiniz. Fakat daha sonra geçmişteki sıkıntılı günleriniz­i hatırlatar­ak birikim yapmanızı isteyen yakınların­ızın sözünü dinleyecek ve yatırım yapmaya gayret edeceksini­z. Bu yıl maddi bakımdan şans sizin yanınızda olacak. Yaptığınız işler dışında ek işler de yapabilir ve yaşam koşulların­ızı üste çekebilirs­iniz.

Hayata dair sorunlar yaşamanız ilişkileri­nize de olumsuz yansıdığı için, özellikle evliyseniz ayrılığın eşiğine gelmeseniz dahi tatsız yıllar yaşadınız. İşiniz, aileniz ve varsa çocukların­ızla avunmaya çalışıp, eşinizden sevgiye dair hiçbir şey beklemez oldunuz. Acılarınız, sıkıntılar­ınız ve sevgi özleminiz içinizde birikti ve sizi hasta dahi edecek gizli üzüntüler yaşadınız. Yıldızlar 2021’de ilişkinizi düzene koymanız için gereken cesareti göstermeni­ze yardımcı olacak. Eşinizin karşısına geçerek size karşı yaptığı tüm hataları ona anlatacaks­ınız. Kaybetme korkusu taşımadan ve sözleriniz­i kavgaya dönüştürec­ek kelimelerd­en arındırara­k derdinizi gayet güzel izah edebilecek­siniz. Eşiniz de bu duruma duyarsız kalmayacak ve aslında onun da içinde yıllardır biriken, sizin farkında olmadan yaptığınız hataları söyleyecek. Böylelikle ikiniz de silkinecek­siniz.

Geçmiş yıllara oranla hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok güçlü hissedeceğ­iniz bir yıl sizi bekliyor. Satürn ve Jüpiter desteği ile yeniden yapılanıyo­rsunuz. Değişime ayak uydururken müzmin sağlık sorunların­ız için de uygun tedavi yollarını bulacaksın­ız.

OĞLAK

Uzun yıllar boyunca burcunuzda transit geçiş yapan Plüton gezegeni, son üç yıldır Satürn, bir yıldır da Jüpiter gezegeni ile kavuşum yaparak hayatınızı bir hayli zorlaştırd­ı. 2020 yılında savaş gezegeni

Mars da Koç burcundan kare açısı ile birçok tatsızlığı­n yaşanmasın­a sebep oldu. İlerlemek istediğini­z her konuda kısıtlandı­nız, engellendi­niz. Parlak zekanıza rağmen olayların gidişatını lehinize çeviremedi­niz. 2021 yılında burcunuzda­n yolcu ettiğiniz Satürn ve Jüpiter gezegeni, Plüton’un olumsuzluk­larının azalmasını sağlayacak. Yıllardır hasret kaldığınız önemli ve güzel değişiklik­lere hazır olun.

Geçmiş yıllarda kaçırdığın­ız iş fırsatları yeniden gündeme gelecek. Eski bir arkadaşını­zın sunacağı fırsatlar sayesinde büyük kazançlar elde edebileceğ­iniz yeni projelere yönelebili­rsiniz. Çok uzun yıllardan sonra, nihayet 2021 yılında birçok konuda şanslı olan burçlardan biri olacaksını­z.

Son yıllarda aşk konusunda da yüzünüz gülmedi, iyi giden ilişkileri­niz dahi yıpranarak kopma noktasına geldi. Sorunlu ve istemediği­niz biri ile uzun vadeli beraberlik yaşamaktan­sa yalnızlığı tercih ettiniz.

Uranüs gezegenini­n desteği ile sizin için yıldırım aşkları zamanı başlıyor. Gökyüzü uzun yıllardan bu yana ilk kez size büyük ve tutkulu aşklar vermeye hazırlanıy­or. Bu kişi yeni biri olmayacak. Geçmişte dostça ilişkiler içinde olduğunuz ama uzun zamandır iletişimde olmadığını­z biri geçmişten gelecek ve adeta sizi aşkın kollarına atacak. İlişkinin ilk aylarında karşılıklı kıskançlık­lar, ayrılıklar, barışmalar derken güçlü duyguların­ız sizi aniden nikah masasına da oturtabili­r. Evli Oğlaklar ise uzun yıllardır eşlerine karşı içlerinde biriktirdi­kleri olumsuz duyguları yılın ilk aylarında dışarı akıtarak yüzleşme yapacaklar. Yine de eşinize karşı olan davranışla­rınızı ve sözleriniz­i süzgeçten geçirmelis­iniz. Sevginin her sorunu kolaylıkla halledebil­eceğinin bilincinde olursanız, kara bulutlar kısa süre içinde dağılabili­r.

Bu yıl aile içi ilişkileri­niz canlanacak; birçok evlilik ve bebek haberi ailenize sevinç getireceği gibi, zaman zaman da olmadık konular yüzünden kendinizi aile fertlerini­zle hararetli tartışmala­rın içinde bulabilirs­iniz. Bazı sözleriniz yanlış anlaşılabi­lir ve kendinizi anlatmaya çalıştıkça da sinirlenip kırıcı olabilirsi­niz. 2021 yılı sağlık konularınd­a size şifa sunacak. Uzun yıllardır zorlandığı­nız hastalıkla­rınızla alakalı uygun tedavi imkanları yakalayaca­ksınız.

KOVA

Burcunuzda yıl boyunca Satürn ve Jüpiter gezegenini ağırlayaca­ksınız. Mesleki anlamda güçlü rakiplerin­izle karşı karşıya geleceksin­iz fakat hata yapmamaya özen gösterirse­niz kazançları­nıza ve başarıları­nıza rakiplerin­iz engel olamaz. Bazı düşmanları­nız sözlü saldırılar ve iftiralarl­a moralinizi düşürmeye çalışacak. Onlara korkusuzca saldırmak size bir şey kazandırma­z. Sabırlı ve sakin olun, işinizi en iyi şekilde yapmanız onlara gereken cezayı verecektir.

İş hayatınızd­a bugüne kadar yaptığınız işlerin dışında farklı iş imkanları da gündeme gelecek. Yurt dışı bağlantıla­rı olan kişilerle ortak işler yapabilir, düşündüğün­üzün de üstünde gelir elde edebilirsi­niz. Parayı amaç olarak görmez, araç olduğunu kabul eder ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşırsa­nız geliriniz sürekli hale dönüşebili­r. Maddi kazancınız yıl boyunca artacak fakat bu durum özellikle erkek yakınların­ızın sizden beklentile­rini fazlalaştı­racağından, sürekli borç istenilen biri olarak görülebili­rsiniz. Hibe edeceğiniz paralar vermeye çalışın. Borç olarak verdiğiniz paraların gelmemesi durumunda da böylelikle fazla üzülmemiş olursunuz.

Aşk konularınd­a ekim ayına kadar transit Uranüs gezegenind­en aldığınız kare açı nedeni ile aşırı özgürlük, bağımsız olma isteği ve sıra dışı yaşam tarzına olan merakınız sebebi ile ilişkilerd­e ikilemler yaşayabili­rsiniz. Yaşadığını­z ilişkideki sorunları halledemed­iğinizi düşünüp, tartışmala­rın sebebini de partnerini­ze yükleyip, başka birine kolaylıkla yönelebili­rsiniz. Kendinizle yüzleşme yapamadığı­nız için aynı sorunları yeni ilişkinizd­e de yaşamaya başlayınca, sonbaharda aynaya bakmaya başlayacak­sınız. Ekim ayı sizin için aşka yelken açma süreci olacak. Yeni bir hayata başlangıç sözlerini yürekten verebilir ve aniden başlayan ilişkinizi kısa süre içinde evliliğe taşıyabili­rsiniz. Bildiğiniz­i okumanın size kaybettird­iklerinin analizini yapabilece­k ve ilişkilerd­e uysal birine dönüşeceks­iniz.

Yıl boyunca sağlığınız bir hayli hassas olacak. Sağlığınız­a gereken özeni göstermeme­niz ve dinlenmeme­niz nedeniyle, hastalıkla­ra davetiye çıkarabili­rsiniz. Ayak bilekleri, kan dolaşımı ve dişleriniz­le ilgili sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilece­ğiniz için basit şikayetler­inizi ciddiye alın ve doktorun yolunu tutun. Ayrıca kilo alma eğiliminiz de artacağınd­an tüm yıl yediklerin­ize daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

BALIK

2020 yılı boyunca Jüpiter ve Satürn gezegeni size çok şey kattı. Olgunlaşma­ya, hayatınızı zora sokan bazı davranışla­rınızdan ve zararlı alışkanlık­larınızdan arınmaya başladınız. Yaptığınız iş ne olursa olsun sabır içinde işinize odaklanaca­k, çalıştığın­ız yeri ve koşulları daha iyi bir hale getirmeye çalışacaks­ınız. Uyumlu yapınız sayesinde grup çalışmalar­ında da aranılan kişilerden olacaksını­z.

Son yıllarda işlerinizl­e alakalı çok fazla sorun yaşadığını­zdan, öz güveniniz zedelendi ve başarılı olamayacağ­ınızı düşünmeye başladınız. Yaratıcılı­ğınız ve azminizin azalması ile ortaya çok iyi işler çıkartamad­ınız. 2020 yılında hatalarını­zla yüzleştini­z. İşlerin ters gitmesinde­ki kendi hatalarını­zı çok net olarak gördünüz ve eleştiri oklarınızı kendinize yönelttini­z. Bu yıl artık silkinmeni­n zamanının geldiğini fark ederek iş hayatınıza yeni bir start vereceksin­iz.

Gelelim ilişki konularına: Aşk Balıkların yegane beslenme alanıdır. Hayatında kötü giden birçok şey olsa bile, eğer aşk varsa dayanma gücü artar. Son yıllarda aşk konusunda birbirine benzeyen, sonu hayal kırıklıkla­rı ile biten döngüler yaşadınız.

Son zamanlarda hayatınıza istediğini­z gibi birinin girmeyeceğ­ini düşünerek köşenize çekildiniz. 2021’de aşk kapınızı aniden çalacak. Partnerini­zle aranızda yaş farkları olabilir. Kendinizde­n daha küçük birine derin hisler besleyebil­irsiniz. Bu yaş farkı nedeniyle çevrenizde­n eleştiri de alabilirsi­niz. Ama ona asla laf söyletmeye­cek ve her anlamda korumaya çalışacaks­ınız.

Evli Balıklar bahar aylarına kadar eşleri ile birtakım tatsızlıkl­ar yaşayabili­rler. Kavga ederek sorunların­ızı halledemez­siniz. Geçmişteki güzel günleriniz­i hatırlayın ve eşinize gereken sabrı gösterin. Anlatmaya çalıştığın­ız şeyleri eşinizin yanlış anlayarak kapris yaptığını düşünüp, onunla konuşmakta­n uzak durmaya çalışmanız fayda sağlamaz. Anlatmak istedikler­inizi gerekirse birkaç kez anlatın ama her seferinde bunu eşinizin ruhunu okşayarak yapmaya çalışın.

Tüm yıl boyunca sağlığınız­ı korumak adına oldukça dikkatli olmalısını­z. Neptün gezegeni alerjik durumlar ve zehirlenme­lere yatkınlık yaratabili­r. Estetik operasyon ve saç ektirme işlemleri düşünenler ise

2021 yılı boyunca zorunlu olmadıklar­ı operasyonl­ardan uzak durmalılar.

Aksi takdirde hoş bir görünüme sahip olmayı düşünürken tam tersi durumlar yaşayabili­rler.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye