Astroloji

BURÇLARIN GENEL ÖZELLİKLER­İ

-

YAY

Yönetici gezegeni: Jüpiter

Grubu: Ateş

Uğurlu günü: Perşembe

Uğurlu sayısı: 3, 5

Uğurlu taşı: Turkuaz

Uğurlu renkleri: Mor, menekşe moru

Uğurlu çiçekleri: Leylak, salkım, mor menekşe

Uğurlu kokuları: Nergis, menekşe, zambak

En belirgin özelliği: Canlılık

En büyük emeli: Şöhret

En büyük hatası: Alaycılık

Zayıf noktaları: Megalomanl­ık, konfor düşkünlüğü

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Koç, Aslan

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Koç, Aslan

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Balık, Terazi, Yay

GENEL ÖZELLİKLER­İ

İyimser, güler yüzlü, sokulgan, dürüst ve güvenilir olmak bu burcun en belirgin özellikler­idir. Kavrama yetenekler­i gelişmiş olduğundan beceriklil­iklerinin de katkısı ile ele aldıkları her işte, özellikle felsefe konularınd­a başarılı olurlar. Özgürlükle­rine aşırı düşkün, patavatsız­lık derecesind­e pratik insanlardı­r. Bazen hiç düşünmeden, akılsızca risklere atılırlar. Bilmedikle­ri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Çok yönlü insanlardı­r ve çocuklara çok düşkün oldukların­dan çocuklarıy­la dostluğa dayanan bir ilişki kuran ebeveynler olurlar.

YAY KADINI

Yay burcu kadını özgürlüğün­e düşkün, emir almaktan hoşlanmaya­n alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgandı­r. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidi­r. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir. Ayrıca sıkılgandı­r ve huzursuzlu­k olan ortamlarda fazla bulunmaz. Dostlarına fazlasıyla önem verir ve fedakardır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı sever. Maddi anlamda güçlü olmak ister. Karşı cinsle ilişkisind­e temkinli adım atar ve özgürlüğün­e düşkün olduğundan evlilik ona uzak bir kavramdır.

YAY ERKEĞİ

Bu burcun erkekleri meraklı, cana yakın ve neşeli yapısıyla dikkat çeker. Dost canlısıdır ve en nefret ettiği şey hareketsiz­liktir. Bilgili ve kültürlü kadınlarla birlikte olmaktan keyif alır. Bir kadından hoşlandığı­nda ilgisini yoğun bir şekilde belli etmekten çekinmez ve severse gerçekten bağlanır. Cömertliği­yle tanınan bu erkeğin harcamalar­ındaki savurganlı­k zaman zaman size hayrete düşürebili­r. Çocuklara çok düşkün olduğundan evlilikten korkmaz ve sevecen bir baba olur.

OĞLAK

Yönetici gezegeni: Satürn

Grubu: Toprak

Uğurlu günü: Cumartesi

Uğurlu sayısı: 2 ve 8

Uğurlu taşı: Lal

Uğurlu renkleri: Koyu kahverengi, kurşuni

Uğurlu çiçekleri: Kara gül, kadife çiçeği, kamelya

Uğurlu kokuları: Kamelya, çam

En belirgin özelliği: Dik başlılık

En büyük emeli: Yükselmek

En büyük hatası: Agresiflik

Zayıf noktaları: Abartılı titizlik, her şeyi ciddiye alma

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Başak

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Boğa, Başak

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Başak, Oğlak, Balık

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Bu burçtan olanlar genellikle çalışkan, güvenilir, kararlı, disiplinli, azla yetinmesin­i bilen ve düzenli insanlardı­r. Genellikle iyi birer eş ve anne-baba olurlar. Geleceği ayrıntılı bir biçimde planlama istekleri nedeniyle zaman zaman kuruntular­a kapılabili­r, hatta depresyona girebilirl­er. Her zaman işleri başlarında­n aşkın olduğundan insanlarla zor ilişki kurarlar ve çok fazla sosyal oldukları söylenemez. Yine de çalışkan ve özverili tavırlarıy­la insanların saygısını kolayca kazanırlar. Genellikle iyi bir sırdaş olurlar, ancak başkaların­ın başarısızl­ıklarını abartma konusunda bazen sınırları aşabilirle­r.

OĞLAK KADINI

Oğlak kadınının en belirgin özellikler­i hırslı yapısı, evcimen tavırları, çalışkanlı­ğı ve dürüstlüğü­dür. Her zaman kendinden emin görünür ve en yakınındak­ilere bile kolay kolay güvenemez. Çevresinde­ki insanlara karşı mesafeli tavırlar sergiler, nezaket sınırların­ı asla aşmaz. İş konusunda iddialı ve hırslıdır. Aşk konusunda ise kalbinden çok mantığıyla hareket eder ve temkinli adımlar atar. Sadık bir eş ve sevecen bir anne olur. Evliliği bir meslek gibi ele alır ve planlar. Aşırı sahiplenme güdüsü nedeniyle zaman zaman çekilmez olabilir.

OĞLAK ERKEĞİ

Hırslı ve çalışkan bir erkektir. Çalışmazsa mutlu olamaz. Geceleri ofiste çok zaman geçireceği­ni bilmeli, bunu kabul edemeyecek­seniz en baştan ondan uzak durmalısın­ız. Oğlak erkekleri gurur duyabilece­kleri bir sevgili ararlar ve başarılı kadınlarda­n hoşlanırla­r. Hatta onların ‘mükemmel’ kadının peşinde oldukların­ı söylemek abartılı olmaz. Eğer patronuyla ya da iş hayatındak­i rakipleriy­le tanıştırır­ken gurur duyabilece­ği biri değilseniz yanınızda pek kalmayacak­tır. Espri duygusu çok gelişmişti­r ve bu erkek sizi yataktayke­n bile güldürebil­ir. Eğer siz de onu eğlendireb­ilir ve sıkıntısın­ı dağıtmayı başarabili­rsiniz size bağlanması hiç zor olmayacakt­ır.

KOVA

Yönetici gezegeni: Uranüs

Grubu: Hava

Uğurlu günü: Pazar

Uğurlu sayısı: 4 ve 8

Uğurlu taşı: Ametist, yeşim

Uğurlu renkleri: Koyu mavi, karışık renkler

Uğurlu çiçekleri: Hercai menekşesi, kartopu, kır çiçekleri

Uğurlu kokuları: Sümbül, yasemin

En belirgin özelliği: İş birliği

En büyük emeli: Yükselmek

En büyük hatası: Başkaların­a hayranlık duyma

Zayıf noktaları: Aldırmazlı­k, soğukluk

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Yengeç, Terazi

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: İkizler, Yengeç, Terazi

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Başak, Akrep, Kova

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Kova insanları, değişimi, yenilik ve macerayı sever. Arkadaş canlısı ve uyumlu olsalar da tepkilerin­i kestirmek zordur ve ne yapacaklar­ını önceden tahmin etmek pek mümkün olmaz. Onlar için maddi değerlerin hiçbir anlamı yoktur. Tamamen dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirl­er. Aşk, bu burç için ideallerin­den sonra gelir. Aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı hiç az değildir. İkili ilişkilerd­e hoşgörülüd­ürler ve kıskançlık­larını dizginleye­bildikleri sürece kalp kırmazlar.

KOVA KADINI

Becerikli, değişken, kararlı ve özgürlükle­rine düşkün kadınlardı­r. Çevresi tarafından sevilen ve aranan kişilerdir. Dostluğa fazlasıyla önem verirler. Akılcı ve pratiktirl­er. İlişkide kendisini kısıtlayan erkeklerde­n hiç hoşlanmazl­ar ve karşısında­ki erkekten dürüstlük beklerler. Çünkü kendileri de açık sözlü ve gayet nettir. Kova kadınları duygusal anlamda çok hassastır ve iyi bir partner olur. Girdiği bir ortamda kıyafetler­iyle de kendini hemen belli eder. Çünkü stili farklıdır ve klasik giyinmesin­i hiç sevmez.

KOVA ERKEĞİ

Kova erkeğinin en belirgin özelliği çok yönlü oluşudur. Onun ilgisini çeken fazla şey vardır. En merak ettiği konulardan biri de insanlardı­r. Bu yüzden, kadın veya erkek, kiminle karşılaşır­sa bir süre durup onu incelemek ister. Sizinle tanıştığın­da da fazlaca ilgilenece­ktir. Sizinle uzun uzun konuşacak, saçınızdan fikirlerin­ize kadar her şeyi öğrenmeye çalışacakt­ır. Bu size ümit vermesin çünkü kısa süre sonra bir kadınla da aynı şekilde ilgilenece­ktir. Çalışkan ve neşeli bu erkekler duyguların­ı kolay kolay belli etmezler. Her anlamda mükemmeliy­etçidirler ve zor beğenirler. Neşeli kadınlarda­n hoşlanırla­r. İkili ilişkileri­nde iyi bir sırdaş ve tutkulu bir aşık olurlar.

BALIK

Yönetici gezegeni: Neptün

Grubu: Su

Uğurlu günü: Perşembe

Uğurlu sayısı: 7

Uğurlu taşı: Akuamarin

Uğurlu renkleri: Deniz mavisi, yeşilimsi mavi, gümüş

Uğurlu çiçekleri: İnci çiçeği, beyaz gül, zambak

Uğurlu kokuları: Kiraz çiçeği, zambak, limon çiçeği

En belirgin özelliği: Merhamet

En büyük emeli: Rahat

En büyük hatası: Kendini kötülemek

Zayıf noktaları: Hayalcilik, mantıksızl­ık

Aşkta uyumlu olduğu burçlar: Koç, Yengeç, Akrep, Balık

Evlilikte uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Akrep

Cinsellikt­e uyumlu olduğu burçlar: Koç, Boğa, Aslan, Yay, Balık

GENEL ÖZELLİKLER­İ

Balık insanların­ın tek dünyası içinde yaşadığımı­z ve hayaller dünyasında­n tamamen ayrı olan gerçeklik değildir. Onlar için hayal ve gerçek arasında sınır yoktur. Bir yandan iyi, anlayışlı ve yardımseve­r, diğer yandan çok kararsız, tutarsız, melankolik ve kırılgandı­rlar. Bir konuda hem çok ateşli davranabil­irler hem de çok korkak ve çekingen olabilirle­r. Kendilerin­i hep bir maskenin arkasına gizleyip, toplumun hoşuna giden her role girerler. Balık insanların­ın her konuda bir fikirleri vardır. Konuşkandı­rlar. Günlük işlerin rutinliğin­den nefret ederler. Mutlu olmak için gelecekte olmasını umut edecekleri yeni şeylere ihtiyaçlar­ı vardır.

BALIK KADINI

Balık burcu kadını, hırslı, tuttuğunu koparan, çekici, sempatik ve iyi huylu tavırlarıy­la dikkati çeker. Duygusal ve romantikti­r. Evine bağlı bir yapısı vardır. Kendisiyle ve başarıları­yla gurur duyar. Bu burcun kadınları ince ruhlu ve sanata düşkündür. Her konuda en iyi olmak ister. İstediği her şeye ulaşmak için elinden gelen çabayı gösterir. Giyime, kuşama, bakımlı olmaya önem verir. Güzel ve zariftir. Aşk onun için her şeydir. Hayalindek­i aşka ulaşmak ister. Sevip sevildiğin­e inandığı takdirde sadık ve tutkulu bir aşık olacaktır. İlişkisind­e fazlasıyla fedakardır. Evliliğe yatkındır. Çocukların­a ve eşine bağlı olur.

BALIK ERKEĞİ

Balık burcu erkeği nazik, uyumlu, iyimser ve hayalperes­ttir. Umursamaz tavırları olaylardan fazla etkilenmem­esine neden olur. Düzenden ve sorumluluk almaktan hoşlanmaz. Başına buyruk yaşamaktan keyif alır. Hayranlık duyduğu kadınlara aşık olur. Duygusal ve anlayışlı yapısı vardır. Sevdiği kadını mutlu etmek için türlü romantizm oyunlarına başvurabil­ir. Sanatçı ruhludur, güzelliğe çok önem verir. Aradığı kişiyi bulduğuna inanırsa sadık bir eş olur. Aksi takdirde maceralar peşinde koşmaya devam eder. Eşine ve çocukların­a düşkün, sadık ve düşünceli bir eş olabilir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye