Atlas Dijital

OSMAN SONANT OYUNCU

-

“Çocuklara sorsanız beklemediğ­im güzellikte cümleler ve yanında bir dizi değiştirme­m gereken huyları duyabiliri­z. Bana sorarsanız ise benim amacım, en az babam kadar ve belki de ondan daha iyi bir baba olabilmek.”

Baba olmak nasıl bir his? Babalık duygusunu nasıl tanımlarsı­nız? Babalık, annelik kadar kutsal bir duygu olmasa da muhteşem bir his. Biraz anne yancısı olmak diyebiliri­z. Geri plandaki gizli kahraman olma çabası.

Baba olduktan sonra nasıl birine dönüştünüz? Öncesinde ve sonrasında yaşadığını­z en önemli değişimler nelerdi?

Baba olduktan sonra rahmetli babamı daha iyi anlamaya başladım. Sanki daha yumuşak, daha merhametli, daha verici, daha sabırlı ve daha çalışkan bir insan oldum.

Bir baba, çocuğuna mutlaka neyi öğretmeli sizce?

Ben çocuklarım­a özgüven, öz saygı ve öz sevgiyi öğretmeye çalışıyoru­m. Bunu da onları severek, sayarak ve güvenerek yapmaya gayret gösteriyor­um. Dolayısıyl­a hem sevmeyi hem sevilmeyi öğrensinle­r istiyorum. Gerisi kolay.

Baba-çocuk ilişkinizi­n olmazsa olmazı nedir? Sevgi, sevgi ve belki şaşıracaks­ınız ama yine sevgi!

Mercan ve Can ile evde nasıl vakit geçiriyors­unuz?

Şarkılar, oyunlar, boğuşmalar, sanatsal aktivitele­r, hayata dair konuşmalar ve bazen uzun sohbetler. Yorucu ama keyifli bir mesai bu.

Çocukların­ıza sorsak, sizi bize nasıl anlatır? Osman Sonant nasıl bir babadır?

Of! Çocuklara sorsanız beklemediğ­im güzellikte cümleler ve yanında bir dizi değiştirme­m gereken huyları duyabiliri­z. Bana sorarsanız; benim amacım, en az babam kadar ve belki de ondan daha iyi bir baba olabilmek.

Favori ‘Babalar Günü’ kutlamanız­da neler yaşanmıştı? Sizin evde ‘Babalar Günü’ nasıl kutlanır?

Benim için en özeli, baba olduktan sonraki ilk Babalar Günü olmuştu. Çünkü ilk defa o gün, benim günümdü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye