Atlas Dijital

ENGİN HEPİLERİ OYUNCU

-

“Tüm babalara ve tüm annelere hayatların­ın en önemli şeyine sahip

oldukları için ellerindek­i şansı hatırlatma­k isterim.”

Baba olmak nasıl bir his? Babalık duygusunu nasıl tanımlarsı­nız? Dünyanın en güzel duygusu. Gurur, mutluluk ve kıvanç duyguları birbirine karışıyor. Elbette sorumluluk da cabası. Baba olduktan sonra nasıl birine dönüştünüz? Öncesinde ve sonrasında yaşadığını­z en önemli değişimler nelerdi?

Hayata olan bağlılığım arttı diyebiliri­m. Artık attığım her adım ailem için. Hayatta her insanın yalnızlığı­nı savunurdum ama Beyza ile evlendikte­n sonra artık çoğaldığım­ı hissettim. Şimdi ise dünyanın en güzel kalabalığı­nı yaşıyorum.

Bir baba, çocuğuna mutlaka neyi öğretmeli sizce?

İnsanları sevmeyi bilen, önce kendisine ve insanlığa saygı duyan ve ayakları yere sağlam basan biri olmasını isterim.

Sizin babanızdan öğrendiğin­iz en önemli ya da ‘hayat kurtarıcı’ ders neydi?

Kendi ayakları üzerinde duran biri olmayı öğrendim. Yaptığım her işi sevmeyi, sevmediğim yerde ve sevmediğim insanlarla olmamayı ve iç huzurun önemini öğrendim babamdan. Baba-çocuk ilişkinizi­n olmazsa olmazı nedir? Güvendir bence. Verilen sözlerin tutulması ve samimiyet olmazsa olmazdır.

Can ile evde nasıl vakit geçiriyors­unuz?

Kendi uydurduğum­uz oyunları oynuyoruz. Hayal dünyamızı rahat bırakmaya çalışıyoru­z. Önümüze çıkan her obje, bizim için hayal dünyasına açılan bir oyuncak olabilir.

Can’a sorsak, sizi bize nasıl anlatır?

Keşke cevabını öğrenebils­ek… Ben de çok isterim. Yine de şimdiden bildiğim bir şey var ki; biz iyi birer takım arkadaşıyı­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye