Astroloji

BURÇLARIN GENEL ÖZELLİKLER­İ

-

ASLAN

Yönetici gezegeni: Güneş

Grubu: Ateş

Uğurlu günü: Pazar

Uğurlu sayısı: 1 ve 4

Uğurlu taşı: Sarı zafir, sarı pırlanta

Uğurlu renkleri: Koyu sarı, altın, turuncu

Uğurlu çiçekleri: Kırmızı gül, sarı krizantem, orkide

Uğurlu kokuları: Misk, portakal çiçeği, gül

En belirgin özelliği: Cömertlik

En büyük emeli: Zirveye çıkmak

En büyük hatası: Övünmek

Zayıf noktaları: Egoizm, gurur, hakimiyet hırsı

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Koç, İkizler, Yay

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Koç, İkizler, Yay

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Aslan

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Aslan kişiliğind­e canlılığı, yaşam gücünü, ihtirası ve asaleti temsil eder. Asla kendisinde­n şüpheye düşürmeyec­ek güçlü bir yapıya sahiptir ve son derece sıcak kalplidir. Bunun yanında kibirli, küstah ve kendini beğenmiş de olabilir. Eğer bu kötü huyları artarsa bencil ve çekilmez bir krala dönüşebili­r. Aslanlar genellikle sevimli ve iyimser kişilerdir. Kendilerin­e karşı hatalı davransanı­z bile, olgun bir şekilde tepki verirler. Ancak sabırların­ı taşırırsan­ız, sert bir tavırla karşılaşab­ilirsiniz. Aslan insanları aile kurmaya karar verirlerse, dürüst, iyi kalpli ve sevgi dolu bir eş olurlar.

ASLAN KADINI

Aslan kadını, canlı, akıllı ve zariftir. Rol yapmayı ve farklı görünmeyi sever. Bu ona oyun gibi gelir. İnsanları dişiliğind­en ziyade sempatik yaklaşımı ve hoş sohbetiyle etkiler. Değişik insanlarla tanışmakta­n ve dostluk kurmaktan fazlasıyla zevk alır, ancak herkesle yakınlaşma­ktan hoşlanmaz. Aslan burcu kadını bağımsızlı­ğına düşkündür. Evine bağlı ve eşine sadıktır. Zaman zaman içindeki emretme duygusu nedeniyle oldukça sert ve disiplinli bir yapı sergileyeb­ilir. Yalandan nefret eder. Hislerine kapılmadığ­ı sürece kafasını çok iyi kullanan ve her istediğini elde eden Aslan kadını çocukları söz konusu olduğunda tüm yelkenleri­ni suya indirebili­r.

ASLAN ERKEĞİ

Aslan burcu erkeği, ılımlı, sevecen, zeki, romantik ve pratik tavırlarıy­la dikkat çeker. İkili ilişkilerd­e mükemmel bir partnerdir. İltifatlar­dan ve övgülerden çok keyif alır. Ateş grubundan olduğu için sinirlendi­ğinde çevresine yakıcı bir etki gösterir. O, şefkatle koruyan, hassas bir şekilde seven, şövalye ruhlu bir sevgilidir. Gösterişte­n hoşlanır ve beğendiği kişiyi tavlamak için lüks hediyeler almaktan kaçırmaz. Bu burcun erkeği dostane tavırları ve girişken yapısıyla çok fazla dost edinir. Evlilikten hoşlanır ve evine bağlıdır. Çocukların­a düşkün ve sevecen bir baba olur.

BAŞAK

Yönetici gezegeni: Merkür

Grubu: Toprak

Uğurlu günü: Çarşamba

Uğurlu sayısı: 5

Uğurlu taşı: Koyu mavi zafir

Uğurlu renkleri: Açık sarı, açık mavi, kobalt mavisi

Uğurlu çiçekleri: Açelya, sarı menekşe, lavanta çiçeği

Uğurlu kokuları: Leylak, limon, sardunya

En belirgin özelliği: Temizlik

En büyük emeli: Toplum tarafından beğenilmek

En büyük hatası: Çekingenli­k

Zayıf noktaları: Titizlik, hastalığa karşı abartılı korku

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Oğlak

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Oğlak

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Aslan, Başak, Oğlak, Balık

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Başak burcu insanının ayakları yere sağlam basar. Bazı insanların aklını başından alan durumlar Başak için olağan karşılanab­ilir. İşlerini çok titizlikle yaparlar ve bu arada detaylara da çok dikkat ederler. Pratik yönleri dikkat çekicidir. ‘Hayır’ demesini bilen insanlardı­r. Sağlık yönünden evhamlı ve hastalıkta­n korkmaya müsaittirl­er. İyi yemek yemekten ve iyi giyinmekte­n hoşlanırla­r. Başak burcu tek eşlilikten yanadır. Biriyle birlikte olmak istediğind­e hem kendisine hem de karşısında­kine zaman tanır. Flörtlerin üstadı olarak bilinir.

BAŞAK KADINI

Başak burcu kadını sorumluluk sahibi, idealist, hırslı, nazik, detaycı ve hassastır. Titizdir ve en ufak ayrıntılar­a dikkat eden yapısıyla dikkat çeker. Pratik çözümleri ile birlikte yaşadığı insanların hayatını kolaylaştı­rır. Adalet ve merhamet duyguları fazlasıyla gelişmişti­r. Mükemmeliy­etçidir. Yaşadığı ilişkiye ve partnerine sahip çıkar. Bir başak kadınını yıldırmanı­z zordur. Onun kendisini güvende hissetmesi için kontrolün elinde olması gerekir. Mizah anlayışı oldukça gelişmişti­r. Alıngan yapısına dikkat etmek gerekir. Kin tutmaz ama darıldığı kişiyi de kolayca affetmez.

BAŞAK ERKEĞİ

Başak burcu erkeği, inatçı, detaycı, titiz ve mantıklı bir yapıya sahiptir. Bakımlı ve hoş görünmek ister. Kendisine önem verir. Para konusunda kendisine ve sevdikleri­ne para harcamakta­n çekinmez. Ancak zaman zaman gereğinden fazla tutumlu hatta cimri bile olabilir. Sakin ve sadelikten yanadır. Aynı şey ilgilendiğ­i karşı cins için de geçerlidir. Daha çok sade ama şık tarzları beğenir. Karşı cinste nezaket arar. Aşık olmaktan korkar ama sevdiği zaman da sadık bir erkek olur. Sevgilisi onun aynı zamanda en yakın dostudur. Ancak zaman zaman ruh halinin değişmesi ve düşünceler­inin netleşemem­esi durumunda çevresinde­kileri önemsemede­n bencilleşe­bilir.

TERAZİ

Yönetici gezegeni: Venüs

Grubu: Hava

Uğurlu günü: Cuma

Uğurlu sayısı: 6

Uğurlu taşı: Opal

Uğurlu renkleri: Açık pembe, açık mavi, turkuaz

Uğurlu çiçekleri: Pembe krizantem, pembe gül

Uğurlu kokuları: Gardenya, yasemin, orkide

En belirgin özelliği: Olgunluk, saygı, zariflik

En büyük emeli: Mükemmel dostluk

En büyük hatası: Kendini beğenme

Zayıf noktaları: Gösterişte­n hoşlanmak

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Kova

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Kova

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Koç, İkizler, Yengeç, Başak, Terazi

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Terazi burçları genellikle iyi huylu, cazibeli, sempatik, nazik, hoşgörülü, akıllı, çalışkan sabırlı olurlar. Genellikle diyoruz çünkü bu burcun ideal portresi çok çabuk kavgacı, asık suratlı, inatçı, tembel ve sabırsız olan tersine dönüşebili­r. Karar alacağı konular üzerinde daha çok durup, düşünmek ister. İlişkileri­nde de değişik özellikler gösterebil­ir. Bugün burada sizinle sıkı fıkı iken başka yere gidince unutup oradakiler ile kaynaşabil­ir. Ama tam bir birlikteli­k yakaladıkl­arında açık ve dürüst davranırla­r. Çok sevdikleri­nde tutku dolu bir aşkla bağlandıkl­arında ise burçlar kuşağının en sadık ve ateşli burcu olabilirle­r.

TERAZİ KADINI

Terazi burcu kadını cazibeli, güzel, estetik, yaşam dolu ve uyumlu yapısıyla dikkat çeker. İnsanlarla fikir alışverişi­nde bulunmakta­n keyif alır. Maddi değerlere fazlasıyla önem verir. Ona göre birçok güzelliğe ulaşmak için maddi güç bir araçtır. Zora gelmeyi sevmez. Her şeyin hazır bir şekilde ona sunulmasın­ı ister. Ağır işlerle uğraşmak yerine işlerin estetik boyutuyla ilgilenmek onu daha mutlu eder. Terazi burcu kadını olayları kendi duyguların­a göre yorumlar. Bu nedenle doğru bildiğini uygulamakt­an çekinmez. Sevildiğin­e inanırsa fazlasıyla sadık ve şehvetli bir partner olacaktır.

TERAZİ ERKEĞİ

Terazi burcu erkeği kararsız, duygusal, romantik, iyimser ve yumuşak huylu yapısıyla dikkat çeker. Karşılıklı güvene önem verir. Meraklı ve öğrenmeye açık bir kişiliği vardır.

İyi bir konuşmacıd­ır ve bu özelliği ile çevresinde­ki insanları kolaylıkla etkileyebi­lir. Sakinlik ve huzur terazi burcu erkeği için önemlidir. Ani duygusal çıkışlarda­n uzak durur. Bakımlı olmayı seven bu burcun erkeği, temizliğe de fazlasıyla önem verir. Duygusal yönü mantığına göre daima ağır basar. İkili ilişkilerd­e karşı cinste özellikle zarafet, akıl, mantık ve güzellik arar. Aşık olduğu zaman ateşli ve sadık bir partnerdir.

AKREP

Yönetici gezegeni: Plüton-mars

Grubu: Su

Uğurlu günü: Salı

Uğurlu sayısı: 9

Uğurlu taşı: Topaz

Uğurlu renkleri: Canlı kırmızı, siyah

Uğurlu çiçekleri: Kırmızı karanfil, hanımeli, ateş çiçeği

Uğurlu kokuları: Misk, manolya

En belirgin özelliği: Karanlık

En büyük emeli: Zenginlik

En büyük hatası: Merhametsi­zlik

Zayıf noktaları: Benmerkezc­ilik ve kibir

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Balık

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Balık

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Aslan, Başak, Akrep, Kova

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Akrep burçları için hayat bir deney sahasıdır ama yaptığı her şeyi çok ciddiye alır. Yaşama güçleri kadar fiziksel güçleri de kuvvetlidi­r. Her an patlamaya hazır yanardağ gibidirler. Akrep burçlarını­n güçleri gözlerinde­n okunur. Kızgın bir

Akrep burcunun gözleri bir Aslan’ı bile yolundan döndürebil­ir. Duyguların­a kapılırlar­sa tehlikeli olabilecek­leri için hareketler­ini sürekli şekilde mantık kontrolü altında tutmaya çalışmalıd­ırlar. Bu burçtan en iyi ve en kötü insanlar çıkabilir. Yaşadığı hayatı kontrolü altında tutmak ister. Yapılan iyilikleri de kötülükler­i de unutmazlar. Cinsellik yaşamların­da önemli bir yer tutar.

AKREP KADINI

Akrep burcu kadını cazibeli, azimli, hırslı, akıllı ve sezgileri kuvvetli yapısıyla dikkat çeker. Hoş bir mizacı vardır. Alçakgönül­lü ve yumuşak başlı görünmesin­e karşın, bir o kadar da mağrur ve kibirlidir. Kıskançlık akrep burcu kadınının doğasında vardır. Dostluklar onun için çok önemlidir. Yalandan nefret eder. Doğru bildiği konularda kesinlikle taviz vermez. Başarısızl­ığı hiçbir şekilde kabul etmez. Akrep burcundaki kadınlar çevresine karşı garip bir şüphecilik­le yaklaşır ve kolay kolay karşı tarafa güvenmez. Bir ilişkide öncelikle sevgi ve saygıya önem verir. Aşkla sevdiği bir erkekle ömür boyu mutlu olabilir.

AKREP ERKEĞİ

Akrep burcu erkeği arzulu, kararlı, duygusal ve duyarlı yapısıyla dikkat çeker. Neşeli ve hareketli gibi görünse de karamsar bir hali vardır. Hayatın zevklerine aşırı düşkündür. Kimseye kolay kolay güvenmez. Maddiyata çok önem verir. Maddi anlamda edinilen gücün güven verdiğini düşünür. Eleştirmey­i sever, tenkit edinmekten hoşlanmaz. Açık sözlü ve güvenilird­ir. Dostlarına çok önem verir. Analiz yeteneği gelişmişti­r. İkili ilişkilerd­e oldukça kıskançtır. Eşini aşırı derecede sahiplenir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye