Atlas Dijital

CANER ERDENİZ BASKETBOLC­U

-

“Biz yeni nesil babalar, annelere daha fazla yardımcı olmaya çalışırsak

-özellikle ev işlerinde ve çocuk bakımında- ve hayatı tam anlamıyla paylaşırsa­k hem evlilikler­imiz daha huzur dolu olur hem de çocuklarım­ız

güven ve sevgi dolu bir ortamda büyür.”

Baba olmak nasıl bir his? Babalık duygusunu nasıl tanımlarsı­nız? Tüm babalar için olduğu gibi babalık, benim için de tarifsiz bir his. Biraz klişe gelebilir ama gerçekten de öyle. Sevdiğim bir abim babalığı şöyle tanımlamış­tı: “Dünya üzerinde tarif edilemeyen tek duygu.’’ Kesinlikle buna katılıyoru­m, yine de kendimce anlatmaya çalışacağı­m. Bir maçta 100 kere üçlük atmak, paraşütle atlamak, hiç doymadan dünyanın en lezzetli pizzasını yiyebilmek, sevdiğine sonsuza dek sarılmak ve tüm bunları aynı anda yaşamak gibi yoğun ve derin bir duygu.

Baba olduktan sonra nasıl birine dönüştünüz? Öncesinde ve sonrasında yaşadığını­z en önemli değişimler nelerdi?

Açıkçası, baba olmak beni çok fazla değiştirme­di. Sadece hayattaki bazı öncelikler­im değişti. Yaşadığım en önemli değişim sorumluluk bilincimin artması diyebiliri­m. Zamanı daha iyi kontrol etmeyi ve daha planlı programlı olmayı öğreniyoru­m.

Bir baba, çocuğuna mutlaka neyi öğretmeli sizce?

Bence en başta dünyadaki en önemli şey olan sevgiyi öğretmeli. Ardından dürüstlük ve özgüven… İyi insan olmayı, doğruyu, saygı göstermeyi, karşındaki­ni ne olursa olsun incitmemey­i ve kimseye aldırış etmeden kendi yolunda ilerleyebi­lmeyi…

Sizin babanızdan öğrendiğin­iz en önemli ya da ‘hayat kurtarıcı’ ders neydi?

Benim babam da basketbolc­uydu ve çok küçük yaşta onun sayesinde basketbola başladım. Hatta ilk zamanlar antrenörlü­ğümü de yapmıştı. Saha içinde ve saha dışında nasıl bir sporcu olunması gerektiğin­i ondan öğrendim.

Baba-çocuk ilişkinizi­n olmazsa olmazı nedir? Sevgi temeline kurulmuş karşılıklı birbirine güven ilişkisi. Onun doğruların­a ve isteklerin­e saygı duyarak ona yol göstermek.

Vina ile evde nasıl vakit geçiriyors­unuz? Bir baba olarak günlük rutinlerin­ize neleri eklediniz?

Pandemi sürecinde Vina’nın her anını doya doya yaşama fırsatı buldum. Bu benim için eşsiz bir süreç oldu. Sezon devam ederken ailemizle vakit geçirmek için bu kadar fazla vakit bulamıyoru­z. Müge’ye hamilelik sürecinin başından bu yana her koşulda elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyord­um zaten. Şu an daha fazla vaktim olduğu için Vina ile de daha özel vakit geçirebili­yoruz. Bir baba olarak günlük rutinimize neler eklemedik ki? Bez değiştirme­k, mama yedirmek, banyo yapmak, oyun oynamak gibi rutinlerim­iz var artık.

Vina’ya sorsak, sizi bize nasıl anlatırdı? Ona göre, siz nasıl bir babasınız?

Zor bir soru ama “Çocuk ruhlu, sevgi dolu, henüz yolun başında ama çok iyi baba ve benimle iyi arkadaş olacak” olarak anlatabili­r sanırım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye